ГЕРБ vs. Борисов: Докога ще търпите Радан, уволнявайте!

Източвали "Терем" в касата на ДСБ, Кънев взимал и като адвокат
Обновена: 17 мар 2016 16:59 | 17 мар 2016 15:22,
94
ГЕРБ vs. Борисов: Докога ще търпите Радан, уволнявайте!
Радан Кънев. Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация към лидера си Бойко Борисов. С ядосан тон зам.-шефката на депутатите от управляващата партия Цвета Караянчева настоя премиерът да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.

Още по темата

"ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ", обяви депутатката.

В позицията на управляващите се казва, че те искат да разберат от Борисов докога ще търпи лъжите на Кънев и хората му, че са в опозиция.

"ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление и всички скандали изнесени в медиите", призова още Караянчева.  

Тя обяви, че списъкът с назначения на ДСБ в управлението е много дълъг, но ГЕРБ настояват на първо място прокуратурата да провери дейността на държавното дружество "Терем", председателят на Съвета на директорите на което, Стоил Яков, бил лично назначение на Радан Кънев.  

Караянчева съобщи и че в групата на ГЕРБ имали сигнали от служители на дружеството, според които то се източвало в полза на партийната каса на ДСБ.

ГЕРБ настояват пред премиера и да се провери договорът за адвокатски услуги на кантората на Радан Кънев, сключен с "Терем". Според Караянчева той е на стойност за 2000 лева на месец.

ГЕРБ имали информация, че кантората на Кънев е получила 20 000 лева за 2015 г. от "Терем", въпреки че дружеството има юридически отдел.  

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пък изчете списък с хората на ДСБ в държавното управление. Сред тях са членовете на почти целия политически кабинет на външния министър - Асен Агов, Иларион Иларионов, Христо Ангеличин и др.

В МРРБ съветник е бившият министър и депутат на Иван Костов Евгений Чачев. Сред назначенията на ДСБ има и зам.министри, зам.-областни управители и др, стана ясно още от списъкът на Ненков.  

"Време е тази политическа шизофрения да приключи", обяви още Цвета Караянчева. ГЕРБ настояха РБ да излъчи единна кандидатура на лидер, който да носи отговорност.

Депутатката нарече поведението на ДСБ мимикрия и двуличие. От ГЕРБ обявиха, че тонът им не и ултиматум към Борисов. Според Караянчева той знаел за позицията им, но те я обявяват публично, за да запознаят всички с нея.

"Искаме като законодателна власт и парламентарна република да чуем какво ще ни каже премиерът и след това ще решим дали да поискаме оставки на определени лица", каза още Караянчева.

Тя отказа да отговори конкретно на въпроса дали ГЕРБ иска оставката на здравния министър Петър Москов и на военния Николай Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
12
 
! Отговори
Некъф луд преди 8 години
Тия от ДСБ-то назначиха за зам. шеф на ТЕРЕМ-Търговище един хлебар. Нали се сещате за какво.
9
7
 
27
 
! Отговори
Atakista преди 8 години
Всъщност какво прави Радан и неговите 5 депутата? - Хем цока де що може, хем прави панаири, че е в опозиция. Министър като Ненчев е позор дори за Буркина Фасо. Смешна шайка адвокатчета, захапващи всеки кокъл, който видят.
8
7
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Bravoooo!!!!Borisov uvolnyavai!!!!!!!
7
3
 
28
 
! Отговори
той преди 8 години
Дерибеи Съсипват България!!!
6
0
 
16
 
! Отговори
ти преди 8 години
*** Съсипват България!
5
1
 
16
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Бе те и на Костов нареждаха да не се пипат Божков и Тагарински ,ама .....То като се разсмърди няма как .
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, ще има да чакаме... Бойко не дава да се пипа нито Ненчев, нито Радан - така му е наредено от САЩ. Всичко това ще се размине тупурдията като вчерашните новини.
3
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така Радане, тези велики политици на ГЕРБ вече си загубиха нервите. Дразни ги с истини за крадливата им нравственост и те сами ще се провалят. Утре ако излязат 100 души пред министерски съвет и поискат оставката на Тиквуна, ще има много жълто на дънцето.
2
0
 
21
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
И тъй ,ремейк от 1997-2001 .Бойко е в ролята на Костов.Сега той ще уволнява корумпираните ,а те ще се сърдят и ще правят интервюта и разбира се ще чакат Славито да направи НДСВ 2 и да си отмъстят след 3 г .
1
1
 
28
 
! Отговори
боби преди 8 години
Е, разгеле, скрихте я статията за преработка, че не звучеше политически коректно май и отгоре щяха да ви нашамарят независимата медия май. Пак добре че все пак пуснахте нещо по темата, вместо да баламосате промитомозъчните си читатели с поредната изцепка за *** на Кардашиян например...