Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар

Когато психодясното прави закон, не е ясно дали е за КС или Москов
Обновена: 18 сеп 2015 18:15 | 18 сеп 2015 18:00,
161
Левите: Законът срещу комунизма – не за съд, за лекар
Лидерът на БСП Михаил Миков. Снимка: Булфото, архив

Промените в Наказателния кодекс, с които падна давността над престъпленията на комунистическите функционери, не е за съд, а за лекар. Подобна оценка дадоха от Лявото крило на БСП на приетите преди ден текстове по предложение на ГЕРБ и РБ.

Още по темата

"Когато психодясното прави закон, не знам дали трябва да се дава на Конституционния съд или на здравния министър", каза журналистът и бивш кандидат за евродепутат от Лявото крило към БСП Александър Симов. 

Според съмишленика му Мариян Карагьозов пък промените в НК са политически и юридически неадекватни. Той беше категоричен, че в правото има принцип, че никой не може да бъде съден за нещо, което по време на извършването му не е било престъпление по закон. 

Карагьозов се възмути и че законът вероятно е бил подкрепен от хора, които не са били активни в осъждането на политиките отпрени 10 ноември. 

Лявото крило в БСП излезе с обръщение към левите симпатизанти за местните избори. В него се критикуват твърденията на различни функционери в БСП, че левият курс е победил в БСП. Крилото се притеснява, че тази трактовка подготвя почвата лявото да обере негативите за евентуална загуба на местните избори. 

Лявото крило предупреди, че местните избори ще са своеобразен вътрешнопартиен референдум за автентичната лява политика. Левите в БСП предупредиха, че ако резултатите от изборите не са добри, ще поискат обновление на всички равнища в БСП. Крилото не отрече, че това може да означава и искане за оставка на ръководството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 82А кои са комунистите и как да се "изчистят" ?
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 83Я кажи какво е интелегент. И сам ще си отговориш.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е рядък случай, в който Михов е прав.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сета требе да се изчистиме от комунистите и само така можеме да се оправиме. Да се изчистиме един път от комунистите и заплатите автоматически скачат на 2 хил лева - затова требе закон за престъпленията на комунистите.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички политици са за 4- ти километър.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уф, стига са си сменяли ръководството тия! Те не могат да имат свястно ръководство, заради твърдата йерархия и сервилничеството си! Трябва да променят структурата си! Със сигурност има личности и при тях, които биха могли да изведат партията им на върха, но никой няма да си направи труда да ги потърси, камо ли да им даде възможност! Това е проблемът на БСП! Просто са остарели, а не искат да си го признаят!
48
1
 
5
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Не,срещу КОМУНИЗМА ,защо КОМУНИЗЪМ в България не е имало,а срещу престъпленията въобще извършени през този период,наречен от НЯКОЙ КОМУНИЗЪМ,за да се СКРИЯТ ИМЕНАТА на истинските ПРЕСТЪПНИЦИ,другарю Миков! СТИГА с този КОМУНИЗЪМ,изкарайте ИМЕНА,ИМЕНА,ИМЕНАТА на ВИНОВНИЦИТЕ! Разбирате ни нали другарю Миков? Не БКП,БСП,ГЕРБ,ДПС и т.н. са виновни ,а хората които създават тези "партийки"и се КРИЯТ зад тях! ИМЕНАТА,ИМЕНАТА,ИМЕНАТА посочете г-н Миков!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ботев и комунизъм???Вие нещо се побъркахте ми се струва...а някой умници даже им приписват на него и на Левски че били масони...Спешно да отидат да се лекуват!!!
46
1
 
0
 
! Отговори
Пена Метлата преди 8 години
До ШопМалеййй, Сайшее, колко си ***!
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят.Галац, 20 април 1871 г. Хр. Ботйов
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро.И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция.И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически
43
5
 
5
 
! Отговори
Църо преди 8 години
До Анонимен 60Да, обаче и комунистите избиват "българската интелигенция" законно - има закон за Народния съд, има законни присъди, процесите се наблюдават от комисия на съюзниците - СССР, САЩ, Франция и Англия. Даже протестират, че присъдите са много меки и смъртните са малко на брой!
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо по-низшестоящо от един червен комунистически ***. Дори и червеите са по нагоре.
41
1
 
6
 
! Отговори
до 59 активиста преди 8 години
а комунист е - необразован човек.
40
6
 
3
 
! Отговори
активист на БСП преди 8 години
до 55: А фашист е човек,който убива деца...
39
5
 
2
 
! Отговори
Чичо Ръц преди 8 години
До Анонимен 55Викаш и Христо Ботев е ***, щото човекът е бил убеден комунист! И Айнщайн, и Хемингуей, и Чарли Чаплин - все *** комунисти, а вие сте капиталисти, демек - хора! Муахаха
38
2
 
6
 
! Отговори
Църо преди 8 години
До Анонимен 49Трябва да е онази интелигенция, която е вадела нокти в полицията, или оная, изтрепала децата от Ястребино, или пък онези интелигенти, събирали евреите от Македония да ги пращат с конски вагони на курорт!
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 53Не се притеснявай. Ако случайно се смени системата те първи ще станат най-върли комунисти и ще искат да убиват и давят капиталистите. Знаем ги тия "борци". Винаги покрай властта...винаги да се подмажат...винаги да се поклонят и някак си да се уредят...
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 45А защо не корабите направо на дъното? Това е запазена технология на фашагите, управлявали преди комунистите - така наречената от *** по-долу "българска интелигенция". Много мераклии тука да се разправят с комунистите! Не беха толкова много бабаитите преди 10.11.89г! Тогава главите ви беха в задниците от шубе, ама сега много сте се разфучали да се борите срещу комунистите, дето отдавна вече ги няма!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 50А кои са те ? Аз не знам в България да има комунисти.