Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър

Танев пък най-накрая депозира оставката си, и нея гласуват тогава
Обновена: 1 фев 2016 13:58 | 1 фев 2016 13:57, Камелия Цветанова
254
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента, Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова много добре доказа какво представлява - едно продажно нищожество !
150
17
 
0
 
! Отговори
до край преди 8 години
явно винаги си втори,комплексар.Дайте и 100 дни на г-жа Кунева.Има екпертен потенциал,ще си подбере екип.Пък после критикувайте.
149
1
 
27
 
! Отговори
Край преди 8 години
Ако някой протестира пред МОН в сряда - веднага ставам втори. Госпожа Йес с кривата си уста която искаше да интегрираме "бежанците" и която мисли само за заплата от Брюксел да е минитър на образованието. То и досегашния жалък пиандурник за нищо не ставаше ама и тази госпожа от никого неизбрана и не родила никога и една идея не решила на никой нито един проблем за годините пребиваване на държавната хранилка.
148
0
 
29
 
! Отговори
Ххщ преди 8 години
Амин !! Да влезе умрелия !!! Срам и позор
147
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази ще оправи образованието както оправи и атомната ни енергетика. Халал да ви е. ХА ЧЕСТИТО.
146
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калинка и в образованието. Сега вече нещата са завършен и диотизъм
145
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой Крум кой Кубрат и кой на Кунева сват!
144
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че колко му е да си министър - подписваш каквото ти донесат от Посолството.
143
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги в трудни моменти политиците трябва да поемат и своята отговорност, която не винаги е популистка както на някои от пишещите в този форум им се иска. Гжа Кунева показа ,че има желание и възможности трябва да и се гласува доверие,за да се разчисти кашата в образованието.
142
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На личностите като гжа Кунева , която неуморно се труди в трудните години на посткомунистическото пространство трябва да се помага, а не да се пречи. Тя веднъж вече даде своя положителен принос при приемането ни ЕС, ще помогне и сега в тези трудни за всеки един от нас времена. Дано със своето положително присъствие да внесе малко ред и дисциплина в Министерството на Образованието, а то има въпиюща нужда точно от това в настоящия момент.
141
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам чувството ,че на Боко едно магаре да предложат за министър -той и на това ще е съгласен ей така прави му кеф да слага или послушковци или некомпетентни калинки само и само за да гледа от страни как интелигентните хора се гърчат пред простотията и непрофесионализма на неговите фаворити. Той за това живее този човек .
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приемам че г-жа Кунева е достойна за министър на образоването. За по убедително бих искал да прочета за кои министерства не е пригодна. Не знам дали "Големанов" е в учебната програма на учениците, но в парламента трябва да е настолна книга.
139
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Трифонов ден...туй що глупци,вий не знайте...
138
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жа Кунева е като една пролетна бяла лястовица в Българското образование. Надяваме се на Вас г-жа Кунева. Дано помогнете да се решат проблемите на нашето училище. Сигурни сме, че ще успеем всички заедно с Вас.
137
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Никъде не съм срещнал документирано предложение за такава прословута замянка.Моля да ми посочите кой и кога е извършил подобно "престъпление"!
136
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички на улицата. Оставка на това продажно правителство и парламент.
135
0
 
5
 
! Отговори
до 181 преди 8 години
Нежнии приятелю, утре ще вземете ли дейно участие в гей парада?.
134
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо плюете неблагодарници,ако не беше гжа Кунева още щяхте да подсмърчате пред вратите на Европейския съюз
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже г-жата е фенка на воаяжите , защо Султана не я направи една стюардеса ? Тя от образование нищо не разбира. Поредната кукла на конци поставена от посолството на краварите. Поемата "Септември" на Гео Милев е преведена на 30 езика, но за наща продажна клика не е интересна. Както не са интересни и Вапцаров и Смирненски. Един ден всички продажни *** ще бъдат осъдени, иначе България би изчезнала.
132
0
 
15
 
! Отговори
Трифонов ден преди 8 години
Тежко, тежко, вино дайте, пиян дано аз забравя туй що вий, глупци, не знайте, позор ли е или слава! Ботйов го е казал по време на съжителството, пък ний сега да се готвим за слава! Зер Брюксел ще се скъса да ни ръкопляска!