НСО – преторианската гвардия на елита

Бивш гард на службата: Гражданите трябва да са под закрилата й
3 авг 2015 09:03,
86
НСО – преторианската гвардия на елита
Снимка: НСО

НСО е преторианската гвардия на елита, настоя пред bTV независимият депутат Велизар Енчев. Според него, новият закон за НСО "визира хора като Ахмед Доган, които не влизат в списъка с държавни лица за защита".

Преди да се гласува, опозицията е имала предложение НСО да предоставя охрана на лица, които не могат сами да си позволят такава, но това е било отхвърлено, обясни депутата.

Още по темата

"Този закон е концептуално сгрешен", смята Николай Марков, бивш служител на службата.

"НСО не е национална служба, тя има представителство само в София и няма как бъде национална и да има закон". Според него, службата не трябва бъде към президента, защото той е освободен от носене на отговорност.

"НСО има работа с терористи. Трябва да има законодателство, което касае защитата от терористи, гражданите трябва да са под закрилата на НСО", поясни още Марков.

Според него, в момента службата се възстановява като едно луксозно украшение.

"Службата си гласува най-различни способи при масови безредици, като например използването на въжета, шокови и други палки, белезници, химически и халосни патрони, бронирани машини и др. Това жандармерия ли е, SS команда ли е?", попита Велизар Енчев.

"НСО няма отношение към масовите безредици, а към терористи", категоричен е Марков. По думите му, Националната служба за охрана е превишавала правомощията си не веднъж.

"Това е защото не е имало законодателство, което да документира дейността й", твърди екс гардът. Бившият служител даде пример: "Жена с две деца отиде през таван в полето, след като бе изблъскана от коли на НСО, пред очите на един човек, по това време държавен глава. Тогава, той махна с ръка и продължи".

Според Марков, след това са последвали заплахи срещу тези хора и те са замълчали.

"Не е логично НСО да използва Закона за отбраната и въоръжените сили, това са спортисти, озеленители и те не могат да придобиват военни правомощия", допълни още Николай Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRIMINALNITE LIZA ZASHTITAVAT KRIMINALNITE POLITIZI,ZASHTOTO NARODA MNOGO AMA MNOOOGO GI OBIIICA.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До да бе, свобода! 77 кво да четем бе, баба ми е 25-ти набор (примерно) - по това време България е с доста добре развита индустрия - запознай се с биографията на Пенчо Семов, като за начало. Вярно е - не е имало определени стоки, като стъклени бутилки, олиото... Главното, че имало производство на храни и животновъдство, и страната бързо се съвзема след две национални катастрофи. Сравни цената на сегашните био продукти и тогавашните пък тогава говори за покупателна способност и недоимък
54
0
 
3
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
До Анонимен 76Не смятай хората за слепи. А в тогавашните вестници има все пак и фотографии, въпреки че са с ужасно качество. Хора, четете информация ВИНАГИ от първоизточника за да не бъдете манипулирани. Четете например мемоарите на Уинстън Чърчил за Втората световна война, а не сегашния американски и английски преразказ какво уж е било тогава Чърчил е писал мемоарите още в 1949 г и не е имал достатъчно време да изопачава историята. като сегашните НАглосаксонци
53
0
 
1
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
ВМЕСТО ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ БРУТАЛНО НАГЛИТЕ "ДЕМОКРАТИ" ИЗТЕГЛЕТЕ ОТ САЙТОВЕТЕ НА БИБЛИОТЕКИТЕ ВЕСТНИЦИТЕ ОТПРЕДИ 1944 Г И ЧЕТЕТЕ. ПО ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА СА СКАНИРАНИ ПОЧТИ ВСИЧКИ ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ ИЗЛИЗАЛИ ДО 1944 Г. В ПЕДЕЕФ ФОРМАТ. ЧЕТЕТЕ ОРИГИНАЛА КОЕ КАК Е БИЛО,А НЕ СЕГАШНАТА ПРЕНАПИСАНА ФАЛШИВА ИСТОРИЯ КАКВО Е БИЛО ТОГАВА! ИМАЛО Е И ХУБАВИ НЕЩА,СТРОГ РЕД,НО Е ИМАЛО И ГОЛЯМА МИЗЕРИЯ,ПОЧТИ НИКАКВА ИНДУСТРИЯ,ГАЗЕНИ И ПЕТРОМАКСОВИ ЛАМПИ В МАЛКИТВ ГРАДОВЕ И СЕЛА. ТЕЧАЩА ВОДА? ТОК? БИЛО Е ЛУКС!
52
0
 
2
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
До 73Крадци и убийци не станаха държавници, станаха държавници ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЗАТВОРНИЦИ! ВПРОЧЕМ ЗА НАСЛЕДНИЦИТЕ И РОДНИНИТЕ НА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ ОТ 1923 И УБИЙЦИТЕ НА СТАМБОЛИЙСКИ ТОВА Е МНОГО БОЛНА ТЕМА. СТИХОТВОРЕНИЕТО ПОКАЗВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТОГАВА ЗАТВОРИТЕ И КОНЦЛАГЕРИТЕ (ПРЕДИ 1944 Г ОЩЕ!) СА ПЪЛНИ С ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИЦИ. ПРАВИТЕЛСТВАТА СЛЕД 1923 СА НЕЗАКОННИ И НЕЛИГИТИМНИ. А ХРАНАТА Я ИЗНАСЯМЕ ЗА ГЕРМАНИЯ БОМБЕЩА АНГЛИЯ И РУСИЯ, ТА СМЕ БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА РАЗБИЕМ МАНДРИТЕ, ДОРИ НЕКОМУНИСТИТЕ!
51
0
 
0
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
До Анонимен 70"Едно е да четеш .... съвсем друго е да разбираш написаното !!!"Аааа, не е така, не е така! Когато кметове-антикомунисти назначени от правителството преди 1944 говорят откровено за мизерията в страната, а германски таен доклад пише за неразвитото ни селско стопанство, ще разбереш как са били нещата в бегето преди 1944 г. В сказка по радиото на един кмет на голям град се изнася, че по електрически мощности на глава от населението сме далеч зад Гърция, Турция, Румъния и Югославия
50
0
 
6
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
До Анонимен 68Не виждам никаква "комунистическа" завера,атентат, комплот или обир на КТБ. По времето на соца имахме една-две банки само и хората внасяха и теглеха парите си. Банкнотите от 1962 г бяха същите и в 1989 г. Никой не източи спестовните влогове на хората тогава. Сега сме демократична, капиталистическа държава от ЕС и НАТО, с частна, а не държавна икономика. И комунистите нямат нищо общо, нито сега има комунисти. Има бизнес без цвят и идеали. Крадлив бизнес, да.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закривайййййй.....завинагииииии!!!!
48
0
 
3
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
до 65Първо това че някой в затовар е станал човек е лично мнение на поета. Стиготворението си има автор и претенциите ти трябва да бъдат отправени към автора му. В стиха става въпрос за политическите затворници, критикували курса ни към съюзничество с Хитлер заради което англичаните бомбардираха и на практика разрушиха София. Не мога да ги виня за което, война е жило. Второ това за мандрите е банално. В цяла Европа са грабели мандрите. За германците ли да ги оставят. изнасяли сме за тях храни?
47
0
 
0
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
До 65Първо не съм комунист, а потомствен БеЗеНеСист на Стамболийски и Никола Петков. Второ да, имало е глад в България преди 1944 г, по-специално в градовете. Имало е голяма мизерия и общински кухни, трапезарии за бедни гладуващи хора. А лекарите за разлика от сегашните са имали приемен ден за бедни, безплатни прегледи. ВЕСТНИЦИТЕ ОТПРЕДИ 1944 Г ВЕЧЕ СА СКАНИРАНИ ПО ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА! ВСЕКИ ОТ ВАС МОЖЕ ДА СИ ГИ ИЗТЕГЛИ ОТ САЙТОВЕТЕ НА БИБЛИОТЕКИТЕ И ДА ЧЕТЕ. ЗА ДА СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ.
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Ами демокрацията струва скъпо. В парични знаци. Никой не ви е карал да избирате демокрация, щом не искате да плащате. След като сте избрали да живеете при демокрацията ще се налага и да плащате за това. Както е във всички бели държави.И на запад има многобройни служби за сигурност. След 11 септември и на фона на войната в Сирия и Ирак никой не може да си позволи да отслаби своите служби. Освен мършата *** може би? Америка има ФБР,ЦРУ, АНСА, ЮСИА и десетки други служби още.
45
1
 
17
 
! Отговори
Протест преди 8 години
Всички на протест срещу НСО .Не може със служебна кола и охранител да се пазарува дреболийки в хранителен магазин или цял ден двама охранители да охраняват ученик в обикновено училище на еди кой си депутатНа Протест и Стачка
44
0
 
17
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕМ, ЧЕ СМЕ БЕДНА ДЪРЖАВА. ГЛЕДАЙТЕ КАКВИ ЛУДИ ПАРИ СЕ ХАРЧАТ В НАШАТА ДЪРЖАВА ЗА БЛАГОТО НА ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ. КАКВИ ПРИВИЛЕГИИ ОБВИТИ В МНОГО ПАРИ. АМИ ОСТАНАЛИТЕ ЛУКСОВЕ ЗА БОГОИЗБРАНИТЕ. ТОВА СА МИЛИОНИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ОТ БОГА НИ БОЙКО "ЛОШ МАТРИАЛ" АКО НЕ Е ТОЗИ ЛОШ МАТРИАЛ НЕ ЗНАЯ КАК БОКО ЩЕ ПРОСЪЩЕСТВУВА. СИГУРНО ОТ ДАНЪЦИТЕ И ТРУДА НА ЕДНА ДРУГА ТЪРТЕЙСКА ПРИСЛОЙКА С *** ЦВЯТ.
43
0
 
9
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
До Анонимен 58След 44 имаше ред и законност,а криминалите отиваха директно в затвоеа. А не както сега да ги пускат на свобода и обжалват безкрайно по десет години.И когато едни убийци все пак получат някаква символична затворническа присъда. духват през границата. Това го нямаше преди 1989 г и вие бандитите не можехте да вилнеете безнаказано,. Тоест грубо се ограничаваше вашата "свобода" да биете и убивате, да грабите и мамите. Затова пък ние честните хора бяхме свободни без решетки и железни
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 57Не е работа на НСО и бившето УБО да издирва терористи. Затова си има ДАНС, има си полиция и спецотряд към нея. Неподготвени не се изхождайте по форумите. Първо се запознайте с какво се занимават различните държавни служби и какви правомощия има всяка една от тях, какви функции изпълнява.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нсо убо кога са спрели поне един терорис 1 даги който ги запука с уръжие и ще напълнят гащите
40
5
 
3
 
! Отговори
беге Ал Капоне преди 8 години
До Анонимен 53Умниците от американското НСО застреляха преди няколко месеца психично болен мъж или жена, ако си спомняте. Но никой в Америка не направи въпрос от това. Охраната на държавните институции в НОРМАЛНИТЕ държави е нещо НОРМАЛНО. Тук при нас бандитите искат държавните институции да нямат охрана за да могат лесно да ги сплашват и РЕКЕТИРАТ! Бандити от всички страни, съединявайте се! Служби като НСО ограничават свободата ви да грабите, изнасилвате, убиват и пребивате безнаказано.
39
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
"Елит",единственото ,за което се сещам е един миксер с такова име ,изпуши с включването
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както бавно но сигурно на народа му писва от простотии и беззакония, рано или късно умниците от НСО ще се престараят и ще пострада някой севсем невинен. Тогава като се отприщи народната любов ще ги питам аз, ще стрелят ли? И винаги има едно, а след това? Къде ще де крият тези измушляци? Няма по-голяма сила от Народния гняв, гневът на тихия човек!
37
1
 
3
 
! Отговори
да бе, свобода! преди 8 години
До Анонимен 50БЪЛГАРИНА НЕ ХАРЕСВА СВОБОДАТА СИ, А СВОБОДАТА ДА ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И СВОБОДАТА ДА НАРУШАВА ВСИЧКИ ЗАКОНИ И РАЗПОРЕДБИ. ЕТО ЗА ТАКАВА "СВОБОДА" СТАВА ВЪПРОС. КАКВАТО "СВОБОДА" НИКЪДЕ ПО БЕЛИЯ СВЯТ НЕ СЕ ДОПУСКА. НАЙ-ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ "СВОБОДАТА" СИ В БЪЛГАРИЯ СА БАНДИТИТЕ. ИСКАТ СВОБОДА БЕЗНАКАЗАНО ДА ГРАБЯТ, МАМЯТ, УБИВАТ И ИЗНАСИЛВАТ. А НАКРАЯ ДА НЕ ЛЕЖАТ В ПАНДИЗА ЩОТО ТОВА Е "ПОСЕГАТЕЛСТВО" НА СВОБОДАТА ИМ. СВОБОДА ЗА КРИМИНАЛНАТА ИМ ДЕЙНОСТ!