Гарантирано от Гьокче: Анкара не се намесва в България!

Упорито отказа да каже дали Доган и Пеевски имат забрана да влизат в Турция
20 фев 2016 10:30,
153
Гарантирано от Гьокче: Анкара не се намесва в България!
Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче. Снимка: архив, Булфото

Няма вмешателство на Турция във вътрешните работи на България. Категорично искам да заявя това, отбеляза посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче.

"Тук става въпрос за една инициатива с политически мотиви, но нека да спра тук", настоя той в интервю за bTV.

"Както преди 15-16 години турският парламент взе единодушно решение и постави нещата така, че Турция не би допуснала разширяване на НАТО преди България и Румъния да станат членки. Да задам един риторичен въпрос - във времето тогава смяташе ли някой това решение за намеса във вътрешните работи на България?", попита посланикът.

Още по темата

"Категорично искам да заявя, че това е много тъжно и много жалко, със съжаление чуваме подобно нещо. Турция не само е доказала, че е съсед и добър приятел на България, а също и един съюзник в НАТО и партньор в ЕС и затова, според мен, е доста жалко, че се развиват по този начин нещата", каза Гьокче.

Защо за Анкара е толкова важно лидерът на ДПС да се нарича Местан, а не Доган например?

"Това е въпрос, на който предпочитам да не отговарям, защото това е точно вмешателство във вътрешните работи на България. Искам да поясня нещо – с цялото ми уважение Турция никога не е молила някой български политик да вземе страна по отношение на друга политическа или обществена фигура в България", каза посланикът и настоя, че никой не е оказвал влияние кой да бъде лидер на ДПС.

Новата партия на Местан родена ли е в турското посолство?

"Не, изненадан съм наистина да чуя подобен въпрос. Нито Турция, нито дипломатическите мисии на Турция се занимават с вътрешните работи на страните. Искам да го кажа ясно и отчетливо - не желая и не бих желал да коментирам какъвто и да било въпрос, който може да се изтълкува като вмешателство във вътрешните работи и може би това, което четете в пресата, не е задължително да е вярно, или част от него. Посолствата нямат редакции на вестници, не са собственици на електронни медии", заяви посланик Гьокче.

Дипломатът уточни, че с Лютви Местан се е срещнал наскоро. За рождения ден му подарил броеница. Той уточни, че не е предлагал помощ на Местан, срещнали са се за кратко на предварително уговорена вечеря и нещата се развили по начина, по който всички вече знаели.

Имат ли забрана Доган и Пеевски да влизат в Турция?

"Нито мога да потвърдя, нито мога да отрека и имам причина за това. Няма официално изявление, което да е излязло от турска държавна власт. Сега ме питате и го казвам пред цялата ви аудитория, нито мога да потвърдя, нито мога да отрека тази информация. Много пушилка се вдигна в медиите в България и съм много изненадан. Това е отговорът на този въпрос и се надявам по този начин аудиторията ви да бъде удовлетворена", каза той.

В коментар на публикацията за това, че целия елит на ДПС има забрана да влиза в Турция, над 130 души, Сюлейман Гьокче каза:

"И аз прочетох това... И понеже съм го чел в медиите, бих желал да имам информация, но не мога да коментирам. Трябва да се обърнете към източниците от медиите, откъде са разбрали и кой е техният източник".

Посланикът каза, че никога не се е срещал с Ахмед Доган, нито с Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
17
 
! Отговори
Хр преди 8 години
В Турция трева не трябва да никне ! Тези са ни клали , били и изнасилвали 470 години ((( Искам да ги видя застлани с Ядрени взривове , тази земя е прокълната с напоената българска кръв
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще мълчи естествено, как да си признае.
27
13
 
2
 
! Отговори
Свободный преди 8 години
Много четеш в гугъл ама си прескочил доста , примерно че България е продадена на Русия чрез Санстефанския мирен договор няма и един свидетел да е присъствал от Българска страна така че тука става за ПОКУПКО-ПРОДАЖБА на цял Народ
26
2
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Защо тоя е още в София?????????Всяка друга държава би го изгонила за "дейност несъвместима със статута му",само у нас не може!То е ясно,че ту.рц.ите са лицемерни и нагли,ама и нашето търпение е идиотско!То бива продажност,ама чак толкоз!
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чесни кафяви очи как да не му повярваш .
24
2
 
9
 
! Отговори
Свободный Курдистан! преди 8 години
Големи ги вадите Ама Меки!!! Сега само на Кюрдите им трябва ПТУР-ове " Фагот" и "Конкурс" да видити как горят като клечки тия танкове леопарди айбрами гущери и т.н.... А и малко ПРЗК 9К338 "Игла-С" за вертолетите на османлии и кравари... За изтребители има С-400 и ЗРК "Тунгуска"
23
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз сам Българеещ се ром от Лом на които пра детите да дошли по време на Византия по тези Земи , питам аз що ни занимавате с неща дето не са религиозно свързани с нас
22
5
 
4
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
хора,не говорете глупости.. никаква партия у нас не са си направили турците.. ДПС е създадено от Държавна сигурност.. четете малко и не се излагайте.. тази партия у нас е създадена от ДС за да има разделение в страната и да върви играта "разделяй и владей".. защото тоя народ ако не е разделен на ония крадливите горе им е спукана работата
21
1
 
11
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
историята помни много такива завоеватели като Ердоган - Наполеон, Хитлер.. и всичките паднаха от много високо.. тая империя - Халифат, за която мечтае ще му излезе толкова скъпо, че цял живот ще съжалява (друг е въпроса колко дълго ще живее).. Турция прави една огромна грешка - сама срещу всички и ще съжалява.. гаранция
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поговорката беше до 25 после стана 23 , в тоя сайт така манипулират и хипнотизират бедните българи че си и нямате на представа
19
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз сам Българизиран/побългарен ром(Дасикане Рома) от Сливен тоест не сам нито българин нито турчин така че не ме интересуват вашите проблеми
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен това на малка България не са ли й прекалено много посланник и отделно три консула?!?!! И откъде накъде Турция ще плаща на имами в България и ще ги снабдява с дипломатически паспорти? Говори се за 90 човека. За мен това са си чисти кадри на турските служби под прикритие.Очевадно е.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Османска Империя е най-голямата Хипноза в мозъка на народа
16
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
защо бълг медия кани това треторазредно ченге какво може да се научи от негонищо моето предложение е да се изгони незабавно от блългария защото няма поведение надипломат
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 33 - и кой ти го разбира турския, преведи! Няма заради теб да влизам в гугъл преводач!
14
4
 
14
 
! Отговори
вън преди 8 години
Гьокче да се маха.Няма какво да ни казва.Ние по делата съдим не по думите.Делата им са нахална натрапчива намеса.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мазната анадолска муцуна не отговаря на нито един въпрос конкретно а на всичкото отгоре се прави на обиден и възмутен
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Няма вмешателство на Турция във вътрешните работи на България"Да, бе, да, а баба ми е спестовна касичка!
11
1
 
4
 
! Отговори
хайдук Петко преди 8 години
Според Информацията най-вероятно Арабаконашки хайдушки истории на Димитър Общи
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На турчин вяра да нямаш!!-нар.поговорка.....