Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!

Премиерът се закле, че не е спрял обществени поръчки под натиск
18 фев 2016 17:00,
257
Борисов готов на война с всички... Нямам зависимости!
Снимка: БТА

В огледалото винаги съм виждал себе си, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод действията му за прекратяване на някои обществени поръчки у нас.

"Амбициите са ми да направим България пример и ще го направим.Нямам нужда да ме подкрепя никой, изобщо нямам нужда. Имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля. Толкова ми е спокойно, толкова ми е леко. Ако искат, всички да ми обявят война. В огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще го докажа, ако някой още не се е убедил в това", каза премиерът цитиран от БТА.

По думите му е взел всички мерки, които всички в Брюксел подкрепяли.

Още по темата

"Искам да ви се закълна и да го знаете - нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли такива приказки, че от Брюксел ми казали, пък Ангела Меркел ми казала. Ще я доведа (Меркел - бел. кор.) да ви каже за какво беше нашият разговор. Единственото, което съм чувал от тези хора, е че имат пълно доверие в мен и ако някъде грешим или не е достатъчно силно това, което правим, вярвам, че ще се поправим и го правим, заяви премиерът.

Чух, че някой казват, че отнякъде ми било казано. Ако ми намерят човек, който да каже - институция или каквото и да било, веднага пред вас подавам оставката. Това е лъжа, това е опит да се изманеврира заради политическата воля, която имаме в ГЕРБ.

Съветвам всички да си вземат по едно огледало и когато видят някоя сянка или нещо, което да ги притесни, веднага да вземат мерки. Не сме идеални, не сме безгрешни, важното е веднага да се поправиш, ако прецениш, че нещо не е обществено прието или има съмнения.

Атакуват ме, че заради съмнения и слухове съм взел тези мерки - не трябва да ги има в обществото, ако искаме да бъдем сериозна държава", коментира премиерът.

Бойко Борисов отбеляза, че и досега е спирал десетки обществени поръчки, за които е имало някакви съмнения.

"Ако си спомняте, още бях кмет (на София), когато анулирах конкурс за метрото и следващият търг беше със сто милиона по-евтин. Сега препроектираме (магистрала "Хемус" - бел. кор.), ако минем през друго трасе, дал съм до утре да се подготвят варианти, ако махнем тази голяма лента между двете платна, ако намалим скоростта на 120 км/ч., радиусите на завоите са намалени и това води до намаляване на цената на строителството", посочи той.

Премиерът съобщи, че започва строителството на участък от магистралата след Ябланица и работата там ще бъде извършвана, докато се подготвя препроектирането.

"За такива големи суми е хубаво не сто, а хиляда процента да бъде прозрачна процедурата. Когато съм взел тези решения, те са били в услуга на обществото. Нека да го наречем политическа воля. Поръчките са законосъобразно проведени, и законосъобразно спрени. Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София", съобщи Борисов и уточни, че там няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Браво БОЙКО! Мачкай червените гнусни мекерета.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хха ха ха ха ха ха ха ха ха Това е вицът на хилядолетието !Само се чудя къде са НеПлатените протестиращи ?
33
0
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 8 години
До много жалко. Ама това е твоето жалко мнение. И никак не е жалко, че стотици хиляди не мислят като теб.
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Троляци, търсете работа! Хем ще печелите повече, хем ще сте полезни за обществото. Прекалено дългото тролене, води до изкривяване на съзнанието и после ще имате проблеми в интегрирането.
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко е забравил да даде обяснения за следните заеми:1.4.5 милиарда за КТБ - върнати всички депозити на политици, магистрати и т.н. в пълен размер /не само гарантираните 200 000 лева/.2.16 милиарда заем неизвестно за какво3.5 милиарда заем към бюджета за 2016 г.общо 25.5 милиарда само за една година управлениеНо журналистите са виновни, защото никога не го питат смислени въпроси, само се кикотят около него, не ги е срам.
30
0
 
0
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 31 анонимник. Да, аз, и още над 1 милион.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много забавно четиво. А най-забавното е, че си и вярва.
28
6
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
БОКО СПИРА ТОТАЛНО ПОРЪЧКИТЕ ПО ЗАПОВЕД НА ТУРЦИЯ,БОКО ЗАСТАВА ТВЪРДО ЗАД ТУРЦИЯ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко готов за война срещи долните, мръсни гадове които смеят да казват истината.Б*ти държавата?
26
2
 
15
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 8 години
ДОКАТО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ ЗАРАБОТИ НЯМА УПРАВИЯ,АМА ВСИЧКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ СЕ ОКАЖАТ В ЗАТВОРА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ И 1ЛВ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха,ха,ха...***.Боко е шеф на мафията,може ли сам да се арестува ?? Има стара поговорка " Вълка козината си мени,но нрава никога". Така и с Боки,ще се прави че прави нещо за да ви излъже,но докато той е на власт промяна няма да има! Ще продължим да бъдем същия задунайски ***.
24
5
 
18
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ БОКО НА ВЛАСТ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ МНОГО ПРЕД РУМЪНИЯ И ИСКАШЕ ДА НИ ОТДЕЛЯТ.ДОЙДЕ БОКО БЪЛГАРИЯ ПОТЪНА А РУМЪНИЯ Е МНОГО НАПРЕД.КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ РУМЪНЦИТЕ
23
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този някой още вярва ли му
22
4
 
16
 
! Отговори
дп преди 8 години
Знае, че никой не му вярва и затова се кълне, та дано някой се върже.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кучетата си лаят, а боковото керванче си върви, та тичка...."
20
2
 
21
 
! Отговори
Койчо преди 8 години
Това е поредният цинизъм!Спира ги, защото парите не стигат, изядени от до сегашните магистрали!Ама ще ги прави, но с нови, по- високи цени! Имало съмнения за нагласени търгове, сякаш баба ми ги прави, а не Павлова!Междувременно, откриха радиация в Кресна и щели да запълват недостига на пари с тези от контрабандата!Всъщност, от къде започна, не е ясно!Но е ясно къде ще стигне - в затвора!
19
4
 
12
 
! Отговори
мижи да те лажем преди 8 години
Господата зодия "Близнаци" са известни лъжци и мошенници!
18
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
toq se skasa da se kalne v koi li ne
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко пътник си! Досега като усвояваха милиарди същите фирми, нямаше съмнения така ли? Вижда се, че действията ти са плод на страхотна паника, Народен Съд ще има за теб!
16
2
 
10
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
ДЕБЕЛООООТО ДЕТЕ