Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас

Борисов: С Меркел се разбираме, защото сме дисциплинирани и стабилни
Обновена: 3 яну 2016 12:17 | 3 яну 2016 09:53, Веселина Йорданова
251
Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас
Снимка: Facebook

Посещението на Дейвид Камерън у нас е голяма реклама за свършеното в България, казва премиерът Бойко Борисов в интервюто за "Труд", в което коментира и отношенията си с големите европейски лидери.

Още по темата
По думите му Великобритания не се е славила с топли чувства към България и затова някак си британските премиери са ни заобикаляли.

"С Дейвид толкова години работим в Брюксел и сме си говорили много пъти за нашия регион, за Изтока, за бившите социалистически държави, и винаги сме стигали до извода, че те не ни познават добре", допълва премиерът.

По думите на Борисов с идването си у нас британският премиер е имал възможност да види не само нашите традиции и нестинарите, на които много се радвал.

"Видя при какви трудни условия и в пек, и в зима, българските граничари, полицаи, жандармеристи изпълняват тази си функция да пазят шенгенската граница. Видя колко средства държавата е вложила за това. Аз разбира се благодарих в Брюксел пред колегите – той разказа на всички, беше си направил и клипчета в телефона си от посещението, от това, което вижда, и беше действително една голяма реклама за свършеното от България“, коментира министър-председателят.

Борисов карал джипката, а Камерън бил на предната седалка до него. "И тогава британските служби се отказаха да се занимават с нашата сигурност“, разясни още той.

Борисов благодарил на Камерън, че се съгласил да станат в 4 часа през нощта, за да отидат до Бургас и Елхово.

"Българинът казва: ръка да пипне, око да види. Ами след като видя и усети колко е трудно това, разказа в Брюксел на колегите, че се справяме прекрасно, нямаше иначе да може да го произнесе на глас. Винаги имат резерви към Изтока, към бившия соцлагер. Но мисля, че с подобни визити на място те се убеждават в това, че се справяме добре“, смята премиерът.

Борисов казва още, че има пълно съдействие от ЕК за газовия хъб "Балкан“. В самолета той показал скиците и чертежите на британския си колега.

"На следващия ден той направи връзка с неговия газов специалист на Томислав Дончев, за да огледа всеки детайл. Говорили сме го това и с Франсоа Оланд – имам пълната му подкрепа. С канцлера Меркел – тя и декларира на Европейския съвет, че подкрепя България. Ние не сме като Орешарски – подпише договор с Южен поток и да отиде в Брюксел да каже: Не съм подписвал“, допълва Борисов.

Според премиера чудесните му отношения с германския канцлер Ангела Меркел се дължат на това, че сме дисциплинарана държава, прогнозируема, стабилна.

"Експертите ни работят добре в много сфери. Аз от нейно име не мога да давам оценка, но фактът, че беше в България и винаги правим срещи на четири очи преди или след Съвет, което е 30 минути, все едно си на държавно посещение. Последният път бяхме в библиотеката в Брюксел. Имаш възможност да те изслушат по всички теми, които те интересуват. Това не се прави за всеки", разясни Борисов.

Затова сме на второ място по усвояемост на еврофондовете, затова успяхме да намалим реално безработицата, да се увеличат спестяванията, а и потреблението се вдигна доста в последните дни и месеци. 3% ръст на икономиката. 2,854 млрд. лв. сме събрали повече от 2014 г.“, казва още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последният път бяхме в библиотеката в Брюксел.-- - -Какво ли е искала да му каже с това Меркел ? /тънки дипломатически игри, намеци/Бас ловя че е искала да му каже - коя от тези книги тук си прочел ? И естествено Бойко и е отговорил - "ВИНЕТУ" !???
26
4
 
14
 
! Отговори
тиквата преди 8 години
Боко Тикво какъв език владееш та си говорите .Ти си като теле което гледа и не знае защо е там.Тикво ти ли направи мрежата на границата та я покозваш
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво
24
11
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
България е член на ЕС и НАТО!Българският народ живее свободно и демократично, със всичките косури на посттоталитарната ни система!Всеки мрънка и се оплаква, дали заслужено и незаслужено, много ми е мъчно русофилски ***, трябва да ви кажа Прашчай Григорий!!!Агент Стив Патсън!ЦРУ!!!
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече целият свят ни познава, и папите, и магистралите построихме, почваме влаковете, колко фабрики отворихме, детски градини, спортни зали, библиотека почваме, метрото третия лъч, завода за ***, вдички ни приемат, Великобритания си променя отношението, Китай ще строят тунела под Шипка, Южен поток Путин каза ще е гордост, ако не беше Орешарски, Катар колкото агнета произведем всичките ще ги изкупят, колко инфраструктура, газовия хъб всички са зад нас, енергетиката почваме либеризация, конекто
22
5
 
20
 
! Отговори
Х преди 8 години
Клоуна и смешника на ЕС,Мутрата ББ. Още послушкото, насрания ***,каквото кажат началниците,българско мнение няма. Важното е олигарсите и мафиотите да са добре.ГЕРБ И Мутрата са проклятието на България.
21
1
 
9
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Ти ела да видиш на кои дава пари меркел, да станат като тях:)
20
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе гледам горе снимката и се чудя ??? Камерън и Меркел се разбират, и знаят за какво се смеят, ама нашия на какво се смее като нищо не разбира ??? Ни английски знае, ни немски !?
19
5
 
26
 
! Отговори
младен преди 8 години
"Борисов карал джипката, а Камерън бил на предната седалка до него. "И тогава британските служби се отказаха да се занимават с нашата сигурност, разясни още той."Евалата Боко, голуем си ха ха ха....ама голуем селянин
18
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ония ... Камерън и Меркел до като са се "радвали", т.е. смеели на клиповете, със сигурност са си казвали - БОЖЕ, БОЖЕЕЕ, НА ТЕЗИ ИНДИАНЦИ ЛИ ДАВАМЕ ПАРИ ТА ДА СТАНАТ КАТО НАС ?
17
2
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
До МРАВКАОчите пълни,ръцете празни.Всеки дава съвет(акъл) но никой пари.Прав си макар и седнал.
16
6
 
28
 
! Отговори
да преди 8 години
като не харесвате тиквон, защо гласувате за него? на запад си правят изводи за нашето интелектуално ниво от нивото на нашите лидери. А нашите лидери са пълни палячовци и неграмотници.
15
5
 
30
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Боко на какъв език си говорихте със тоя, не вярвам да знае шопски. Сигурно на дворцов мандарин?
14
12
 
3
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ТЪЙ И НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА ЗА КАКВО ИДВА КАМЕРЪН В БЪЛГАРИЯ,А И КАЗВА ЛИ ТИ НЯКОЙ,КАТО ЕДНО ВРЕМЕ,САМО ИДВАТ И СИ ОТИВАТ И ЧАКАЙ НЯКОЙ ВИЦ.САМО ХАРЧАТ НАРОДНА ПАРА,*** ТО В ДНЕШНО ВРЕМЕ НЯКОЙ ПРАВИ ЛИ ТИ СМЕТКА НА ТОВА.КОЙ ИЗДЪРЖИ ,ИЗДЪРЖИ.НЕ ИСКАМ ГЕРБАВИТЕ ДА ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ,ЩОТО ЩЕ СТРОЯТ ЮЖЕН ПОТОК,А ПЪК И МОЖЕ НЕЩО ДРУГО ДА ПОСТРОЯТ ИЗ ПАТАКЛАМАТА.
13
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя главата му разбира от политика колкото на *** от астрофизика ! И нали и селянин се радва че ония ни се смеят какви диваци сме ! А той си мисли че се радват ? И как няма да се смеят ? Селянина не вижда ли ония как жиеят там, и ние как живеем тук ? Радвали се на нестинарките ? Горките баби ! За хлебеца боси през огъня минават !? А кога британка ще мине през огъня за хлебец ??? Но, какво му разбира главата на този .....
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, както винаги, настойчиво убеждава в обратното.Блажени са верующите !
11
0
 
7
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
КЪДЕ СМЕ НИЕ ,КЪДЕ СА ТЕ,ИМА ЕДИТ ВИЦ МАГАРЕТО СА БИЕ С ПТИЧЕТО,НЕЩО ТАКОВА МИ СЕ ВИЖДА.
10
1
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
борисов не познава англ дипломация едно говори друго прави показвал е наостаналите демагози при кои *** е бил как са играли върху огън те това го знаятвекове са поробвали такива като нас *** за тях ние сме диваците на балканитеникакво доверие една дума не трябва да им се вярва
9
1
 
28
 
! Отговори
ааааааааа преди 8 години
със сигурност се е подигравал и показвал с клипчетата какви аборигени сме ,а други си мислят ,че е показвал някакви постижения
8
0
 
3
 
! Отговори
цръна маца бел мачък преди 8 години
This is beginning of beautiful friendship! Tripleship....