На пътя: Ние и НСО-то сме равни! Дали?

Бивш шеф на структурата говори за промените в службата
18 авг 2015 08:48,
30
На пътя: Ние и НСО-то сме равни! Дали?
Снимка: архив, Булфото

Новият закон за НСО ще постави дейността на службата на масата и ще има прозрачност. Сега ще може да се упражнява контрол над тази структура, категоричен бе пред bTV бившият началник на Националната служба за охрана Румен Миланов.

Още по темата

"Позитивно е, че вече има нормативен акт, т.е. отговорностите са много по-големи", посочи той.

По думите му ще се дадат по-големи правомощия на служителите на НСО, но в полицията има 20-30 000 служители, които са с много по-големи правомощия.

"Ако към тях прибавим още 500, дали това ще е големият проблем?", попита той. "И полицията, и НСО се обучават как да не превишават правомощията си – ако има случаи, те са изключение, а не правило", коментира Миланов.

Според него водачите на пътя трябва обаче да дават предимство на кортежа, макар че "законът е еднакъв за всички, важи еднакво и за гражданите, и за НСО", каза той.

Миланов подчерта, че структурата съществува вече близо 25 години, като сега със закона нейната дейност се е поставила на масата. Подобна структура има и в Румъния, отвърна той на критиките, че никъде в Европа няма подобна служба.

Той заяви, че не мисли, че законът е правен за Ахмед Доган. По думите му обаче е добре да могат да се пазят хора, свързани с националната сигурност, дори когато не са на висши държавни длъжности, като даде за пример лидери на европейски партии или крупни чуждестранни бизнесмени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
654 преди 8 години
Пари за нищо са това... Ще ми пазят Местан, Доган, Драган и Петкан. Че кой пък ги ьаплашва на тях? Нали служат на народа? В Западна Европа политиците отиват с колело на работа тук с цял кортеж. Кога ще стане тук това?
20
0
 
0
 
! Отговори
@ преди 8 години
До Licence to killНяма разлика социализм,комунизм. Роби и преторианци завинаги в ***,сорри, в България.
19
0
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Мислете си каквото искате ,но президента имаше намерение да сложи вето на този *** закон и два дни по рано почина детето му.Иначе тези пиявици ако не ги изриташ няма да се махнат
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миланов, ти си комуно изтърсак *** от бившето убо, каквито са всички работещи в тази структура.Арогантни, *** ***.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези не зачитат дори колите на Бърза помощ. Престъпни анархисти!
16
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ха, ха...!".... равни пред закона!" - вица на деня! Просто УБО същото от времето на Т.Живков, а изненада няма като се има предвид, че неговия бодигард управлява сега държавата, поне това което е останало от нея.....
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...но в полицията има 20-30 000 служители, които са с много по-които са с много по-големи правомощия."Ако към тях прибавим още 500, дали това ще е големият проблем?", попита той. "И полицията, и НСО се обучават как да не превишават правомощията си ако има случаи, те са изключение, а не правило"...Що да не им дадем на аренда магистралите и по 1 касово апаратче, дето не е вързано към НАП, за да си ги ползват. А най-важният въпрос: Кой (ни) варди (от) вардияните?, отново си остава без отговор
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези защо ни правят на ***? УБО-то на ТАТО бяха с по малко правомощия. Нямаха автомати а само пистолети които не ги размахваха през прозорците на чайката и не изтикваха колите на хората от пътя. Само че онези бяха обикновени хора. А тези са демократични свободни и най важното човеколюбиви!!!!!!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се учудвате на ситуацията. Всеки народ заслужава управниците си. Търпим, мишкуваме, мушим се като плъхове, целуваме задниците на криминално - богатите и техните производни политиците, смачкваме с презрение по-слабите и бедните, лъжем, крадем, правим подлости и искаме да ни управляват умни, образовани и честни хора. Няма как, ТЕ са едни от нас.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще доживеем ли времето когато отивайки на работа ще срещам премиера който също отива на работа пеша, да го поздравя и му пожелая приятен ден? Който ще се усмихне и махне с ръка в отговор. Или ще продължаваме да срещаме тъповати лица с черни лимузини обграждащи страхливо и гузно усмихващи се управленци които с неподозирана бързина се мушкат в Министерски съвет. Или като си караш бараката покрай теб прелитат кохорти коли с тъмни стъкла с космическа скорост с една цел, да не срещат гражданите които
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах, като светнат ламбите и спираме возилата и на колене отстрани на пътя с наведени глави? нал тъй? все пак фюрера минава.
10
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
по сигурно е с малък самолет отколкото с кола от НСО :-)))
9
1
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Доган бил свързан с националната сигурност?...Егати държавата.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гузен негонен бяга! Този щом казва, че законът не е писан за доган, значи точно за него е писан!
7
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам нищо против да дам път на кортежа, даже се радвам. Но когато аз съм със 130км/ч, а те прелитат с 200км/ч, това са близо 20м/с по-голяма скорост, която няма как да компенсирам. От плащане на данъци, за да могат те да карат мощни коли не ми остават достатъчно да си купя и поддържам за мен такава!
6
7
 
14
 
! Отговори
Zzz преди 8 години
До АнонименИ като я закрият, кво? "Бившите" служители в кои ли структури ще се влеят?
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази т.н. служба трябва да се закрие!!! Защо народа ще плаща 40милиона да де охраняват, от кого е въпроса, основно бивши ***, агенти на ДС бандюги от СИК? От народа ли се пазят или от бившите им колеги-бандити които бяха продадени и предадени за да се облажат с властта такива като Рапона. Горкият, толкова го в страх, че ще му пръснат празната тиква, че закона го промени, да се пази 4 години след падането от власт. С тези 40 милиона може да се ремонтират всички салони за спорт в училищата.
4
0
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
що само за чуздестранните, то ние имаме и крупни национални бизнесмени - черепа, магарето, килъра, сапето и тн ... и за тях трябва кортеж ! ... то те май сами си го организират
3
1
 
38
 
! Отговори
nobi преди 8 години
Айде, мутри. До един на борсата. Кой толкова охранявате от народната любов, а ? Жандармерията не може ли да я върши тая работа , ако се налага за 2,3 души в държавата. Да се закрие тая мизерна служба
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големият проблем на НСО е че въобще има такава служба. Между другото още през 50-те години УБО получава огромна част от бюджета на МВР, в пъти по-голяма от издръжката на концлагерите и затворите например. Та и сега така.