Мижави възгласи "Сидеров, Сидеров", а в НС той мълчи

Имунитетът на националиста – първа точка в парламента днес
Обновена: 28 окт 2015 08:49 | 28 окт 2015 08:37, Екип на Dnes.bg
295

Снимка: Dnes.bg

Плътен кордон от полицаи обгради парламента тази сутрин. Причината са двата протеста  "против" лидера на "Атака" Волен Сидеров и тези, които го подкрепят.

От лявата страна на страничния вход, от където влизат депутатите, е протеста, с който хората ще искат имунитета на националиста заради проявите му в последните седмици.

От другата страна на входа е протестът в подкрепа на Сидеров. Там вече се събират привърженици на "Атака", които до момента не надхвърлят повече от 50-тина души, видя репортер на Dnes.bg.

Сред тях не се забелязва нито един от депутатите на партия "Атака". Протестиращите в защита на лидера на националистите обясниха, че са тук, за да го подкрепят, защото ясно се вижда, че някой иска да го убие. 

Повечето от тях носеха плакати с надпис "Аз съм Сидеров, арестувайте ме!"

В същото време, Волен Сидеров мълчаливо влезе в сградата на парламента, която е обградена от полицаи, които проверяват всеки преминаващ гражданин.

Още по темата

Към момента пред парламента има солидно количество полиция и една пожарна. Униформените са разцепили протестиращите в подкрепа на Сидеров. Една част от тях са отведени от органите на реда пред паметника на "Цар Освободител", а другите, които държат в ръцете си руското знаме, са на задния вход на парламента.

Имунитетът на Волен Сидеров е първа точка в програмата на парламента днес. В първия работен ден на депутатите след предизборната ваканция те ще трябва обсъдят проект за създаване на временна комисия, която да разгледа първото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета на Сидеров и Чуколов заради агресивно поведение на ул. "Г. Раковски". Там бе и първата среднощна "акция" на лидера на "Атака" и Десислав Чуколов.

Комисията ще бъде на паритетен принцип с по двама представители от всяка парламентарна група и един независим. От ГЕРБ ще предложат председател да е Димитър Главчев, а другият им член да е юристът Данаил Кирилов.

Вчера изтече законовият срок, в който двамата народни представители от "Атака" можеха сами да се откажат от своите имунитети.

Има и второ искане на главния прокурор, което е и за арест заради първото влизане на Сидеров в сградата на НАТФИЗ.

Започнаха и политически консултации по инициатива на ГЕРБ за промяна на Конституцията. Идеята е да отпадне текст, който защитава депутатите срещу задържане при престъпления от общ характер. Имунитетът на народните представители ще остане за изказани мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

От Патриотичния фронт обявиха, че ще подкрепят промените. Реформаторският блок ще обяви решението си днес.

Припомняваме ви, че Сидеров нахлу за пореден в академията в неделя, точно в деня на изборите, за да потърси сметка от човек, който го е ударил. След полицейска намеса лидерът на "Атака" беше изведен. Попаднал сред тълпата пред сградата обаче, Сидеров беше ударен от гражданин.

Сидеров обаче се съмнява, че ударът е бил точно от Камен Попов, макар самият Попов да не отрече, че той е човекът, дръзнал да вдигне ръка срещу политика.

"Няма официално съобщение на МВР, че това е извършителят, както и доказателства за това. Не бих казал, че това е той, а човек, свързан с полицията, тъй като той беше зад кордона", смята той.

По думите му срещу него се играе "мръсна игра" от страна на главния прокурор Сотир Цацаров и той иска депутатът да бъде опозорен.

Според Сидеров полицаите не са му помагали, а по-скоро са пречели. "Четири полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой - аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията - да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо – с каквото си иска можеше да ме убие", каза той.

В крайна сметка Волен Сидеров остана категоричен - сам няма да даде своя имунитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
9
 
! Отговори
брей преди 8 години
""50 души! Елитен отдел за борба с наркотиците!"" ахахах
36
2
 
9
 
! Отговори
мадам Фръц преди 8 години
Къде е Бойко Борисов,бе хора ? Колко ,,бежанци,, са му наложили да приеме ???ДАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯ !!!
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво толкова го бавят тоя беловлас хулиган!?! На Запад тоя отдавна да е в затвора! Ама тук при нашите изобщо некорумпирани съдии и прокурори такива *** като Сидероуглу преди, а сега товарищ Сидеренко (зависи кой плаща повече) си развяват байрака ( антибългарски при това) и никой не смее да му сложи усмирителната риза! Сега да видим какво ще измъдрят от Парламента, но така или иначе съда няма да допусне и косъм да падне от главата му - гаранция че тоя ще продължи проруската си дейност!
34
4
 
8
 
! Отговори
без скрупули преди 8 години
Щом като има спецчасти и полиция около парламента, значи, че се очакват нови провокации от репресивния апарат на режима на пожарникаря.
33
4
 
6
 
! Отговори
71281 преди 8 години
50 души! Елитен отдел за борба с наркотиците!
32
7
 
4
 
! Отговори
! преди 8 години
Сидеров без имунитет, да си търсят РАБОТА с Чуколов , да видим тогава как ще си "развяват байряка"! СТИГА ДОНДУРКАНЕ на хора, които НИТО СА НУЖНИ, НИТО създават АВТОРИТЕТ за България.БЕЗПОЛЕЗНИ! ( постепенно и Деница ще разбере грешката си.)
31
7
 
5
 
! Отговори
брей преди 8 години
Фондация раша за България плаща :)))
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛУДИЯТ СИДЕРОВ Е СЪБРАЛ СЕБЕПОДОБНИТЕ И ПРАВЯТ ШОУ.......
29
1
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
57 е много прав ! Това ще се окаже поредния незначителен спектакъл за отвличане на вниманието .....кажете Борисов какво се разбра в Брюксел ? Да не ни набухат някой друга рота *** ? Какъв беше тоя цирк на изборите ? Защо още по обяд на неделя се знаеше кой печели ? Или отново докато всичко гърми за Сидеров ...онея в Брюксел бавно ни го слагат без плюнка ?
28
3
 
5
 
! Отговори
българина преди 8 години
Някой направи ли си труда да ви че му искат имунитета на база осъждано вещо лице и съдия който е от 4 м в болнични???
27
2
 
6
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
КУПОЛИТЕ НА ПРАВОСЛАВНИЯ ХРАМ ЗЕЛЕНЯСАЛИ КЪДЕ Е УПРАВАТА ДА ГИ ИЗЧИСТИ ОТ ОКИСА И ПАТИНАТА.КАК НЕ ВИ Е СРАМ БЕ ШОПЯ ?ДА ИЗБИРАТЕ ПЛЕВЕНСКА *** ЗА СВОЙ КМЕТ СРАМ И ПОЗОР .ВИЖТЕ СНИМКАТА КОЛКО БЕДНОСТ И МЪКА ФОЛСВАГЕН ОТ '90ТЕ ГОДИНИ КОНСЕРВА НА 25 ГОДИНИ.НА СЪЩИТЕ ГОДИНИ Е И ЛЪЖЕДЕМОКРАЦИЯТА ВИ НО СТЕ МНОГО ЗАСПЛАИ И СЛЕПИЧКИ ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ БОРИСОВ И КОМПАНИЯ ВИ ОТКРАДНАХА ГОДИНИТЕ....
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Стига сте отвличали вниманието с тези спектакли.Искам да знам!Какво стана при посещението на Борисов в Брюксел?"Добър въпрос.Ето как Волен за пореден път стана слуга на олигархията и мафията.Нарочно отклони вниманието от истинските събития. Целенасочено.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАНие Герберастите...- сме на всеки километър...- днес пред парламента ще съберем около 50 хиляди герберасти...-- - - - -А 6 млн. българи ако се изправят срещу вас .... За това трай , че скоро ще дойде и вашия ред !
24
7
 
2
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Лятото свърши и скуката пак настана ,но Сидеров не му стана и с митинги се захвана .Стаци гладни обусели ,без зъби и оглушели с високоговорители ,те микрофоните заглушили.Викат те в АТАКА ,пред парламента да дойде Сидеров деригента .А той горкия ,надянал усмирителната си риза,седи безмълвен и чака своята присъда.Нека всички замълчим и Сидеров защитим ,че какво друго ни остана ако и на него сложат карирана пижама.
23
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отказах се от Сидеров в момента в който той подкрепи правителството на престъпника Орешараски.Сидеров се нареди сред тези, които подкрепиха правителство, в което ДПС имаше 5 министри и поне осем или девет областни управители в странта.Позор за такъв "националист"!
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименФашисткият карлик от Кремъл няма да остане без еничари-петоколончици,като на е Болен, ще е някой друг.Това е интересно, кой.
21
6
 
7
 
! Отговори
Съобщение преди 8 години
Уважаеми ненормалници,днес в района на "Ал. Невски" ще се раздават безплатни хапчета на всички нехоспитализирани !Заповядайте да си получите медикаментите безплатно !
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мачкай боко червените *** и атака.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдееее и копейкаджиите-еничари от ДНЕС.БГ се обърнаха против Болен.Ясно е, фашисткият карлик от Кремъл е вдигнал покровителството си.Доста ***-копейкаджии също се обърнаха.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21За Путинь! За Родину! АТАКА ПОБЕДА!- - - - -БЪЛГАРИ - НАЦИОНАЛИСТИ ?????????????? .............