Проблеми с парламента, със законите за корупцията...

Белгийски министър ни скастри заради закона на Кунева
Обновена: 14 сеп 2015 10:02 | 8 сеп 2015 15:56, Камелия Цветанова
9
Проблеми с парламента, със законите за корупцията...
Снимка: МВнР

След като посланици на страни от ЕС вчера ни скастриха заради бламирането на закона за борба с корупцията на вицепремиера Меглена Кунева, днес това направи и министърът на външните работи на Белгия Дидие Рейндер, който е на посещение у нас. 

Още по темата
Въпреки че ни подкрепи за искането ни за влизане в Шенген и отчете, че явно има напредък по отношение на сигурността, и при борбата с корупцията, той заяви, че България има проблеми, които трябва да реши.

„Имате проблеми с парламента, с приемането на законодателство по въпросите с корупцията. Чудим се дали има капацитет за подобни реформи“, призна Рейдерс и добави, че иска да види напредък в това отношение.

Тема на разговора му с дипломат номер едно очаквано е бил и проблемът с бежанците.

„Много се радвам да чуя, че имате желание да се справите с миграционните потоци. Важно е да имаме едно общо виждане и схващане за проблемите с бежанците“, каза Рейдерс.

Според него е радващо, че България е на позицията за новата визия на ЕК относно миграцията.

„Не става дума да ви увещавам да приемате повече бежанци. Важно е да се установят центрове на бежанците, както в ЕС така и извън него“, обясни той.

На ниво ЕС националните държави трябва да бъдат задължени да увеличат драстично и много тежко наказанията за трафик на хора, каза от своя страна Митов.

„Ние го правим в момента, но това се е превърнало в ужасяващ и в същото време доходоносен бизнес, който е заместил до голяма степен престъпните канали по отношение на наркотиците“, коментира той.

Според него, когато говорим за бежанската и миграционната криза или натиск, трябва да си даваме сметка за многото аспекти, които води след себе си този въпрос.

„От една страна, най-важна е борбата с трафикантите на хора. Това е феномен, който не съществува от вчера, той е известен на ЕС, на европейските държави отдавна, само че до момента не се е обръщало достатъчно внимание“, отбеляза министърът.

По думите му т. нар. каналджии, или трафиканти на хора, създават илюзорни очаквания на хората в нужда, на търсещите по-добро бъдеще или на бягащите от война, създават илюзорни надежди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 8 години
Миков *** на психиатър,след това влез в лудница и си приказвай на воляврели-некипели.Всеки ден пускаш по някоя простотия.Омръзна, стига....
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Никой чужд дипломат няма право да се бърка във вътрешните работи на България ,защото все още се считаме за суверенна държава / което отдавна не е така!/ 2. Нашите депутати и почти всички политици се" изхранват" от корупцията и за това такъв закон няма да се приеме 3. И да се приеме той няма да се спазва, както е с много от законите у нас или ще се отнася само за обикновените хора
6
0
 
7
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ОТ ВСЯКЪДЕ НИ КАСТРЯТ И НАРЕЖДАТ. ТАКА СЕ ПОСТЪПВА С ВАСАЛНИТЕ СТРАНИ В КАКВАТО НИ ПРЕВЪРНАХА ШЕПА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ПОСЛЕДНИТЕ 25Г. КАЗАНО Е ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.
5
0
 
1
 
! Отговори
Кастро преди 8 години
Бил ни скастрил. Щото е кастрат и завижда. Друго не умее.
4
2
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 8 години
ДОКАТО дпс е в парламента все ще е така
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се радвам да чуя, че имате желание да се справите с миграционните потоци. Важно е да имаме едно общо виждане и схващане за проблемите с бежанците, каза Рейдерс..."Тия комай започнаха да навлизат директно в зрелия социализъм. Там се развъждаха подобни бисери: Дайте да почнемЕ да работите! и др. подобни
2
2
 
5
 
! Отговори
nobi преди 8 години
Нашия посланик в Брюксел, веднага да издърпа ушите на краля, и да го навика, дето още са монархия
1
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Кой му е искал мнението на тоя хахо.