БСП отвръща: С всички сили за честта на петолъчката!

Столетницата си иска символите на комунизма, които властта взе на прицел
Обновена: 4 фев 2016 15:47 | 4 фев 2016 15:14,
274
БСП отвръща: С всички сили за честта на петолъчката!
Снимка: Bulphoto, архив

БСП ще брани с всички сили и средства символите на комунизма, които ГЕРБ и РБ взеха на прицел.

Миналата седмица Методи Андреев, Петър Славов и други внесаха промени в закона, който обявява комунистическия режим за престъпен. 

Проектът предвижда символите и посланията на комунизма, останали от миналото, да се премахнат задължително от фасади, паметници и учебници. Поправките предлагат и глоби до 2000 лева за лица и фирми, които не спазват новите изисквания.

Още по темата

Внесените текстове уточняват, че на премахване от публични места подлежат символи, лозунги, фотоси, надписи, други знаци и предмети от времето на комунизма. Задължението за това е на всеки - от държавни органи, органите на местно самоуправлението, организации, физически или юридически лица, в чието владение се намират символите. 

Според проекта те могат да бъдат предоставени на Музея на комунистическото изкуство. Измененията предвиждат и забрана за поставяне тепърва на символи на комунизма на публични места.

Забранява се и слагането на скулптури на дейци от времето - 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г.

От БСП днес коментираха идеята с обвинението към десните, че са останали без послания.

"В днешно време нямат други аргументи, друга нова визия за развитие на българското общество и държава, а се връщат към отдавна изстиналата антикомунистическа реторика", каза говорителят на червените Анастас Мерджанов. 

Той беше категоричен, че левицата ще се противопостави на предложението. 

"Естесвено, че ще се борим с всички сили и средства, привличайки просветените умове на българското общество и нация за оспорване на всички текстове, които целят само омраза в българското общество", каза Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
243 преди 8 години
И думата 4ума редактирате?Милко Балев ряпа да яде
150
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 8 години
Аз си слагам хитлеристкия кръст и отивам да чистя болшевики. Хич ни *** ибе.
149
1
 
0
 
! Отговори
Лъчезар преди 8 години
Дайте ми свестни хора и ще направя всяка система да работи - било то комунизъм, било то капитализъм или нещо друго. Добродушния човек ще използва системата за да върши добро, а извергите ще я използват за подтисничество и поробване на собсвеното си население.Може би от тази гледна точка демокрацията е по-добро тъй като дава повече средства за борба с изверги. Но със свестни хора всичко работи.
148
0
 
4
 
! Отговори
До 234 преди 8 години
А бе приятел по комунизма нямаше мърдане от тука, по границите се стреляше на месо БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ по всеки който се опитваше да се измъкне от комунистическия рай. Какви глупости говориш, ако хората тогава имаха избор едва ли щяха да останат и 2 милиона в България.
147
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Къде са хоратаПри комунизма бяхме 9 000 000 ,а при демокрацията на инженер Методи сме 6 900 000(в момента)та питам;кой режим е престъпен бре злобни ми инженер Методи!позор--------Хората са в чужбина у.шанка, точно заради комунистическия режим. Ако границите бяха отворени при комунизма , колко милиона щяхме да бъдем ?
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизмът не си е отивалВ България само *** ни управляватКунева - Пръмова да не е нещо друго??Сталинка? Бат'Бойко? Иванчо Костов?
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червената 4yма ще рита докато окончателно не и се смачка главата!
144
5
 
3
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Това ми прилича на закона за защита на държавата, приет от народното събрание на 4 януари 1924 гд.
143
10
 
6
 
! Отговори
До къде са хората преди 8 години
Ако при комунизма границите не бяха затворени и не се стреляше "на месо",още тогава хората,чиято инициатива бе задушавана и спирана,щяха дапотърсят друго поприще,на друго място.Беше омръзнало на всички да служатза фон на "талантливите деца" на партийните дерибеи и да бъдат ограничаванивъв всичко и поставяни принудително "на истински прогресивни позиции".Така че приятелю,смешно е това да ти е критерият хубаво ли е било тогава или лошо.
142
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се заличат тези мрачни символи на кърваво-червения фашизъм!
141
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Този закон сякаш е писан през 1944 година. Само дето сега "врагът" е друг!От друга страна погледнато днешните управляващи може би се опитват да направят така че хората да забравят какво е това комунистически режим. Как беше израза " всичко ново е добре забравено старо"?!
140
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 26 години капитализъм не можем да стигнем икономическите показатели на 1989 година на РАЗОРЕНИЯ социализъм. ФАКТ! Но минахме същия по престъпления, безработица, смъртност, и си отгледахме поколения хора, които НЕ МОГАТ ДОРИ ДА ЧЕТАТ! Та не ми отклонявайте вниманието от проблемите на днешния ден с лъжи и манипулации.
139
12
 
17
 
! Отговори
Къде са хората преди 8 години
При комунизма бяхме 9 000 000 ,а при демокрацията на инженер Методи сме 6 900 000(в момента)та питам;кой режим е престъпен бре злобни ми инженер Методи!позор
138
6
 
9
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
232 Това е Третият фалит на соцаЗапочна още 1985 , тогава всяка година имаше нов икономически механизъм , гърчейики се предсмъртна агония
137
11
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
233 Не се прави на интересен , никога не е ставало дума за това , винаги е ставало дума за едно и то е приравняването на комунизмма с нацизма , защото са си едно и също зло.
136
3
 
19
 
! Отговори
От Шипка преди 8 години
А кога ще забранят символите на турското робство и сменят имената на географските обекти с национална важност от турско мюсюлмански на български?
135
13
 
11
 
! Отговори
Антикомунист преди 8 години
След 25 г. едва сега се случва това. Как мислите дали съм доволен? Цяло едно поколение чакаше червените терористи да бъдат тотално забранени. А тея от Позитано 20 да мълчат за да не повръщат кръв.
134
11
 
17
 
! Отговори
Спец преди 8 години
Методи Андреев е доказан национален предател , който все някога ще бъде изправен на позорния стълб на историята с тъпотиите които сътвори при ликвидиране на българското разузнаване и контраразузнаване!С тънкото си кресливо гласче не става за друго освен да води розовия парад в София!Позицията му и за шеф на ООН и внесения закон , отново доказват , че не е много в ред!Ще забрани ли националните флагове с петолъчки пред чуждите посолства!Наистина е ***!
133
7
 
7
 
! Отговори
сърп и чук чук преди 8 години
на червените хайдуци всичката им наред тръгнали за петолъчката да реват а къде забравиха сърпът и чукът на техните азиатски господари
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С оглед неоспоримите успехи на икономическото чудо НРБ, трябва да се осветят символите на онова време и части от тях да бъдат продавани за талисмани на чужденците, които да ги занесат в тяхните страни и да им се кланят преди и след всяко ядене