Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар

Когато психодясното прави закон, не е ясно дали е за КС или Москов
Обновена: 18 сеп 2015 18:15 | 18 сеп 2015 18:00,
161
Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар
Лидерът на БСП Михаил Миков. Снимка: Булфото, архив

Промените в Наказателния кодекс, с които падна давността над престъпленията на комунистическите функционери, не е за съд, а за лекар. Подобна оценка дадоха от Лявото крило на БСП на приетите преди ден текстове по предложение на ГЕРБ и РБ.

Още по темата

"Когато психодясното прави закон, не знам дали трябва да се дава на Конституционния съд или на здравния министър", каза журналистът и бивш кандидат за евродепутат от Лявото крило към БСП Александър Симов. 

Според съмишленика му Мариян Карагьозов пък промените в НК са политически и юридически неадекватни. Той беше категоричен, че в правото има принцип, че никой не може да бъде съден за нещо, което по време на извършването му не е било престъпление по закон. 

Карагьозов се възмути и че законът вероятно е бил подкрепен от хора, които не са били активни в осъждането на политиките отпрени 10 ноември. 

Лявото крило в БСП излезе с обръщение към левите симпатизанти за местните избори. В него се критикуват твърденията на различни функционери в БСП, че левият курс е победил в БСП. Крилото се притеснява, че тази трактовка подготвя почвата лявото да обере негативите за евентуална загуба на местните избори. 

Лявото крило предупреди, че местните избори ще са своеобразен вътрешнопартиен референдум за автентичната лява политика. Левите в БСП предупредиха, че ако резултатите от изборите не са добри, ще поискат обновление на всички равнища в БСП. Крилото не отрече, че това може да означава и искане за оставка на ръководството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По комплексния индекс на човешко развитие, чрез който ООН мери равнището на развитие на отделните държави и грижата за човека в тях, България се е сринала от 26-о място през 1988 г. на 57-о място през 2013 г. Зад лозунгите за демокрация бе прокаран един мародерски капитализъм.
73
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 8 години
113 е права - комунизмът е утопия не можеща да се възприеме от тълпата. Трябва само да се доизясни - всичко е утопия, включително и съзнанието на тълпата че се интересува само от сигурни неща, дето могат да се пипнат и използват - това е нейния капацитет. Но и най стабилните неща с времето си изчезват, остават само красивите утопии възприемани от по висшите хора, като място за вечноста. Те като висши са останали встрани от комунизма, където са вилнеели тези за които не е създаден.
72
5
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Малко сме репресирали "репресираните"!
71
7
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
Трябва да ги съдят за престъпления против човечеството.
70
1
 
2
 
! Отговори
До 114 преди 8 години
Хората много отдавна не копат! Ако още копахме, ти щеше да си умрял от глад. Днес имаме машини способни да обработват земята хиляди пъти по ефективно, а и в интерес на истината дори нашите много далечни предци са измислили едно революционно устройство наречено плуг и пак не са копали.
69
1
 
2
 
! Отговори
До 115 преди 8 години
Приятелю ти дори не си чел една книжка с много картинки през живота си - спри да се излагаш като пишеш за Адам Смит, защото със сигурност не си в състояние да разбереш смисъла на това което той е написал.
68
1
 
2
 
! Отговори
До 112 преди 8 години
Без силата на мисълта дори двигателя с вътрешно горене, щеше да е само една мечта, а нефта необяснимо и неприложимо вещество. Интересно какво се опитваш да докажеш? Може би, че чрез денонощно забиване на пирони с двете си десни ръце, можеш да наковеш повече дъски на оградата, от мен онзи с двете лев ръце, но с пистолет за пирони?
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 100Комунизмът, приятелю, наистина е утопия, но в никакъв случай за простовати хора! Това е утопия за интелигенти, утопия, която идва от законите на душата. Парадоксът е, че именно простоватите хора опорочават тази красива утопия и само те са способни да я превърнат в това, което се случи на държавата ни. Защото заради тази иначе красива утопия им бяха дадени повече права, отколкото тяхното интелектуално развитие можеше да оползотвори. Затова я изопачиха и омърляха! Човечеството не е дорасло!
66
1
 
2
 
! Отговори
До 105 преди 8 години
Другарю пещерния човек е бил заложник на природата, ако тя не му е осигурявала нужните ресурси, той е умирал. Но тогава се появява уникалния природен феномен, който отличава човека от всички останали видове, а именно интелекта! Чрез експлоатация на своя интелект, тоест чрез полагане на интелектуален труд той открива огън, земеделието, създава цивилизации, развива наука и т.н. Интелектуалния труд е този благодарение на който ти имаш хляб, защото той е култивирал пшеницата, той е измисли комбайна.
65
1
 
4
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Прав е 96, равенство се слага върху условията за живот. Понеже колкото по висша е човешката дейност, толкова по трудно се цени от низините а те определят пазаря. Моцарт сега би умрял от глад, въобще това което наричаме изкуство е съществувало под крилото на царете. С развитието на демокрацията изчезва изкуството, изчезва всичко възвишено за да тържествува спекулацията и насладата че си надхитрил другите. Това е ада! Честито - на всекиму заслуженото. Моцарт избяга на време..
64
2
 
1
 
! Отговори
До 102 преди 8 години
Ти в кой живееш? Днес ме 21 век, тези който създават не забиват пирони! Труда не е само физически, още една смехотворна червена мантра, напротив умствения е много път по продуктивен. В крайна сметка народа го е казал най-добре - който не работи не трябва да яде! Задължение на всеки пълнолетен и ментално здрав човек е да си осигури сам прехраната, да се развива, да преуспява! Аз не се чувствам длъжен да храня разни търтеи!
63
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Всяка власт е от дявола (не е от Бога - фал на църквата под еврейски натиск), и при социални промени нужни на евреите в световното им господство, обикновено сменят изпълнителите. В нашия случай счетоха за излишно - същата *** която кла след 9 / 9 / '44 сега провежда геноцида над българите под еврейска диктовка. Ще каже някой прецизен - това са децата и внуците. - Да, злото се предава от поколение на поколение в пълен комплект, като на евреите. Те нямат индивидуалност, това са отровни комари.
62
1
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 8 години
Който работи, бих казал който създава, трябва да бъде възнаграден и обратно този който не прави нищо наказан! Това е природен закон, който не можем да заобиколим или премахнем дори и да иска ме - това е положението и точно за това комунизма е утопия, една сладникава лъжа за простовати хора.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря Миков ли каза това ........ за у...уекаря ?!
60
2
 
5
 
! Отговори
До 95 преди 8 години
Какво комунизма, ако не изкуствено, насилствено подравняване, обезличаване и зомбиране? Комунизма е утопия, религия която не се основава на никаква логика.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BRAVO MISHE TI POGREBA BSP--NAZDRAVE.
58
0
 
2
 
! Отговори
До 89 преди 8 години
Когато сложи знак за равенство между този който се труди, учи, мисли, развива, създава и т.н,, а такъв като теб, който по цял ден му гледа в паничката, докато си чопли в носа, това е мързела, това е издига в култ на мързела, една от най-отличителните черти на комунистите. А за глупостта ситуацията е сходна, защо те с мързела си вървят ръка за ръка. Комунистическите ценности са мързел и глупост, колкото си по мързелив и глупав, толкова по добър комунисти си.
57
1
 
3
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Анонимен 63Толкова си се разпенявил, че чак си забравил, че в българския език има граматика и правопис! Браво, похвално! Научи се да пишеш правилно, което пък предполага, че и ще говориш по същия начин, и тогаз ни обяснявай, че Ботев ще реже червени зелки, ако беше жив! Хич не е приятно неграмотни и необразовани индивиди да изразяват мнение по въпроси, които изобщо не разбират или не са запознати. Тъй де...
56
1
 
3
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 8 години
Има една клинична пътека, водеща към "легендарния връх Бузлуджа", до една реликва с вид на катастрофирал космически кораб и всички другари и другарки, които ежегодно на 2-ри август трамбоват по нея, са не за болница ....... а за лудница !
55
1
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 8 години
Къде е разума в комунизма би ли обяснил? Един интелигентен човек използващ разума си, няма как да привърженик на червената религия, която учи единствено на мързел и глупост. Лявото е гол популизъм и нищо повече.