Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!

Не може Турция да се намесва в политическия живот у нас, смята той
10 яну 2016 20:30, Красимир Ангелов
269
Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

Не може Турция да се намесва в българския вътрешнополитически живот, а турският посланик у нас трябва да бъде обявен за персона нон-грата. Това поиска в предаването “120 минути” по bTV бившият премиер Иван Костов.

"МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме – изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР", заяви бившият лидер на ДСБ. Костов бе категоричен, че посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре във българския вътрешно-политически живот.

Според бившия премиер от едно такова решения няма да пострадат отношенията между България и Турция, защото има точно определени членове на Виенската конвенция за действията на дипломатическата служба.

Костов бе категоричен, че българските министерства и служби, които отговарят за сигурността на страната, задължително трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. "Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна”, допълни основателят на ДСБ.

Той бе категоричен, че радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация, а това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо.

Костов поиска спешно да бъдат направени промени в Закона за политическите партии, чрез които да се гарантира, партиите няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. “Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата – това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна", посочи Костов.

Според него проблемът с радикалния ислям и настъплението му към Европа е политически, защото се целят  постигне политически цели.

Това са много хора, които са готови да отидат на провокация. Оценката на рисковете, която дадохме в началото на мигрантската вълна, е била съвсем точна, посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZELUVANETO NA PRASETO PRECISTVA DUSHATA NA NEVERNIZITE
131
4
 
8
 
! Отговори
R преди 8 години
До АнонименСмешник. Сподели за великия гении на Виденов. Държавата достигна невиждан подем по времето на Виденов, нали. Пък тоя Костов взе, че съсипа всичко.
130
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SE NAPRAVI NAI-GOLYAMATA SVINEFERMA PO-GRANIZATA S TURZIA.VSEKI,KOITO VLIZA V BALGARIA DA ZELUVA PRASETO.
129
1
 
6
 
! Отговори
До Гаргата: преди 8 години
9:30 мина. Избора бе твой.ПП Може да ме гониш от вестник Хюриет но не от Българско издание
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В предния коментар вместо " ххх " да се чете " с.копен мозък "
127
1
 
3
 
! Отговори
Ако бях политик преди 8 години
Аз ако съм политик, ще приема 10-15 000 сириеца и ще ги заселя в Кърджали, та играят контра на ДПС, щот сирийците хич не обичат турци. А с едното ще го натяквам постоянно на другите в ЕС- как ние сме лоялни партньори и си изпълняваме стриктно задълженията. Ама не съм, а може и да е за по-добро, ако се окаже,че идеята е *** :D
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После що ги гонили през соца , само им вижте наглите изказвания ..
125
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не бяха руснаците да ни я подарят държавата, сега щяхме да сме по големи турци и от турците! Колко души опълченци имаше по време на руско-турската война?! Една шепа! И повечето от тях пияндета, подлъгани от руснаците за една бъклица вино! Хайде сега, знаем се що сме за стока българите.
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди 1 минутаДо 186 ...Таз държава никои не ни я подарявал а е напоена с наша кръв ако не си съгласен с това има евтини билети към Анадолу , тука никой не задържаме насила
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 186 ...Таз държава никои не ни я подарявам а е напоена с наша кръв ако не си съгласен с това има евтини билети към Анадолу , тука никой не задържаме насила сиганче
122
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой беше този ***, дето реши да подари държава на българите? Това е все едно да подариш самолет на 0лиг0френ!
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За анадолския тъчоЯстреб става дума.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всеки нормален човек би било унизително да се вре постоянно там, където е нежелан. Не и за мюсулманите. Пример-простакът с никнейм "Ястреб". Кой ли не му обясни, че е нахален, как ли не му беше казано, че е нежелан-не и не! Наглее миризливият му турчин и това си е. Наистина, от някаква гледна точка е разбираемо желанието му да дискутира с бели цивилизовани хора, а не с анадолски диваци, но...прекалено нагло, примитивно и без дължимото към по-висши уважение...
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иване още гледам новини на турски по БНТ, благодарение на теб! Нищо не им разбирам. Иначе, това което казваш горе е така.
118
3
 
4
 
! Отговори
Костов Патриота преди 8 години
''На 22-та година от демокрацията и след няколко провалени опита българският парламент най-накрая осъди т.нар. Възродителен процес."Обявяваме прогонването на над 360 000 български граждани от турски произход през 1989 г. за форма на етническо прочистване, извършено от тоталитарния режим", се казва в документа, предложен от съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов. '' :) *** та дрънка
117
5
 
6
 
! Отговори
ХахаХа преди 8 години
Народа го видя що за лъжец и *** е и вместо да си вземе поука да се поправи той взе че уж се обиди и мълча сумати и време . Егати палячото , не те ли е срам бе печка гюнсурат
116
1
 
7
 
! Отговори
IDEALIST преди 8 години
Тази статия има голям отзвук. Костов си е Костов!
115
2
 
5
 
! Отговори
Скрии се ве преди 8 години
ПЕЧКА
114
6
 
11
 
! Отговори
АЗ ИСКАМ преди 8 години
КОСТОВ ДА Е ПЕРСОНА НОН ГРАТА , НО ПРЕДИ ТОВА РАЗСЛЕДВАН ЗА КРИМИНАЛНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ
113
1
 
3
 
! Отговори
Gaz преди 8 години
V Romania imat 5%dds.:-):-):-)Ivane, kalpazane....:-):-):-)v Bulgaria 20%dds....:-):-):-):-)