Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър

Танев пък най-накрая депозира оставката си, и нея гласуват тогава
Обновена: 1 фев 2016 13:58 | 1 фев 2016 13:57, Камелия Цветанова
254
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента, Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Много, много, много нелепо !
130
0
 
16
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Какви таланти сме имали, пък да не знаем! Има още министерства, що ли не ги оглави всички наведнъж, че да станем истински европейци най-после!
129
0
 
24
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Тази ще затвори скоро 3 и 4 клас. Уж по искане от ЕС за да ни приемат в Шенген.
128
0
 
17
 
! Отговори
Омир преди 8 години
политиците направиха от държавата ***...няма да се изненадам ако утре например направят Цачева мис България...ще си го гласуват в парламента и готово...
127
3
 
8
 
! Отговори
jalky sme преди 8 години
Мразим комунистическите символи, но си траем за чедата на к о м у н и с т и социалисти, но така си е така. / Бедна страна глупави малцинства/
126
0
 
22
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Много неприятни хора. Дано паднат от власт по-скоро.
125
0
 
30
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Eййй ,от тая неприятна кариеристка няма спасение... Тая не България, а майка си и баща си ще продаде за власт и постове.
124
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На печелившите - честито :) Миналата година по това време си показа знанията по география :) Преди това пък отказа среща с учените, за обсъждане на проблемите им!
123
0
 
15
 
! Отговори
Tina преди 8 години
На това се казва "От трън - та на глог"...
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 147Ами стой си в Ню Йорк, тук не се ни нужен. И не забравяй - работи винаги с яки гумени ръкавици, че в NY много вируси, много бактерии. В тоалетните, де! Затова хората те карат да работиш яко. Ако работиш в билдинга на Тръмп на Пето, браво - справяш се!
121
0
 
24
 
! Отговори
Пудела вАЛЕРИ преди 8 години
Герб , абв и РБ ги разбирам , продажници от класа!! Ама Валери Симеонов дето беше против Борисов и Кунева , щеше да ги съди не знам си какво , и той като Яне Янев се пъчеше , а на края какво стана , държи се здраво за шлифера на Мутрата и каквото каже Мутрата той гласува! Язък че излъга гласоподавателите си от Скат!
120
0
 
23
 
! Отговори
Я! преди 8 години
Баба Яга станала министър на образованието!Направо приказка...
119
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях сигурен, че ще приеме! Такава още не е била, ще попълни колекцията от длъжности! Иска ми се да се пенсионира като продавачка на билети в обществена тоалетна - малко общественополезен труд! За такива народът ни казва "Ни срама, ни очи!". Народе!!!!
118
0
 
17
 
! Отговори
кунев преди 8 години
ами че то тази кунева специалист по всичко ли е....по тази логика,тя може да поеме и културата и правосъдието и мвр и т.н....какъв смисъл има да има други министри...
117
0
 
16
 
! Отговори
Съдебен лекар преди 8 години
Диагнозата за българското образование е следната - Умря след ухапване от габонска усойница, една от на-смъртоносните змии в света! Бог да го прости!
116
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом опряхме до Кунева...
115
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато дойде време за нов народен съд, първото бесило е за Ваньо Черното, а второто бесило е за Куневата.
114
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тя откога разбира от образование и култура
113
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма да пусна детето си на училище
112
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ще научат децата от Кунева ?ами да крадът и лъжат защото тя само това може