Режат с 5 дни отпуските на полицаите

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12 заплати
Обновена: 30 яну 2016 11:02 | 30 яну 2016 07:30, Анисия Иванова
146
Режат с 5 дни отпуските на полицаите
Снимка: архив Булфото

Намаляване с 5 дни на отпуските на полицаите е сред акцените на промените в Закона за МВР, които министър Румяна Бъчварова представи пред синдикатите на вътрешното ведомство. Така те ще станат 25 дни, вместо 30.

Първоначалната идея на вътрешното ведомство бе платените почивки да са едва 20 дни. Предлагаше се и орязване на обезщетенията до 10 работни заплати. Това изкара полицаите на улицата през ноември. В крайна сметка промените, предложени в държавния бюджет, бяха премахнати.

Още по темата

Обезщетенията при напускане ще са не 20, а максимум 12. Това обаче ще важи само за новопостъпилите в системата на МВР.

Проектът удря и чантаджиите в министерството. Те ще бъдат преназначени от Закона за държавния служител по Закона за МВР. Обезщетенията си обаче ще получат едва при напускане на системата, вместо при преместването, разказа за "24 часа" Лукан Лазарски, председател на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР.

Проектът ще бъде публикуван на официалния сайт на министерството. Предстои обществено обсъждане и диалог със синдикатите, които не са трогнати от промените.

В срещата във вътрешното ведомство са участвали заместник-министрите Цвятко Георгиев и Красимир Ципов, както и началникът на кабинета на министъра Златко Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
9
 
! Отговори
НАИ СЛАБИЧКИ преди 8 години
САВ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,ТАМ НЯМАТ БОНУСИ,ЕЙ СЕГА ГЛЕДАМ СЛАБИЧКИЯТ ЦАЦАРОВ КАК ДАВА ИДЕИ ЗА ПО ЕФЕКТИВНА ПОЛИЦИЯ,ТОЙ Е УПРАВИС СЪДЕБНАТА СИСТЕМА С ПО ЗАПЛАТИ ОТ 2000-3000ЛВ.ТА КАТО ПОВЕЧЕТО ТУК ПОУЧАВА ПОЛИЦИЯТА!
56
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицията даже я махайте, за 50 години не се сещам с нещо да са ми били полезни
55
9
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 години
Густу, майна! Кеф на макс! Кибиците с кво са заслужили да почиват повече от другите? По-цял ден нищо не вършат и почивка искат... Аз бачкам в казино и пичовете НЕ излизат от там по-цял ден....на смени го карат...едните като свършат другите до половин час ги застъпват
54
1
 
5
 
! Отговори
Чучо преди 8 години
Борис, подписката е мярка за неотклонение, какво обща има тя с пускането на свобода ? На думите. Истината е, че голяма част полицаите (особено разследващите) са с връзки в полицията, нямат никакви професионални качества и знания да работят това, но са синчета и дъщерички на еди кой си. Иначе при положение, че за някой човек НК и НПК са тъмна Индия, няма как той да проведе качествено разследване, да събере доказателствата по начин, по който те да не паднат в съдебна фаза.
53
3
 
9
 
! Отговори
МАРЕШКИ КАЗА преди 8 години
ОТКЛАНЯТ ВНИМАНИЕТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ВМЕСТО ДА ПИТАТ ТЕЗИ ПЛЮЕЩИ ТУК ПОЛИЦИЯТА,ПИТАИТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ КТБ,КАК СЛЕД ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ПОРЕДЕН ПОЛИТИМНИМА ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА,ТОВА Е *** НАРОД!
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБорисчо, ти може и да си честен човек,.......- - - - -ХАААА, ХА, ХА,ХА, в полицията честен човек ????2 Дори и най-честния и наивен да влезеш - ситемета на МВР те отхвърля ако не си като тях !!!!
51
1
 
13
 
! Отговори
Ушев преди 8 години
Само замазват очите на раята - ще им дадат бонуси под друга форма, пазена в тайна, както до сега заплатите при напускане. Дебелогъзите ушеви и дебелогъзите им семейства всяка година ходят на екскурзии я до Черна гора, до Истанбул, до Атина, до Рим.... Пият пред блока разпищолени и пускат силно чалга, докато раята преглъща сухи залъци и пести от топлата вода, унижена пред децата си.
50
9
 
4
 
! Отговори
БОРИСЧО преди 8 години
ОТ АНОНИМНИЦИ И НЕПОЗНАТИ МНЕНИЕ НЕ ВЗЕМАЙ,ДА НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ,ТАМ В ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМА КАМИКАДЗЕТА,НЯМА НАРУШЕНИЯ И ДАНЪЦИ,ТАМ ЩЕ ГИ НОСЯТ НА РАЦЕ,ПРИСТ НАРОД!
49
4
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ преди 8 години
НАПУСКАИТЕ ДЪРЖАВАТА,НЕ ВИ ХАРЕСВА ПОЛИЦИЯТА В БГ-НАПУСКАИТЕ!АЗ ВИЖДАМ ВСЕКИ ДЕН ВИЕ ОБЕСТВОТО КАК ГРАДИТЕ ДЪРЖАВАТА,НЕ ВИ Е СТРАМ,ЧОВЕК ДА БИЯТ НА УЛИЦАТА СЕ СВИРАТЕ КАТО МИШКИ!
48
4
 
14
 
! Отговори
До борисчо преди 8 години
Не излизай с номера ние ги хващаме, а те ги пускат. Просто сте ужасно некадърни и не предоставяте на другите институции валиден доказателствен материал въз основа на който да не ги пускат. Като омажете нещата още от началото няма как да не ги пускат, защото сме уж законова държава, друг е въпросът, че въобще не ги хвашате..
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисчо, ти изобщо хващал ли си престъпник, бе? Та ти на 2 магарета сеното не можеш да разделиш- толкова си некадърен и утрепан...престъпници щял да хваща! Боже, прибери си го тоя ***!
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега не съм чул или срещал ПОЛИЦАЙ - ИМИГРАНТ ???? Нали се сещате защо ? Където и да отидеш - ТРЯБВА ДА СЕ БАЧКА !!! А полицай и работа ..... ЗАБРАВИ !!!
45
7
 
3
 
! Отговори
ПОДАВАИТЕ СИГНАЛИ преди 8 години
ЗА КОРУПЦИЯ,НЕ СЛАГАИТЕ ВСЕКИ ПОЛИЦАЙ ПОД ИБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ!
44
5
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Винаги съм бил демократ, но не мога да према масово да се отнемат социални придобивки от българите.Вдигнат заплати и пенсии примерно с 10лв.и веднага намерят начин да вземат 20лв.Така българите непрекъснато обедняват.А за полицайте тези които са на терен всички придобивки да се запазят , а чантаджиите да минат по ЗДС.И правителство да спре да ръчка навсякъде и да съсипва добре работещи институции.Аман от оправачи.Визирам БАБХ и директора и Дамян Илиев ,замислил изключително не адекватна "реформа
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 64Ама вие защото ,ги хващате ли? Муахаахахахахахахахах....или само хващате чашката след работа.
42
7
 
5
 
! Отговори
САМИ ВИЕ преди 8 години
ЛИ ПЛАЩАТЕ БРЕ,БОЖЕ,БОЖЕ,МИ КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА ПЪК НА ВАС ПОЛИЦИЯТА НАПУСНЕТЕ ДЪРЖАВАТА,ТО В ГЕРМАНИЯ ИЗОБЩО НЕ СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,*** НАРОД,ПОЛИЦИЯТА НЕ ВИ Е ВИНОВНА -ДРУГИ СА ВИНОВНИТЕ,ГЛЕДАИТЕ В ТЕХНИТО КАНЧЕ,ПРИНЕР КТБ!??
41
10
 
11
 
! Отговори
Борисчо преди 8 години
А защо реши, че работя в патрулка? Защото за теб всички полицаи са униформени с палка в ръка ли?Не пич - има и такива, които не сме в патрулка. Ние оставаме скрити, както и работата ни. А относно резултатите? Да. Зле сме. Но не може човек хващан над 10 пъти за едно и също нещо да е на свобода срещу подписка. Не може човек с над 70 досъдебни производства да се разхожда в Южния парк. А за това има СЪД и ПРОКУРАТУРА
40
3
 
2
 
! Отговори
И В ДУГИТЕ СТРАНИ преди 8 години
ПЛАЩАТ!
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждате ли в лицето на тоя Борисчо типичния нагъл и безскрупулен ченгел? Ей го на- типичен представител на сбирщината некадърници облекли полицейската българска униформа.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно да ви кажа хич не вярвам на никакъв закон в тази страна, защото ДЯВОЛА СЕ КРИЕ В ДРЕБНИТЕ НЕЩА - ПОДРОБНОСТИТЕ ! Така ако един закон у нас се приеме уж да свърши нещо или да вкара ред в него, то правилниците или разпоредбите към него или го обезмислят, или го променят !!! НЯМЯ ТАКАВА ДЪРЖАВА КАТО НАШАТА !!!