Падна главата на Местан, изхвърлиха го от ДПС!

Триумвират ще води временно партията
Обновена: 24 дек 2015 18:15 | 24 дек 2015 15:42, Александър Попов
384

Вижте част от главните действащи лица в Бояна. Снимка: Булфото

Лютви Местан бе свален от поста председател на ДПС. Това стана ясно след извънредното заседание на Централния съвет на партията, което се проведе в Боянските сараи на Ахмед Доган.

Още по темата

Освен това досегашният лидер е изключен както от парламентарната група, така и от партията.

"Такава ще бъде съдбата на всеки, който работи против интересите на България", заявил Доган по време на съвета.

До националната конференция ДПС ще се управлява от триумвират. В Председателския съвет влизат Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза.

Извънредното заседание бе насрочено, след като преди дни ДПС бе разтърсена от реч на почетния председател Ахмед Доган. Той разкритикува решения на вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

Самият Местан тази сутрин даде пресконференция в Кърджали, на която заяви, че не смята да подава оставка. Такава не му била и искана. Той заяви, че Централния съвет бил свикан неправомерно, тъй като това било в правомощията на председателя.

"Спазени са всички точки от устава на партията", заяви след заседанието говорителят на ДПС Велислава Кръстева.

От ръководството на партията отказаха коментари след заседанието. Новият председател на партията се очаква да бъде избран на деветата национална конференция на ДПС, която ще се проведе най-вероятно през пролетта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
7
 
95
 
! Отговори
Наблюдател10 преди 8 години
Първият опит на Ердоган да откъсне територии от България се провали! Но това НЯМА да е последният! Неоосманистите ще опитат отново - вероятно още по-арогантно и агресивно. 2016 ще бъде съдбоносна за България. До истинските българи все още останали в България: Внимавайте какво ще се случи през следващите месеци и бъдете готови да дадете отпор на онова което ще се случи! Дължим го на предците си!
182
5
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че го отстреля Доган,ако беше нападнат от българи,можеше и война да стане,предвид протурската му политика и подкрепата от най-високо ниво от южната ни съседка.И да не прикрива защитата на турските интереси с фалшив евроатлантизъм.Айде да не се прави на по-католик от папата,защото си е чист радикалкен ислямист.
181
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееее,то какво излиза,че ДПС е маи наи национално одговорна партия.Другите трябва сериозно да се замислат !Наи вече....... сещате се за кого става въпрос?
180
13
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евалла Догане, ашколсун, аферим, машалла, бравос ще ти стисна ръка!
179
2
 
65
 
! Отговори
+ преди 8 години
Съдче нещо за държавна измяна? Ония толстолоб Цацата пак ли е на фитнес.
178
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоо Бойко какао става президенчето с Плевнята с ГеРб СОКОЛА е с 10 Хода пред всички?!
177
11
 
12
 
! Отговори
ставри преди 8 години
На Бъдни вечер да се занимаваме с местановци,догановци и дпс-та,май това е целта.
176
6
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от разбирачи! ДПС си е протурска партия открай време. Обаче едно е да си протурска партия, когато в Турция има светска власт и съвсем друго, когато там управлява един ислямистки диктатор, който не крие амбициите си да възстанови Османската империя. А ДПС не желаят да делят властта си над България с някой друг. За тях е изгодно да имат подкрепа от Турция, но България да си е техен вилает и Турция да не им се меси много-много. А Местан наруши именно този принцип и това му коства главата.
175
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано не изключат и Плевнелиев.
174
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 281Ако трябва да избирам между Русия и Турция, няма да се замисля и секунда. Поне руските интереси са много по-близко до нашите от американските или турските... А другар викай на дружките си по ибрик.
173
11
 
12
 
! Отговори
game1 преди 8 години
Севрюкова гледайте пичове..кърджали, отцепление... Това ни чака мили деца!
172
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наивниците гледат поредното театрално представление...разиграно от поредният Агент на ДС...През това време останалата рая се облага със всевъзможни такси,данъци,увеличения и налози...Стотици хиляди остават без право на лекарска помощ!!!Мизерията вдига нон стоп броя на обирите...Има най-ниската раждаемост от 25години.., защото и ромите избягаха от тази страна...Крие се реалната безработица, а повече от половината работещи са с доходи на мизерници и бедстват...та за кво дпс ми говорите
171
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ МИ СЕ ДА ЧУЯ КОМЕНТАРА НА БАНКЯНСКИЯ ПО ПОВОД НА ТОВА ВАЖНО СЪБИТИЕ.АМА 'ДЕ ТАЯ МИСЪЛ У НЕГО. ВИЖ, ДА ТИ КОМЕНТИТА "МАЧЛЕ", ДА.
170
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю това да си шпионин на ссср и да служиш на руските интереси не е родолюбие не е и патриотизъм . Тоя агент сава какъв патриоти е бе другарю комунист като тебе ли такъв ли
169
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 278. Ти сериозно ли? Хахахахаха
168
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне изми лицето на нашите политици след всички гафове на замаеното ни президентче...А ако е и искрен шапка му свалям. Докъде я докарахме-турчин да ни дава урок по родолюбие и патриотизъм. Българио, Българио....
167
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупаво е да се възхвалява Доган и да се забърква Русия.Основната цел на смяната на Местан е властта. До сега ДПС скромно подкрепяше ГЕРБ за всичко. След това демагогско представление ДПС в качеството на "българска " партия ще влезе открито във властта и ще захапе още по-здраво кокала на обществените поръчки.
166
5
 
31
 
! Отговори
Йово преди 8 години
"Такава ще бъде съдбата на всеки, който работи против интересите на България", заявил Доган. Кога и Борисов или Кунева ще кажат това!
165
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не е разбрал, става въпрос за пари ама за много пари!!! Умници сте и видни анализатори.
164
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган е главата на Путин и руската мафия в България.Който го хвали и подкрепя е национален предател.