Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!

Къде са майките и бащите на джигитите, чуди се премиерът
14 авг 2015 12:12,
368
Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов за пореден път призова да се обяви война на джигитите на пътя. И докато преди време той се обърна към обществото и съседите на убийците зад волана, днес той попита къде са родителите им и защо не реагират.

"Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата?", каза той и допълни, че ролята на семейството е изключително важна.

"Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи", настоя премиерът.

Още по темата

Той предположи, че джигитите приготвят предварително колите си за състезанията вкъщи и родителите им виждат това.  "Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ? И защо карат така?", попита Борисов.

Премиерът припомни, че държавата всеки ден строи нови пътища. "Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата", попита министър-председателят.

Той беше категоричен, че законите са добри и достатъчно ясни: "Кой закон позволява да караш с превишена скорост, да нарушаваш обществения ред, да вдигаш шум? Кой закон го позволява? По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител?"

Той предположи хипотетично, че полицията стане по-твърда с джигитите. Тогава според него обаче държавата ще бъде обвинена, че тормози децата, отишли да се повозят. "Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята", отсече Борисов.

Той обясни, че гонките и сега са забранени и проблемът не е в законите. "То и сега е забранено да се правят гонки. Къде има разрешение това да се прави? И държавата трябва да е длъжна този, който е родил дете, да му го пази непрекъснато...", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Той беше категоричен, че възпитанието на децата е задължение на всеки родител и на цялото общество.

"Насищаме с камери...Направихме пътища, една мантинела здрава няма. Кара се по безумен начин. Не знам с какви средства да се борим", каза още Борисов.

Коментарът на премиера идва след поредица от кървави инциденти на пътя, при които загинаха деца и млади хора.

Снощи в центъра на Ловеч 20-годишен младеж прегази и уби 10-годишно момиче. Два дни по-рано при незаконна гонка край Лесидрен бяха убити други две деца – 16 годишно момиче и 16-годишно момче.

Въпреки трагедията обаче хората в Лесидрен отказаха да посочат организаторите на незаконните състезания, които редовно се организират край селото. Повечето от тях признаха, че ги е страх от саморазправа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако инжинерните съоръжения не помогнат или не ги поставят все някой ще почне да пръска вечер габъри, макар че не го препоръчвам. Една кутийка не е скъпа и едва ли ще спука гума, ама ще и разкаже играта и ще има скъп ремонт.
150
0
 
2
 
! Отговори
до 214 преди 8 години
Самочувствието, че за тях правилата не важат има само там, където няма държава, в случая няма работещ КАТ. Добре ще е липсата на работещ КАТ, да ме се прехвърля като еина на шогьорите.
149
1
 
3
 
! Отговори
акуд преди 8 години
глоби по 1000 лв за немърливи родители и спиране на всички помощи и предобивки. 100% отнемане на автомобила
148
2
 
3
 
! Отговори
пенкилер преди 8 години
До Анонимен40За твое сведение,имам 30г до пенсия и мога да си позволя консумация,само,че ти по-добре ли се чувстваш на принципа:оцеляват само най-силните.И не забравяй,винаги има по-силни от теб,ноторен факт.Иначе не ми се морализаторства повече,чувствай се свободен от моето порицание,да преследваш всичко,що требе се изплюска в тоз животь
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 206 - мутренското и пехливанско поведение е част от манталитета на тарикатите ,състезатели по пътищата И не разбирам откъде това високо самочувствие на добри шофьори - за тях правилата не важат, те са много печени, да не са некви *** ,за да се съобразяват с ограничения и знаци - трябва писти да им се направят, щото пътищата не отговарят на върховните им умения и не след дълго яко се осират - убиват себе си и невинни хора
146
1
 
11
 
! Отговори
Данъкоплатецът преди 8 години
До АнонименЕй сега ще ти направя писти, където да си правиш гонките. Направих ти апартаменти, направих ти вили, купих ти Поршета, платих ти круизите, платих ти кокаина, платих ти простутките, плащам ти ресторантите, джакузитата, воаяжите, шопингите в Милано, плащам ти Живота, който крадеш от Моя Живот.И писта ще ти направя.Кръв искаш ли да ти дам? Ще ти дам. Сърцето си искаш ли да ти дам? Заповядай!Какво друго искаш *** с *** партийна негодна отвратна адовска инаркоманизирана?
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато девизът на цялото общество е:,,КОНСУМИРАЙ" .................Другарю комунист - пенсионер, ... девиза на ВСЯКО общество е консумирай, ... девиза на комунистическото общество също беше консумирай, само дето консумираха само комунистите, а обикновените хора висяха на опашки за "нещо".жалко, че живота ти е минал напразно, но това са фактите
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
......Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ?......Така си е, онзи ден моят *** ми донесе 2 двойки - по Човекът и обществото и по Човекът и природата. Веднага му взех ключовете от BMW-то и му забраних да се прибира след 12.00ч. Използвах случая да наритам и тъщата, какво го е възпитала за тия 12г.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съжалявам, но да те отнесат на пешеходна пътека или някой пиян да те прегази е трагедия и жертвите са напълно невинни. Да загинеш в гонка е идиотско и вината си е само твоя. А сега колкото и да си прехвърлят отговорностите няма как да върнат времето назад.
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Законите се налагат със сила от държавата. Така е било винаги и навсякъде. В случая КАТ трябва да наложи спазеането на закона за движение по пътищата, но не го прави следователно КАТ не изпълнява основното си предназначение и трянва да се закрие
141
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави ли ви впечатление как с това свое изказване, Борисов косвено защитава своите избиратели. Със сигурност всички такива тиквочи джигити гласуват за него. Това му е целта, хем уж да замаже очите на обществото, хем и тези негови бойковчета да гласуват за ГЕРБ.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 199 , даже не е и паралелен, по-скоро тангенциален.
139
0
 
14
 
! Отговори
Светослав преди 8 години
А къде е ДЪРЖАВАТА, г-н така наречен премиер? Те са пълнолетни и работа на ЗАКОНОДАТЕЛНАТА, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА и СЪДЕНБАТА власт да им търсят отговорност! Работа на държавата е да си пази гражданите! Престанете да ръсите глупости, а си свършете работата, че и без друго не ви останаха избиратели!
138
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто е, бе.На всички коли с млади шофьори да се слага ограничител на скоростта.И това нещо да се проверява от катаджии. Ако го няма, веднага да се отнема книжката на шофьорчето, а на собственика на колата (ако е различен от младия шофьор) - солена глобичка, а може и затвор.Ей така превантивно.
137
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато девизът на цялото общество е:,,КОНСУМИРАЙ",само тогава си готин,а за да консумираш повече,трябва да си абсолютен индивидуалист...............Другарю комунист - пенсионер, ... девиза на ВСЯКО общество е консумирай, ... девиза на комунистическото общество също беше консумирай, само дето консумираха само комунистите, а обикновените хора висяха на опашки за "нещо". жалко, че живота ти е минал напразно, но това са фактите
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да стане като в Гърция, да ти свалят номерата на колата, до като не платиш - няма номера!
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Образованието пропадна - родителите са виновни, не се спазват законите - родителите са виновни, няма контролни и правораздавателни органи, които да си вършат работата - родителите да се намесят...Ми ти за какво си ни тогава - да режеш лентички? Тия хора живеят в собствен паралелен свят
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяко по голямо село или градче има по няколко *** които не стават за нищо. Затова избиват комплексите си в гонки с таралясници, пиене, скандали и други подобни развлечения. Полицията и другите държавни органи ги знаят но не ги закачат защото- службомера цъка, заплатата си върви, никой не ти възлага отговорности за да заслужиш шапката с пари.И даровитите деца на България си отиват..............
133
0
 
5
 
! Отговори
решение преди 8 години
Предлагам ви да държите прираста същия, така само след няколко години и без никаква намеса проблема се решава от само себе си. Няма хора , няма проблеми. Дотогава ни разказвайте приказки и небивалици, докато у нас се преселват и ни окупират цели народи. И Утре у тях ще има и воля и акъл и меч да се справят с 2-3 пишлемета на пътя.
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До радетелите на яки глоби.Не знаете какво искате. В момента глобите и санкциите са прекалено високи, но полза от това мяма, освен за рекета на КАТ. Световния опит отдавна е доказал, че няма ефект от яките глоби, а ефект има само ако след всяко нарушение следва глоба. В България КАТ налага глоба на едно от няколко милиона нарушения. Затова е ясно какво трябва да се промени - трябва да се премахне КАТ и да се замени с работеща структура.