Не може хем в опозиция, хем в управление!

Трябва да се съберем и да вземем решение, отсече Меглена Кунева
14 дек 2015 20:58,
59
Не може хем в опозиция, хем в управление!
Снимка: Булфото

Не може да бъдеш и в опозиция и в управлението едновременно. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева в предаването "Още от денят" по БНТ.

"Решенията на една или друга партия не могат да бъдат решения, които задължават целият Реформаторски блок", добави тя. Вицепремиерът  коментира, че от ДСБ са показали желание да продължат напред и са заявили участие на утрешното заседание на РБ.

"Изпълнителен съвет на РБ има от 9.30 часа. Нека всеки да каже какво смята. Решенията на една или друга партия не могат да бъдат решения, които задължават целия блок. Ние имаме начин, по които влизаме и излизаме от управление и то е упоменато в нашето коалиционно споразумение", коментира Кунева. 

По думите й, всяка една партия, трябва да даде своето мнение. "Изчаках в първата една седмица, за да може да се установи някакво спокойствие да спадне напрежението и всеки да има възможност да премисли и да се върне към нормалността", коментира тя и припомни позицията на ДБГ, която беше съобщена днес на пресконференция в централата на партията. 

Още по темата

"Това е нашето предложение да кажем какво страната трябва да предприеме като дневен ред на управлението. Реформите са започнати има някакви стъпки напред в правилата посока, но трябва ускорение. Аз не съм доволна от темпа, ако се събираме по често РБ и ГЕРБ може да успеем да се заразим с повече желание за бърз резултат от реформите", подчерта вицепремиерът.

Според нея няма значение какво се говори в публичното пространство.

"Има значение какво решават органите на блока. Тъй като тези органи не са се събирали, решението на Радан Кънев да каже, че излиза в опозиция преди дори партията му да е взела решение, беше наистина изненада. Утре имаме възможност да коригираме този факт и да кажем какво е решението на РБ. Ние не говорим от името на партиите си, а говорим от името на РБ. Друг начин освен да се съберем и да вземем решение няма", допълни Меглена Кунева.

Тя допълни, че ако тази партия не подпише такава декларация това означава, че те избират да бъдат в опозиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази няма доверието ми.
39
0
 
0
 
! Отговори
za moderatorchenetri преди 8 години
ALILUYA BABA KUNIOSHTE MOJEVSICHKI SME ZEMNI ZAGUBATA E GOLEMA ,A PRIMEN PRAZNO NEMA
38
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Също така не може да си уж с едни в коалиция, а да бламираш министъра си и да гласуваш с други, които не са ти коалиционни партньори!Като коалицията е ДПС, ГЕРБ, АБВ, нека те си управляват и си носят съответната отговорност !
37
0
 
6
 
! Отговори
Радка Дълбоката преди 8 години
Айде бе , как ще не може. За пред електората съм в опозиция, а иначе съм във власта. Смея ли да изпусна кокала. А го изпусна и повече парламент няма да видя. Втори път такава грешка няма да направя. Затова ще лижа топките на бате бойко, за да не го разсърдя и да ме държи на власт.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куневица се прави на чиста вода ненапита.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO E ALCNA,SAMO PARI I VLAST ISKA.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маските падат една след друга, олигархията, мафията е по силна от всякога и всеки който иска може и трябва да отсее доброто от злото, толкова е явно и лесно в този момент! Време разделно!!!
33
0
 
24
 
! Отговори
IZBIRATEL преди 8 години
ДРУГАРКО ПРЪМОВА ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ,НО НРАВА НЕ!ЗАТРИВАТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ЛАКОМИА!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце знае един език и той бугарски с банкянски диалект.ЧовекУ е ЕнтелЕгентен.
31
0
 
15
 
! Отговори
Крива Нива преди 8 години
"Скоростно са избрани български строители за 60 км от магистрала "Хемус"Обединения начело с Валентин Златев и Делян Пеевски ще вземат поръчките след разрешение от парламента"ХАЙДЕ ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ!!!ВИВА Боко!!ВИВА Доганя!!
30
0
 
5
 
! Отговори
makedonski преди 8 години
Vsichi palqchovci i klouni zaslujavatezatvora. V momenta v tova narodno sabranie nqma nito edin istinski balgarski rodolubec patrioti chesten politik. Vsichki sa edni i sashti i pravqt edno i sashto veche 25 godini kraxene laja korupciq nasilie bezprincipnost,nqmat kapka moral i chest ne sledvat principite na nito edin velik balgarin vsichki sa za utrepvane kakto i prozapadnite kuroebovci koito podkrepqt zapada
29
0
 
18
 
! Отговори
в график преди 8 години
Другарката Кунева влиза в график: в понеделник е в правителството, във вторник е в опозиция, в сряда преди обяд е в правителството, а след обяд е в опозиция, в четвъртък между 10 и 11 часа е в правителството и между 15 и 16 часа е в опозиция, в петък е на инструктаж на Козяк, в събота си харчи 20-те милиона долара от Габонската афера, в неделя поведението и се определя от посоката на вятъра.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даам!"...shto nazad nema kome-a naprjed,nema gdje...?!" Шемса Сулякович ...)))
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агент Буда владее езика на омразата,на бухалката,на диктатора и селски бянкянски диалект... ***... Бай ***
26
1
 
21
 
! Отговори
До 29 преди 8 години
Колко езика знае агент Буда?
25
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 26Е те всички с това се хвалят - че били ходили в чужбина, това им е постижението на живота - на запад е ходол в бяла дуржава живял. И езици знаел, мале, мале - и децате вече говорят по един чужд език.
24
7
 
22
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
Времето на диктатора ало Ваньо Танов мина! Съд и затвор за мафията Борисов, Цветанов, винетката Павлова и всички други....! Знам много езици бе пич яд ли те е? Живял съм на места където всеки уважава мнението на всеки и където има правосъдие!!!.. Все неща чужди на вожда ти комунист - Винету!!!
23
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият изход за България е излизане от ЕС и ориентиране към Русия и Евразийския съюз. Тук нямаме никакъв шанс. Дори и когато бяха добре не ни искаха, взеха ни без желания с презрение по настояване на САЩ заради НАТО по геополитически причини. А сега ЕС се разпада, ние сме последната дупка, не ни искат и постоянно ще затъваме в блатото на мизерията.
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 19 ВинетуЯ па тоя. Да не мислиш, че само ти знеш езици и си в чужнина бе ! Кой знае от коя фондация и НПО са те пратили или си на хранилка в Брюксел, сам ако трябва да се оправят и чистач няма да те наемат с твойте езици в твойта велика държава.
21
1
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Хаха, дилемата на Кунева е, че с Лукарски не им се иска да излизат от властта и разчитаха, че Радан Кънев ще клекне както прави обикновено. Оставането им във властта обаче си е самоубийство и тя няма идея какво да прави. И сега разкъсването си между алчност и инстинкт за самосъхранение го представя като някакъв супер далновиден дипломатически ход. Макиавели Кунева изчакала 1 седмица, за да се установяло спокойствие. Смешницата тя.