Скарат ли се Русия и Турция – бежанска вълна у нас

Илиян Василев: Военен отговор от Русия няма да има!
25 ное 2015 08:45,
70
Скарат ли се Русия и Турция – бежанска вълна у нас
Снимка: Reuters

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски обяви, че при срив на руско-турските отношения у нас може да има нова бежанска вална от южната ни съседка.

Още по темата

"Този акт (сваленият Су-24) няма да повлияе добре на руско-турските отношения. Дори срещата на Сергей Лавров беше отменена. Рискът за България е от гледна точка на ескалация на напрежението между двете държави, както и евентуална бежанска вълна", прогнозира дипломатът ни.

По думите й нарушаването на въздушното пространство на Турция и НАТО от руска страна се случва вече няколко пъти, а руският външен министър вече бил предупреден няколко пъти, че ще се предприемат мерки.

"В района на свалянето на руския самолет няма подразделения на "Ислямска държава", но трябва да се разбере дали сред туркмените има терористични ядра и поддръжници на ИД. Информацията, която предостави Турция в НАТО беше т.нар. радарна карта. Счита се, че доказателствата, които са били предоставени на извънредната среща на НАТО са категорични за нарушаване на въздушното й пространство. Всъщност ударите, които се нанасят в този район са 75% срещу умерената опозиция", уточни Нейнски пред bTV.

На свой ред бъвшият ни посланик в Кремъл Илиян Василев прогнозира, че военен отговор от Русия няма да има, но при всички положения някакъв отговор срещу Анкара ще има.

"Не изключвам и опит за изравняване на резултата. И Путин и Ердоган са политици, които живеят в PR светлина", каза той.

"Когато едно напрежение се натрупва, няма начин в даден момент то да не ескалира и да премине през границата", каза Василев. По думите му подобен конфликт на този в Сирия би довел до напрежение и в много други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
17
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Колко правописни грешки можете да направите в една статия?
20
0
 
8
 
! Отговори
ноно преди 8 години
До макетоСъгласен съм с теб.
19
2
 
51
 
! Отговори
макето преди 8 години
ного сте умни руския самолет бе свален щото руснаците подпалиха цистерните на турчалятаостаналото са празни приказки демек турция =ислямска дръжава апо нанам не ми се мисли оти най мразим да мислим и кат мислим ми се припива ракийка
18
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31 Отговарям на въпроса ти - защото това не са бежанци. Това са ОКУПАТОРИ, НАШЕСТВЕНИЦИ - МЛАДИ, ЗДРАВИ МЪЖЕ В БОЕСПОСОБНА И ТРУДОСПОСОБНА ВЪЗРАСТ. Те са нагли, агресивни, претендират и искат ние да се съобразяваме с тях. Това е диктат на малцинството - защото те все още са малцинство в християнска Европа. Но те не са виновни, в Европа няма вече мъже, няма военни - 60г мир притъпи чувството за самосъхранение. Виновни са ЕВРОТОЛЕРАСТИТЕ, които ги пуснаха и продължават да ги пускат.
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви защитници???България за кой ли път е в грешният отбор!!!!
16
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво да се карат? И двете ктрани са направили грешки. 1. Русия с юнашко доверие си позволи 2 километра и 17 секутди нарушение. 2. Турция без да иска си показа лицето. Русия няма да удари Турция, но ще отвори очите на Европа. Моя извод е следния: Някой играе шах над главите ни.
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо бежанците не остават в първата мирна страна в която попадат т.е. Турция, а тичат в Европа.
14
3
 
30
 
! Отговори
м преди 8 години
Това ли са нашите посланици и "защитници" на националните ни интереси? Позор! Те са безсрамни *** и посланици на НАТО, ЕС, САЩ и т.н, само не и на България! Ужас!
13
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неински и Инджев получиха опорни точки от американското посолство и пеят в един глас.
12
0
 
38
 
! Отговори
Михайлова-Нейски преди 8 години
Тази ли тръгнала да обяснява нещата. ***! Стой си в кухнята и не се обаждай! Продажници!
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като започнат да се упражняват словесно разни "експерти" и ми се гади. Абе, аланкоолу, ще отговорят, няма да отговорят. Много знаете какво се върти в главата на руснаците. Не са толкова елементарни като нашите ***, а и като голяма част от т, нар ни партньори. Няма случай в историята до момента, в който руснаците да са отговаряли веднага, на момента. Винаги са изчаквали.
10
1
 
41
 
! Отговори
Mettalica преди 8 години
Нейнски -слаб 2...
9
4
 
49
 
! Отговори
Рони Колман преди 8 години
Доказаха, че руският самолет е бил в турското въздушно пространство цели........... 17 секунди! 17 СЕКУНДИ! Как точно турците предупредиха екипажа на Су-24 10 пъти за .. 17 секунди? Цялата история мирише яко! И как точно Су-24 застрашава Турция, след като мисията му е била да унищожава терористични клетки на територията на Сирия?
8
18
 
4
 
! Отговори
До Петьо еврей преди 8 години
И какво ще спечели България, 3 000 000 сирийски бежанци, които стоят в Турция. Да се молим да се разберат, защото противното ще е пагубно за всички. Турците не трябваше да свалят самолета, но и руснаците колко пъти знаейки навлизат в тяхна територия, показвайки сила. Да се разберат защото една такава война ще е краят
7
0
 
34
 
! Отговори
7 застава М.Търново преди 8 години
Като Българин, който е ходил в казарма, с удоволствие ще приема да ми зачислят калашник и да ме пратят в Запас. Ще браня границата от арабските нашественици и ако всеки направи така, гарантирам, че до няколко дни и пиле повече няма да иска на мине.
6
2
 
6
 
! Отговори
nobi преди 8 години
абе кви са тия вибратори дето ги рисува тоя
5
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май промитите атакисти ще ги изколят първи, може да не са и арабите, а руснаците.
4
7
 
6
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 8 години
Цяла българия трябва да се моли руско-турските отношения да се развалят окончателно защото от цялата история най много ще спечели именно българия
3
1
 
32
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 8 години
Търси се провокация срещу Русия... Няма нормален и трезвомислещ човек, който да подкрепи подобно безумие. Единствено Русия се намеси адекватно срещу Ислямска държава... Всички други ЕС, НАТО и САЩ допринасят за хаоса, който е и който ще се разрастне... Бог да пази България! Войната е неизбежна!
2
2
 
21
 
! Отговори
ГАЛЯ ЩЪРБЕВА преди 8 години
ВЪЛНАТА КОЯТО Я ЧАКАТЕ Е ДОБРЕ ДОШЛА ЗА БОЙКА ШИРОКАТА И РАДКА ДЪЛБОКАТА,ТЕ С УДОВОЛСТВИЕ ОЧАКВАТ АРАБЯТА ДА ПОЧНАТ ДА КОЛЯТ В БЪЛГАРИЯ...ПРАВИТЕ СЕ НА НЕЗНАЕЩИ НО ПЪРВИ ЩЕ ИЗБЯГАТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕ.ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТЧЕТА СТЕ ТАКИВА КУПЕНИЧКИ ...