Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН

Външният министър подписа кандидатурата й за поста
Обновена: 9 фев 2016 22:29 | 9 фев 2016 21:53,
283
Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН
Снимка: архив Reuters

Външно министерство номинира официално Ирина Бокова за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН). Новината бе съобщена от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се казва в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Номинацията е подписана от външния министър Даниел Митов.

Бокова бе определена за българския кандидат в надпреварата от правителството на Пламен Орешарски. Формалното номиниране трябваше да направи сегашния кабинет.

Макар и при встъпването си в длъжност премиерът Бойко Борисов да обеща, че се съобрази с решението на предишния кабинет, формалното номиниране бе предшествано от месеци мълчание от страна на управляващите.

Неофициално се заговори, че за поста може да бъде номинирана Кристалина Георгиева – еврокомисар и зам.-председател на ЕК.

Вчера обаче тя се отказа от битката и обяви, че остава в Брюксел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
7
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета.Ура другари.П.П.45 години стигат, а? Но пак те са на власт, а?
129
2
 
15
 
! Отговори
да бе преди 8 години
Един въпрос,как Сл Триф ще ни оправи щом участва в обръча на Доган дълги години ,може да го е напуснал ,аз незнам ,негова работа.Но как ще ни оправи човека приятел на Мултигрупаджията Павлов? Който съсипа БГ .Все едно гл . редактор на Демокрация Сидеров дето зовеше за много либерализъм да ни оправи сега ......... Просто Сидеров се ичерпа за ДС и и де ред пак на нашето момче .
128
9
 
7
 
! Отговори
КОРИТАРОВ ЕФЕНДИ преди 8 години
AGENT АЛБЕРТ КОРИТАРОВ, И ТОИ Е ПРИЕЛ ИСЛЯМА..ОТ 3 ГОДИНИ Е АГЕНТ НА ТУРКИИЕ.ЮНАЛ ЛЮТФИ МУ ЗВЪНЕШЕ В ПРЕДАВАНИЯТА, НО ИНКОГНИТО--БЕЗ ДА СИ КАЖЕ ИМЕТО....И МУ СИПЕШЕ ОПОРНИ ТОЧКИ.САМО СЛАВИ ТРИФОНОФ МОЕ ДА ОПРАВИ ТАЗИ ТРАКИИСКА *** НАРЕЧЕНА БУГАРИА.
127
2
 
5
 
! Отговори
е преди 8 години
Как да вият срещу Местан бе другарю ,след като другаря Борисов пие кафе с него .
126
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да има някакъв прогрес в държава била оглозгана и опустошена от комунистите, единствения шанс който може да й се даде е да се избият ВСИЧКИ комунисти, ДО КРАК. Като този смийгъл на снимката горе. Не напразно пиша всички и до крак с главни букви. Защото това е ЕДИНСТВЕНИЯ шанс за просперитет. НЯМА ДРУГ. А не да се издигат за кандидати за министри, премиери, шефове на О-Не-Не и подбни.
125
8
 
10
 
! Отговори
срам преди 8 години
Защо не виете срещу Местан и ислямиската партия ,която създава и най-вече ,която е финасирана от Ердоган и подчинена на него , а виете срещу БЪЛГАРСКАТА кандидатура за ООН.Пожелавам ви да ви напънат и вас и децата ви ислямистите ,та да видим за кого ще виете тогава.Нямате национално достойнство!
124
8
 
10
 
! Отговори
исторически преди 8 години
Винаги ми е било смешно ,когато комунистите ползват фашизма за дъвка.Сталин им го заповяда 30 г и не спряха да говорят това.Хитлер не е фашист,фашисти са Мусолини и левичарските му приятелчета като Троцки и Ленин .Ама вие тия неща не ги знаете. Хитлер е почтен човек ,нещо непонятно за *** дето се наплодиха между 1945 и 2005 .Да,Хитлер не е болшвик ,но това не значи ,че е и фашист.
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще правим с бившия съпруг Любо Коларов комунист професионалист , къде ще го пратим .
122
4
 
7
 
! Отговори
исторически преди 8 години
ББ мяза на цар Борис 3 през периода 1941 43 ..Лъже,*** ,изменчив,..уж да си запази властта .Накрая знаете докъде я докарахме с безпринципност.Без Македония и жертви във война срещу човека дал ни Македония.Срамно .
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво за номинацията, "този въпрос ми тежеше като воденичен камък". "Вече ще живеем в България къде къде по-добре".
120
4
 
5
 
! Отговори
ИЗВОДИ преди 8 години
Тогава приятели дето си си останал комунист,просто не си такъв .Те са те измамили ,ти си бил с чест и достойнство за разлика от Доган ,Дайнов ,Гоце и тн ...... Мислел си се за болшевик .но Бердяев ще те помисли за наивник ,истинските болшвики винаги са на власт ББ ,Митов,Кунева.
119
6
 
12
 
! Отговори
от скрина с нафталин преди 8 години
И тази стрина я изкараха от скрина с нафталина.
118
2
 
11
 
! Отговори
до 220 преди 8 години
Не става въпрос за дребните честни редови комунисти! Става въпрос за комунистическите ръководители-мафиоти, които без срам са оставили заграбеното на наследниците си, за да си купуват апартаменти за милиони в Ню Йорк! И моите баща и майка бяха комунисти и наследството ми е един мизерен апартамент на изплащане! Сори, ама не е същото!
117
4
 
10
 
! Отговори
извод преди 8 години
Защо Бг ще се ислямизира ?Простичко е ,описания феномен на болшевизма оцелява в името на властта и парите като променя просто цвета .Агент Виктор също беше комунист преди да стане евроатлантик .БД няма скруполи да приеме исляма за да остане начело на музея за още 20 години .Това е Желевизма господа . Това е болшевизма описан от Бердяев . Там не се търпи рицаря с честта като Филов ,не там всичко е само едно - властта и парите.
116
9
 
11
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Бойко Борисов с поредната крачка назад! Г-н Борисоооов, затова ли гласувахме за ГЕРБ, за да гледаме как предлагате за шеф на ООН наследник на тежка комунистическа номенклатура? Баща й е бил комунистическия Недялко Недялков. Срам ме е от Вашата безпринципност!
115
5
 
9
 
! Отговори
сс преди 8 години
До ВеселякаЗначи за да съм българин, трябва да подкрепям-фашизма-комунизма. И като се разглеждат кандитатурите, ще се каже"България издига потомка на човек от доктаторски режим". Ето това вече ще е българско. Знаеш ли колко съдби е унищожил баща и, а? Само питам.
114
1
 
8
 
! Отговори
ИЗВОДИ преди 8 години
По принцип БКП е само едно -завист - това е идеологията на болшевика според великия Бердяев.Завист ,която стои в основата на тяхното обединение в името на властта -Дайнов,Костов и Филип ,Желю Митев ........ Идеите за тях са просто нищо повече от смяна на линията и опорни точки - Волгин ,БНТ и БНР.
113
2
 
11
 
! Отговори
ИЗВОДИ преди 8 години
БКП са хамелеони .От комунисти като нищо могат да станат мултикултуралисти ,а после и патриоти - Доган ,Сидеров,Слави , БД.
112
1
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До ссЯвно в теб няма нищо българско.
111
3
 
8
 
! Отговори
М преди 8 години
Абе тия препарирани еврочиновници не се ли интересуват каква е обществената нагласа за тая жена?