Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!

Къде са майките и бащите на джигитите, чуди се премиерът
14 авг 2015 12:12,
368
Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов за пореден път призова да се обяви война на джигитите на пътя. И докато преди време той се обърна към обществото и съседите на убийците зад волана, днес той попита къде са родителите им и защо не реагират.

"Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата?", каза той и допълни, че ролята на семейството е изключително важна.

"Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи", настоя премиерът.

Още по темата

Той предположи, че джигитите приготвят предварително колите си за състезанията вкъщи и родителите им виждат това.  "Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ? И защо карат така?", попита Борисов.

Премиерът припомни, че държавата всеки ден строи нови пътища. "Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата", попита министър-председателят.

Той беше категоричен, че законите са добри и достатъчно ясни: "Кой закон позволява да караш с превишена скорост, да нарушаваш обществения ред, да вдигаш шум? Кой закон го позволява? По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител?"

Той предположи хипотетично, че полицията стане по-твърда с джигитите. Тогава според него обаче държавата ще бъде обвинена, че тормози децата, отишли да се повозят. "Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята", отсече Борисов.

Той обясни, че гонките и сега са забранени и проблемът не е в законите. "То и сега е забранено да се правят гонки. Къде има разрешение това да се прави? И държавата трябва да е длъжна този, който е родил дете, да му го пази непрекъснато...", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Той беше категоричен, че възпитанието на децата е задължение на всеки родител и на цялото общество.

"Насищаме с камери...Направихме пътища, една мантинела здрава няма. Кара се по безумен начин. Не знам с какви средства да се борим", каза още Борисов.

Коментарът на премиера идва след поредица от кървави инциденти на пътя, при които загинаха деца и млади хора.

Снощи в центъра на Ловеч 20-годишен младеж прегази и уби 10-годишно момиче. Два дни по-рано при незаконна гонка край Лесидрен бяха убити други две деца – 16 годишно момиче и 16-годишно момче.

Въпреки трагедията обаче хората в Лесидрен отказаха да посочат организаторите на незаконните състезания, които редовно се организират край селото. Повечето от тях признаха, че ги е страх от саморазправа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И твойта м. също безделнико
210
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко пак философства, ане си стегне министрите и надолу по веригата.
209
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо иззехте правата на катаджиите? Масово се кара без светлини, с превишена скорост и изпреварване в завои без видимост...През последния месец за 2000км само 1 патрулка с камера...
208
2
 
19
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 8 години
Премиерът и президентът да си влязат в ролите и да си подадат оставките!
207
0
 
5
 
! Отговори
аре преди 8 години
затова в САЩ са напреднали, въпреки пропагандата, която се развива в бг-то, защото там за престъпниците има белезници, а у нас престъпниците те обявяват за луд и налита на бой и закани, ако се възмутиш от наглостта им и простотията!
206
0
 
3
 
! Отговори
аре преди 8 години
боко, преминават на зелен светофар за пешеходец и преди години на едни кифли им тропнах с крак за това- бе в Студентски град, а те ми завъртяха крушки в небето. В бг-то нормалните са лудите, а в САЩ за такова нещо за завиващите крушки в небето има белезници!
205
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boiko e prav, che zavisi ot semeistvoto, no kakvi semeistva imat tezi "deca", roditelite im sa bokluci, mnogo qsno
204
0
 
6
 
! Отговори
девизът преди 8 години
на управляващите гадини е да прехвърлят отговорността от себе си върху останалите. За Борисов няма лична отговорност- той я прехвърля по-надолу, типично по сталински звучи и максимата: Спасението на давещия е в самия него. Само където те - овластените простаци никога не се давят! Те са НЕДОСЕГАЕМИ!
203
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Доган има толкова гавази, интересно за какво му са ?!
202
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите са ***, но и да хванат някой големец ще си изгубят работата, затова и си траят.Арестуват някой, а съда го пуска - това не е нормално!Хората си мълчат и траят- и това не е нормално!
201
1
 
3
 
! Отговори
Жуков13 преди 8 години
ТО да си *** не е лесно Боико Пазбоико може само да се оправдава и да краде *** пожарникар да те оправлява е това е деморация
200
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че е Бойко, иначе досега щяхме да сме като Сомалия!Ама простия народ не иска да помогне, а чака друг да оправи нещата - нещастници ;)
199
0
 
5
 
! Отговори
Изскуствен Интелект преди 8 години
Убеден съм че родителите правят всичко възможно да спрат децата си от тези гонки.Ама това не са деца а големи хора.Бойко пак говори врели некипели.Ама нали сме баламски народ търпим си го.При наличие на добра воля от страна на полицията този пробрем светкавично би се решил.
198
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки чака Държавата да му реши проблемите, но така не става !Първо си оправете собствените къщи, после искайте от другите!
197
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е Бойко - родителите се правят на слепи и глухи, а после реват.И да се махне Бойко пак ще умират по пътищата, защото българина е просто животно.Арестуваш убиеца и съда го пуска на свобода - за това не е виновен Борисов!
196
0
 
5
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Тя майката на убиеца си го каза - не плачела за мъртвите, а за нейното си момче, че видиш ли щял да му се промени живота от тук нататък! Не ѝ пука, че до този момент той си е правил гонки...горкия.
195
0
 
5
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Борисов, на НЕ им пука, ако убият някого! Пука им само за собствения живот!
194
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
ВРЕМЕ Е РОДИТЕЛИТЕ ДА СИ ВЛЯЗАТ В РОЛЯТА НА ТАКИВА. НЕ САМО ДА ХУЛЯТ ТОЗИ , ОНЗИ И ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА Е ВИНОВЕН. ТОВА СА ВАШИТЕ И НАШИТЕ ДЕЦА, А МЪКАТА Е ГОЛЯМА - ЦЯЛ ЖИВОТ КОГАТО ЗАГУБИШ ТОВА, КОЕТО НАЙ - МНОГО ОБИЧАШ. ЗА ТОВА ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ- ПАЗЕТЕ ТОВА, КОЕТО ОБИЧАТЕ.ДОКАЖЕТЕ , ЧЕ СТЕ ИСТИНСКИ РОДИТЕЛИ.
193
2
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
А кога ще имаме отново Д Ъ Р Ж А В А !?
192
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката кърти от всякъде, все едно е кадър от филма за сицилианската мафия