Президентският поздрав – зов за ред и демокрация

Без отлагания в реформите, зарече се Росен Плевнелиев
Обновена: 1 яну 2016 09:00 | 1 яну 2016 08:16,
169
Президентският поздрав – зов за ред и демокрация
Снимка: кадър bTV

Нека да подобрим демокрацията и си подредим държавата. Този призив отправи президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение към българите, пишеbTV. И уточни, че подобрението ще дойде, когато предприемачите успяват по правилата, а не с връзки, институциите работят с лице към хората и решават техните проблеми, младите видят перспектива и останат .

"Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им", призова още президентът.

Той подчерта, че голямата отговорност на политиците е да отговорят на изгубилите търпение български граждани с решителност, а на недоверието – с морал.

"Вече няма място за отлагане на промените и за половинчати решения нито в българското правосъдие, нито в здравеопазването, образованието или енергетиката. Време е политиците да изпълнят със съдържание думата "реформа“, предупреди държавният глава.

Според Плевнелиев гласуването на референдума ("за" и "против" електронното гласуване), инцииран от него е показало енергия в обществото за промяна.

В заключение президентът пожела:

"Пожелавам на всички българи, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност в мислите и в делата. Нека в домовете ни има мир, любов и благоденствие."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
26
 
! Отговори
Тато преди 8 години
Това недоразумение Роско ми изглеждаше като напушени, това не беше новогодишно обръщение на президент към народа си, а изричане на някакви думи без никакъв смисъл. Много мъка по тоя свят, Господи!787
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, мракобесният сайт не ме изтри, но един гнидав ми е лепнал минус! Пожелавам на цензорите да станат безработни и много щастливи!
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах го не от интерес, а от любопитство. Загубих си времето язък.
46
1
 
17
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха поредната наведена стойка от страна на медиите това, че триете коментарите няма да вдигне рейтинга на клоуна и само показва колко жалки и ненужни сте всички вкупом .
45
1
 
35
 
! Отговори
Язе преди 8 години
"Голема реч" Толкова далеч от обикновените българи за които бе предназначена уж.
44
1
 
29
 
! Отговори
кочът преди 8 години
А от мен - сексуален поздрав към пастирката, изживяваща се като президент! Дано час по-скоро се измете, барабар с яловите овце от стадото си!
43
2
 
22
 
! Отговори
тити преди 8 години
Пастирке, обирай си тиквите и дим да те няма от милата ни България! Дано те споходи всичко това, което преживяват обикновените българи!!! Стократно да ти се натресе на теб и алчните като теб аверчета!!!
42
1
 
27
 
! Отговори
Иди Амин преди 8 години
На тоя речите му са писани от бот, който разбърква едни и същи думи в различни изречения. Единствената му намеса е вкарването на "заплахи" от популизъм и празнодумства за закона и реда. Но и те са за пред овчия му електорат.
41
0
 
9
 
! Отговори
ДС преди 8 години
РЕФЕРЕНДУМ
40
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росицо, ти си най - омразното същество в българският политически живот...
39
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До реалистНе речи и поздравления, а пари трябват на народа! Хората в белия свят дават по 800 евро само защото си се родил!....От изказването ти личи, че си доста ограничено същество в умствено отношение. 800 евро се равняват на не повече от 100 л в България. Заради такиви примитивни индивиди като теб които искат някой да им дава пари само защото са се родили, България е бедна и "топ аустсорсинг дестинация", и такива са повечето от българския матреял и затова ще си изгниете в мизерия.
38
1
 
30
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Нескопосано завоалирано русофобско изказване, при това за кой ли път. А искаме руските туристи да подпомагат икономиката ни? Забрави ли незаконното бомбандиране от американците на Сърбия и нахлуването в Ирак и двете нямаха разрешение от ООН. А иначе говори за уважение към международното право. За американците нищо, за руснаците негативизъм. Това се нарича самодейност, но не и професионализъм.
37
3
 
23
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Във европа много скоро ще има гражданска война. Първата обесена ще е меркел. Тоя е някъде към края на опашката.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли не "За какво ни е територия като не сме образувани и калтурни" пу
35
0
 
13
 
! Отговори
Стеф преди 8 години
Многоточието да се чете като роми, а не като... .
34
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много топло послание, като от брюкселски бюрократ. Ако слушаш речта без да го знаеш Плевела какъв е, няма и да разбереш по нея, че е президент на българите и България.
33
0
 
18
 
! Отговори
stoian79 преди 8 години
POREDNATA BEZVKUSNA RECH OT "NAI OBICHANIA I NATRAPEN"PREZIDENT.
32
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Силата на една нация не бива да се измерва с територия и военна мощ, а с културата и образованието на хората " - драги ми ,,президенте'',обясни на нас глупаците как една нация ще успее да съществува без територия и армия която да я защитава !?
31
0
 
20
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Даа така като видях коментарите,съм направил добре че не съм го гледал тоя ***.
30
1
 
11
 
! Отговори
бай ман.го преди 8 години
Ч Н Г " Силата на една нация не бива да се измерва с територия и военна мощ, а с културата и образованието на хората "Аз съм Убразован баща на 6 деца