Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова

"Не критиките, кампаниите срещу МВР са заплаха"
Обновена: 15 яну 2016 16:04 | 15 яну 2016 14:15,
196
Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова
Снимка: БТА

Броят на полицаите не е достатъчен, за да могат да покрият цялата страна и всички критични места. Това признание направи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя уточни, че не критиките, а кампаниите срещу МВР, почиващи на лъжи, са заплаха за националната сигурност. Организирането им според нея е послание към хората, че не са защитени и могат да се саморазправят.

Още по темата

"Призивът ми "Стига вече" беше в тази посока", уточни Бъчварова в парламента. Преди дни тя даде пресконференция, след която бе обвинена, че е обявила, че всеки, който критикува МВР, заплашва националната сигурност. 

"Приемам всяка една критика, всяка една критика се проверява и отговарям. Но когато се използват неверни факти, преднамерена информация и съзнателно подценяване на базисни неща като това кой отговаря за разследването, това са способите на всяка една кампания и аз имам основание да го тълкувам по друг начин, а не като критика", каза тя. 

Бъчварова призова да се подкрепи МВР и нарече спекулации твърденията, че полицията има  прекалено раздут щат. "Навсякъде в Европа в такава ситуация се увеличава броят на полицаите. Реалният им брой у нас е 22 700, това не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места. Това е факт", каза министърката и допълни: "Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата, МВР работи при много трудни условия.". 

Бъчварова обясни, че в момента прави опит за реорганизиране на работата, така че да пренасочи полицаи към охраняване на обществения ред. 

Вътрешният министър призова всеки, който има информация, че полицаи покровителстват местни бабаити, да подава сигнали в МВР.  "Гарантирам, че няма да остане нито един без внимание", зарече се тя. 

Бъчварова защити и главния секретар на МВР Георги Костов от критиките към него и го нарече много добър професионалист. 

Тя отказа да коментира sms-скандала около премиера Бойко Борисов. "Това е проблем на съдебната власт, която трябва да даде доста отговори", каза Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
4
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Има един много ефикасен начин за справяне с недостига на полицаи и защита на населението.От всяко семейство вБългария се назначава по един полицай или полицайка.Ето ви сигурност в семейството-няма нужда от притежаване на огнестрелно оръжие от всички граждани а пък и моментално ще намалеят безработните.
132
2
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
От началото на така наречената демокрация не съм видял полицаи които да обикалят пеша из града.Крият се по колите и из кафенетата и пият кафе на аванта.Нека Бъчварова да посочи един град в който полицаите обикалят пеша .
131
6
 
17
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Стига глупости,на глава от населението имаме най-много полицаи.РПУ - та са пълни ,не излизат от там,ако излязат са с колите ,тарашат шофьорите с измислени нарушения за рушвети.Изкарайте ги от РПу-та в населените места ,но да не стоят в кръчмите,а да обхождат райните си.А ти госпожо не си за тая работа.
130
4
 
8
 
! Отговори
Бацо Гацо преди 8 години
Някак си не е много престижно да си само на 8-мо място по брой на полицаи в СВЕТА.
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам чувство,че не само Пепи готиното шмърка бело.И тя говори завалено.То верно,че трябва да се надрусаш,та да живееш в тая *** и да не ти пука.
128
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе г-жо Бъчварова големият щат не решава въпроса. Важно е полицията да си върши перфектно работата, да познава перфектно хората в района си, крими контингента, кой на какво е склонен, автохулиганите и да ги респектира навреме преди извършването на престъпление и пр. А сега кво полицията нищо не знае и върви много назад, няма доверие, корупмирана, надмена особено на пътя и си придава важности. Кой да обича такава полиция?
127
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ню Йорк 20 000 000 jiteli 25 000 policaiBG 6 000 000 jiteli 74 000 policai ,ili samo sedite za zpaplati Drygarko Ministar
126
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-много полицаи на глава от населението... Наеме още, барем стигнат...
125
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не стигали били, за българските граждани нито един няма. За това не ги обичам и това е!
124
2
 
13
 
! Отговори
2 преди 8 години
до 1,забравил си министъра,и главния секретар,всички свързани с полицията,трябва да бъдат освободени
123
6
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
Само по един начин може да се оправи престъпността в БЪЛГАРИЯ освобождават се всички служители,полицаи,чантаджии,и на тяхно място внасяме,от САЩ,пенсионирани само черни полицаи,не че там няма корупция,и по-вярвайте всичко ще си дойде на място.
122
7
 
17
 
! Отговори
@ преди 8 години
Къде е тази мегараздута полиция?София не е България!Има села дето на 6 села се пада един полицай!А нали разбирате,че му се полага и почивка и отпуска!Градове като Козлодуй са оставени с един патрул,който отговаря и за осем села.Ела работете да видим при 1 катастрофа,кражба и скандали къде ще идете по напред!Обслужваната територия е 35км.
121
2
 
12
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Ами като не стигат полицаите, разрешете на хората да притежават оръжие за самоотбрана!Или, след безумното нападение в къщата на "стрелеца от Лясковец", и това не ви стиска?!Като не можете да браните населението, разрешете на хората сами да се бранят с огнестрелно оръжие, че сега народа купува мачетета и кукрита!
120
4
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
НЕ!! МВР е заплахa, защото се е превърнала в обслужваща мафията институция!!!
119
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проста калинка и параван за задкулисни мутреснки изпълнения е госпожата. Престъпниците са го разбрали и са станали по-нагли от всякога! Така че, може да се каже, че вина за убийствата и грабежите носи тя персонално с неадекватните си действия.
118
9
 
9
 
! Отговори
рррррррррр преди 8 години
Стига вече, по брой куки на калпак сме досга напред в класацията!
117
5
 
8
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
НАБЛЪСКАЛИ СТЕ ПРЕЗ 5КМ ПО ШОСЕТАТА ОГРАНИЧЕНИЯ НА скоростта, дублирани със знак стоп - какъв е този главен път с ограничения - след като има знак стоп на кръстовища, където я мине я не мина кола от селата, махнете ги тези ограничения, защото точно там стои ПАЛКАТА ХРАНИЛКА - какво там регулира, питате лиу се...айде Лилянке, замисли се нещо и за ората, а не само за джобовете ви.
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kak shte stignat .tiq policai napraviha slonski zadnici ot marzel.da ste vidqli policay pesha Ne.samo si vozqt zadnicite i se chudqt s koy da se zaqdat.a che ima hora i vodachi na MPS koyto ejednevno narushavat pravilata.no tqh ne gi vijdat.ili sa marlqchi ili tolkova razbirat zakona
115
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите не стигат ????? Та ние имаме МЕГА раздута полиция, какво значи не стигат??? Когато бяха протестите срещу Орешарски имаше полицай на всеки метър в София ??? Как пък ги няма никакви, там където биват обирани и пребивани обикновените данъкоплатци ???? Пълни глупости разправя тази заспала лелка! Полиция има, но не си върши работата! Също както и прокуратурата и съда! За момента са не просто безполезни, но дори и вредни! Това трябва да се промени, но с тази пионка е невъзможно да стане!
114
3
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Йовче беше първият, който се справи с пътните полицай - КРАЙ НА ПАЛКАТА ХРАНИЛКА, СПОМНЯТЕ ЛИ СИ.