Сидеров чака арест в парламента, вика си подкрепление

"Атака" свиква митинг пред Народното събрание утре сутрин
Обновена: 27 окт 2015 13:17 | 27 окт 2015 12:05,
378
Сидеров чака арест в парламента, вика си подкрепление
Снимка: архив Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров чака да бъде арестуван в парламента утре. Затова партията свиква всички атакисти на протест пред Народното събрание. Призивът се върти в медиите на националистите.

Още по темата

"На 28 октомври от 8:00 ч. всички атакисти да се организираме на протест пред Народното събрание. Цацаров е наредил да арестуват лидера на "Атака" Волен Сидеров в парламента“, информират телевизията и вестникът на партията.

Митингът ще е ответен на студентския протест от вчера, когато хиляди младежи излязоха на улицата. Те изразиха недоволството си срещу Сидеров и нахлуването му в НАТФИЗ.

Националистът атакува театралната академия и студентите в нея в нощта на изборите и преди деня за размисъл. Политикът обвини младежите, че са наркомани и хомосексуалисти и поиска да се саморазправи с тях.

Заради изпълненията му главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му, а управляващите от ГЕРБ обявиха, че започват консултации за промяна на Конституцията. С нея мнозинството ще премахне депутатския имунитет и ще остави защитата от наказателно преследване само за изказвания, направени в парламента.

Днес изтича крайният срок, в който Сидеров може да се откаже сам от имунитета си по друго искане на Цацаров. То бе отправено до шефката на Народното събрание Цецка Цачева заради хулигански действия на националиста на бул. "Раковски". Тогава лидерът на "Атака" предизвика проверка за контрабандни стоки в магазинче, а собствениците му го обвиниха, че ги е ударил.

Ако Сидеров не се откаже днес от имунитета си, утре парламентът ще трябва да сформира комисия, която да предложи на депутатите да му го отнемат или не.

Междувременно стана ясно, че мъжът, ударил Сидеров пред НАТФИЗ в неделя вечерта, също е с обвинение за хулигантство. Днес той обяви, че не е искал да напада националиста умишлено, а е станало случайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
2
 
6
 
! Отговори
пашата преди 8 години
Турчино вели ага дай си имунитета и газ в пандиза там поне свободно щеги правиш тия дивотии
225
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров е прав но неможе да се справи с лъжци,измамници защото подкрепя Русия и трябва да му се търси сметка....
224
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутавчиев втори ден а още не си изтрезнял.....
223
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мъжът нападнал Сидеров дав пъти е водач на листата на ГВАРДИЯ на РАСАТЕ. А той се спонсорира от Бойко-----
222
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се чудя защо масите по мебелните магазини са свършили,а то било защото Батака ще има юруш към парламента.
221
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този за какъв се мисли,че полицията няма да стигне до него за да го арестува ***
220
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте дигали пушилка с този Сидеров! Къде опукахте 16 милиарда за една година?!???!!! Отделно станахме буферна зона за събиране на отпадъка от цял свят, насочил се към Европа! Още 5 милиарда сме щели да теглим?! Някой ще каже ли къде потъват тези милиарди, поне като гърците народът нещо да беше усетил от тях!
219
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли анаболите ще крият кремълския лилипут под пластмасови маси за парче пица?
218
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
въоръжете се със снайпери, време е да свалим престъпният режим на предателите
217
26
 
16
 
! Отговори
атака преди 8 години
напред да защитим волен.
216
13
 
26
 
! Отговори
Андрейчо преди 8 години
Тоя започна да става с всяка минута все по-смешен и по-смешен и явно иска да го възприемат хората и народа като ... ***! Няма проблем - щом иска да е ***,нека си е такъв! Много е непостоянен тоя злобар - преди два дни се отказваше от имунитета си,а сега го " стиска" и не ще да го даде ?! Абе ей,аланкоолу,хората са ти дали тоя имунитет и хората ще ти го отнемат! Няма и да те питат ! Гледайте утре новото театро а ла Сидер-оглу !
215
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОЛЯМ КОМПЛЕКСАР Е ТОЗИ СИДЕРОВ ! АКО НЯМА ПОДКРЕПЛЕНИЕ СИГОРНО ПЪЛНИ ГАЩИТЕ !
214
13
 
28
 
! Отговори
зелена барета преди 8 години
Ох кефффф! Откога чекаме този момент да натъртим атакизите както си знаем :)
213
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
носили си маса
212
0
 
4
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
До seira Може и така да е - нали свикнахме във всичко да виждаме задкулисни сметки и игри. Но, като си помислим, че тъй нареченият парламент се е превърнал в политикоУГОИТЕЛЕН комплекс, май "узряхме" за нещо като, например само старейшини по места.Демокрация ли? Добре, ама ние не успяваме да я "храним" и отглеждаме и "изкукуригахме", почти!
211
7
 
13
 
! Отговори
??? преди 8 години
Волен във всички новини, а за изборите нищо. Приемаме с безразличие резултата от тях и се занимаваме с Болен. Явно този път управляващите са инвестирали в следизборна кампания. Но дерзай народе, всяко чудо за три дни!!
210
26
 
25
 
! Отговори
seira преди 8 години
ЦЕЛИЯ ЦИРК С ПРОВОКАЦИИТЕ СРЕЩУ СИДЕРОВ И ПП "АТАКА", СА ЧАСТ ОТ ПЛАНА ЗА "ПРЕПРАВЯНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА".ЦЕЛТА Е, ДА СЕ ЛИКВИДИРА ВЛАСТТА НА ПАРЛАМЕНТА, КАТО СЕ НАМАЛИ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ, ПРЕМАХНЕ СЕ ИМУНИТЕТА ИМ И СЕ МИНИМИЗИРА СУБСИДИЯТА НА ПАРТИИТЕ.ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ВЪВЕЖДАНЕТО НА "УЖ ПРЕЗИДЕНТСКА" РЕПУБЛИКА, КАТО ПАРЛАМЕНТА ЩЕ БЪДЕ "ПОКОРЕН ПРИДАТЪК" НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ.БЪЛГАРИ, ГОТВЯТ НИ ФАШИСТКА ДИКТАТУРА!!!
209
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще ни занимавате с този лилипут бе,добре че все ходи с по 20 -тина *** около него иначе всеки ден ще яде шамарите тоя пигмей
208
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атакистките мухъли щели да правят гражданска война? Че те след два шамара ще се наакат в гащите... точна както перхидроленото джудже в Неделя :)
207
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анти ПростМЕЧТАЙ СИ!