ГЕРБ vs. Борисов: Докога ще търпите Радан, уволнявайте!

Източвали "Терем" в касата на ДСБ, Кънев взимал и като адвокат
Обновена: 17 мар 2016 16:59 | 17 мар 2016 15:22,
94
ГЕРБ vs. Борисов: Докога ще търпите Радан, уволнявайте!
Радан Кънев. Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация към лидера си Бойко Борисов. С ядосан тон зам.-шефката на депутатите от управляващата партия Цвета Караянчева настоя премиерът да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.

Още по темата

"ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ", обяви депутатката.

В позицията на управляващите се казва, че те искат да разберат от Борисов докога ще търпи лъжите на Кънев и хората му, че са в опозиция.

"ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление и всички скандали изнесени в медиите", призова още Караянчева.  

Тя обяви, че списъкът с назначения на ДСБ в управлението е много дълъг, но ГЕРБ настояват на първо място прокуратурата да провери дейността на държавното дружество "Терем", председателят на Съвета на директорите на което, Стоил Яков, бил лично назначение на Радан Кънев.  

Караянчева съобщи и че в групата на ГЕРБ имали сигнали от служители на дружеството, според които то се източвало в полза на партийната каса на ДСБ.

ГЕРБ настояват пред премиера и да се провери договорът за адвокатски услуги на кантората на Радан Кънев, сключен с "Терем". Според Караянчева той е на стойност за 2000 лева на месец.

ГЕРБ имали информация, че кантората на Кънев е получила 20 000 лева за 2015 г. от "Терем", въпреки че дружеството има юридически отдел.  

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пък изчете списък с хората на ДСБ в държавното управление. Сред тях са членовете на почти целия политически кабинет на външния министър - Асен Агов, Иларион Иларионов, Христо Ангеличин и др.

В МРРБ съветник е бившият министър и депутат на Иван Костов Евгений Чачев. Сред назначенията на ДСБ има и зам.министри, зам.-областни управители и др, стана ясно още от списъкът на Ненков.  

"Време е тази политическа шизофрения да приключи", обяви още Цвета Караянчева. ГЕРБ настояха РБ да излъчи единна кандидатура на лидер, който да носи отговорност.

Депутатката нарече поведението на ДСБ мимикрия и двуличие. От ГЕРБ обявиха, че тонът им не и ултиматум към Борисов. Според Караянчева той знаел за позицията им, но те я обявяват публично, за да запознаят всички с нея.

"Искаме като законодателна власт и парламентарна република да чуем какво ще ни каже премиерът и след това ще решим дали да поискаме оставки на определени лица", каза още Караянчева.

Тя отказа да отговори конкретно на въпроса дали ГЕРБ иска оставката на здравния министър Петър Москов и на военния Николай Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, каква такава една мазна, мазна усмивка е разстворил Раданчо !.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега де.Герб са прави,че опозицията няма място във властта.Въпреки,че овластените хора,чийто имена са упоменати ,ако не греша са от партията на Кунева,отлюспили се много преди изборите от ДСБ
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Радан Кънев как му беше библейското име
27
8
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Като видя цялата ПГ на Герб, като видя лидера им и чак Радан Кънев почва да ми става симпатичен
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички е известно какви са ГЕРБ, но за първи път да се съглася с тях. В списъка е пропуснат Иван Иванов - близък на Костов, сега шеф на енергетиката.
25
12
 
22
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Зорлем ми направиха Радан симпатичен, колкото и да не го понасях.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКои бандити на България имаш пред вид? Защото те са много, а най-видните и големи бандити са Костовистите. Това го знае всеки.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласувана атака на "здравите сили" на Агент Гоце,Агент Буда и Агент Сава.Вчера един пианица,пикаещ във фонтаните пелтечеше от злоба по същия начин като тази *** Караянчева днес. Бандитите в България разчитат на проблемите в Европа да продължат мимикрията си и да лапат парите от милиардните заеми,които нашите деца ще плащат. Най-големият проблем е Радан,а милиардните заеми,разпасаните държавни чиновници,рушаштите се нови магистрали,корупцията,битовата орестъпност или бедността -не!
22
2
 
25
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Крадеца вика дръжте крадеца. Всички сте един дол дренки
21
8
 
15
 
! Отговори
Питане преди 8 години
А защо изобщо, Борисов им даде на тия корумпета и некадърни тунеядци толкова много власт? Той направо ги реанимира от мъртвите, изрови ги от гроба, в който ги беше погребал народът и ги овласти до небесата.Кой е виновен? Който яде баницата или който му я дава?Тия от ДСБ и майките си биха продали на този, който им даде повече пари, биха превърнали България в пустиня и доколкото са били на власт само към такива цели са се стремили. Защо при това положение Борисов ги обсипа тия негодяи с власт?
20
7
 
12
 
! Отговори
Нормално е преди 8 години
Редно е нормално е тази шизофрения на СДБ да се прекрати по някакъв начин. След като няма кой да освидетелства Радан и пр. и да ги лекува, поне да не създават псхарска обстановка в държавата. Затова - правилно, да бъдат освободени от властта, защото шизофреници не е редно да стоят в управлението на бездруго побърканата ни от тяхното управление държава и народ.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно Цвък все пак е успял да намери по-*** депутати от самия него,колкото и абдурдно на пръв поглед да изглежда това!
18
1
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
То нали уж при управлението на ГЕРБ всичко е по конкурси, квалификация и по възможности, какви служебни назначения и то от депутат?Като се сетя, че ГЕРБ си избираше министри покрай магистралата, се питам кого ще сложат ?
17
0
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
"Парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация към лидера си Бойко Борисов."Тази декларация е диктувана лично от Бойко Борисов и писана от Цветан Цветанов !Абе, на луди ли ни правите ?!В ГЕРБ без знанието и съгласието на Бащицата не смеят дори въздух да дишат камоли декларация да четат.Просто на Боко Тиквата му е писнало да търпи негативите, които му носят двамата оли.гофрени Москов и Ненчев и сега се чуди как да се отърве от тях.Не е лесно, защото Москов е лично протеже на ББ.
16
0
 
13
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Ще им направят услуга наистина на ДСБто .Ще уволнят едни корумпета и ще им придадат символа на ореол на пострадали от Бойковизма.Ремейк на Бонев ,Бъкърджиев.Това се случва,защото и Бойко като Костов е заплетен в далавери с ДС и БКП мафията ,а ДПС просто изчаква мига в който да управлява със Славито 8 г .Ех ,Българио ,за тебе те умряха ,но знаеха ли бихме попитали днескакви турски мекерета ще са след Освобождението всички партии .
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България може да се оправи много бързио и да стане рай на земята ,ако българския народ се събуди и да нарита и разкара от властта и окупираните от еврейски ГЕЙзери високи държавни позиции какъвто е случая с рада дълбоката и гей дружинката му от ДСБ
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орешарски се оказа титан на мисълта в сравнение с из.ме-кярите след него!
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъ-Съ-ИБето разката майката на българите! А сега дружно - Кой не скача е червен!
12
3
 
22
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Не се плашете ГЕРБ-аджии, ние знаем "спонтанния протест", кой го е наредил:)) Ще направите голяма услуга на ДСБ, ако махнете всички техни министри и зам-министри (вкл. Пепи Ваксината). Сега, още може да уволнявате, правете го като за последно щото ... :) Самосезирайте и прокуратурата, тя без това спи от има-няма 27 години :) Защото наближава деня, в който ще изхвърчите от властта и тогава ще има разследвания и за назначения, и за доходи, и за поръчки, и за договори. И дано прокуратурата ги прави
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Планът Радан-Ът в действие! Наближаваме 5 000 000 популация! Конгратюлейшънс!