Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко, България е с теб! Всички избори го показват. Дори получаваш подкрепа и от Орбан!
110
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България единствено Боце е ДоволенОстаналите на тази Територия кучетата ги Яли
109
0
 
23
 
! Отговори
Breneke-12 преди 8 години
Артисти от Балшой театър не ни трябват, а държавници.Младите избгаха.Останаха мафията,гетата и пенсионерите.
108
0
 
22
 
! Отговори
българин преди 8 години
Като си пееш , боко ле , кой ли ти вярва ? Ти самият не си вярваш . Или си много нагъл,но има възмездие.Все някога ще те заболи и тебе или най- милото ти.И ти ще се мъчиш някой ден като народа ,за когото " работиш ".
107
0
 
26
 
! Отговори
1 преди 8 години
Да се смее ли човек или да плаче,преборил контрабандата,с взетия заем от 21милиарда.
106
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Относно смс на Б.Б, до Лозан Панов смятам че е изпратен по грешка и неволно.След като разбира грешката си Б.Б. СЕ ХВЪРЛЯ ДА СПАСЯВА ПОЛОЖЕНИЕТО.иначе няма логика да рискува да изпраща СМС на Панов
105
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големият мафиот плаши с мафията. "Спрял" контрабандата т.е няма как да се хване сам.
104
0
 
21
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
защо не си го признаете бре гнясове - нали сте мъже и силни! ВИЕ СТЕ МАФИЯТА в нашата мила държавица!!! това ние всички го знаем - нали сте силни - всичко се знае и достатъчно достъпно ама на вас не ви се дават постовете за да се оправим - по-добре да си крадете!
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с две думи бате ви Бойко е преизпълнил петилетката
102
1
 
6
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Искам да попитам един тои що плюе не го избраха кмет и зе да лае щото му крив света щоли ми то стоя акъл пиян кои да го земе
101
1
 
34
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 8 години
Направих минималната заплата 1000 лв бе какво искате ? Пенсионерите вземат минимум по 400 лв на месец ? Я проверете ако не вярвате ! Българската икономика пръщи пръщи ! Армията ни е най добрата от цяла Европа ! Ние сме най-успешния кабинет съществувал някога ! Гласувай за Герб , погреби България !
100
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко кажи на кой точно викаш МАФИЯ че нещо не можем да те разберем
99
0
 
25
 
! Отговори
se преди 8 години
Приватизатори, чорбаджии, фирмаджии - всеки лъже държавата като укрива доходи, обороти, печалби. Всеки от тези ощетява и унижава наемния трудов човек с ниски осигуровки, заплати, арогантност и деспотизъм.Бих повярвал на Борисов когато:- всеки фирмаджия ощетяващ работника е съден за геноцид.- всеки които не изплаща редовно заплати бива съден . -Всеки даващ заплата под 560 лева минимална според минимума за живот да бъде съден.Иначе тези соц хвалби ги знае всяко хлапе но комун. си отиде
98
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Учудихме всички" Сигурно не е проблем Бойко да ги изброи поименно. Все пак са няколко имена. За съжаление аз не познавам нито един от тях.
97
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цял народ вие - той доволен ???
96
0
 
16
 
! Отговори
Афористичен преди 8 години
За да е достоверно заглавието трябва да звучи например: Борисов доволен: Преборихме конкуренцията в контрабандата, изчистихме ги всичките!Кой не би бил доволен при такива обстоятелства. Само му вижте министрите на това правителство и няма, какво повече да се добави. "Специалист" до "професионалиста" всичките послушни последователи на Бойковата мафия. Бъчварова, Павлова, Москов, Лукарски, Митов, Ненчев, Захариева ... знайни и незнайни "експерти" в продънването на бюджета и държавата, като цяло.
95
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що за присхопати са тия дето харесват бай си Тошо, пък мразят бат Бойко..
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ли никой не му вярва?
93
0
 
17
 
! Отговори
Kit Chelin преди 8 години
Др. Борисов стига с тези лъжи и манипулации. Гледам и новите кметове от Герб и те си правят само пиар и лъжат, че общините им били във финансова катастрофа, а в същото време си увеличават заплатите с около 500 лв., толкова колкото техните служители получават за цял месец. Сега само някой да се изпусне и министри и медии говорят, че се заплашва нац. сигурност. Забравиха, че в парламента влизаха с плакати оставка, разхождаха се платени протестъри цяла година.Тогава обаче бяха герои.Всичко се връща
92
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мафията е майка на Бойко