Нарушенията с горивата – на малки обекти

Лукарски отчете ръст на чуждите инвестиции
25 авг 2015 10:35,
10
Нарушенията с горивата – на малки обекти
Божидар Лукарски. Снимка: БТА, архив

Преките чуждестранни инвестиции за полугодието са в размер на 799 млн. евро. Това е два пъти повече от същия период на миналата година и приближава нивата отпреди кризата през 2009 година. Това каза в ефира на Нова телевизия икономическият министър Божидар Лукарски.

Още по темата
Той посочи, че икономическият ръст през първите шест месеца на годината е 2,2%, което е над средното за ЕС (1,6%).

Лукарски направи коментар и относно проверките на горивата по бензиностанциите. Вчера от ведомството уточниха, че са проверени всички нивомери – около 22 хил. Днес министърът призна, че са открити нарушения по отношение на едва под 1% от всички проверени съоръжения.

В същото време обаче нарушенията са сериозни и в Пловдив например в една от бензиностанциите отклоненията между отчетенето и зареденото гориво са били от 10%.

По-голямата част от нарушенията (60%) са били отчетени в „малките” бензиностанции, тоест тези, които са единични дистрибутори на горива.

Министерството на икономиката не може да се произнесе има ли картел на пазара на горива, коментира още министърът. Той припомни, че отговорност за това има Комисията за защита на конкуренцията, която е независим орган.

Регулаторът е сезиран и в момента прави изследване на цените, допълни още Лукарски. По думите му отговорността на икономическото министерство по отношение на горивата е да следи качеството им и как се отчитат разходите.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Малки обекти - малки рушвети. Нормално е точно там да видят най-много наушения.
6
0
 
5
 
! Отговори
Голям обект преди 8 години
Естествено, че нарушенията са на малките обекти. Големите обекти са лоялни към властта и няма основание да се предполага, че имат нарушения.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 555За ОМВто на Кукленско шосе ли иде реч?
4
0
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Нарушенията на малки обекти... Ами няма да са на свързаната с Борисов Лукойл я...
3
0
 
6
 
! Отговори
555 преди 8 години
Всички знаем какво и колко се зарежда на ОМВ. Установиха го но обекта продължава да си работи. Става въпрос за Пловдив и по специално за едно ОМВ на което цените са по ниски от другите ОМВИТА в града
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бая кихавица е паднала последните дни, щом цял министър ги защитава!
1
0
 
15
 
! Отговори
zeus преди 8 години
А нарушения в рафинерията на Лукоил изобщо не търсите, нали? Там не се следи нито какво влиза, нито какво излиза, а от 2009 година са все на счетоводна загуба, дали е съвпадение това?