Борисов заръча на Москов: Обяснявай реформите!

Правителството давало пари, а хората не усещали по-добро здравеопазване
7 апр 2016 13:37,
67
Борисов заръча на Москов: Обяснявай реформите!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов настоя че не съществува конфликт в здравеопазването, просто "страните трябва да провеждат повече разговори", настоя той в Сандански, където откри своеобразен археологически парк.

По думите му, в момента не се говори за пари и за някакви непреодолими пречки.

"Повече бягат от контрола, който искаме да наложим върху дейностите, защото помните, че преди година и половина, преди изборите, всички политически партии заявиха, че в здравеопазването отчетността не е добра", припомни той.

Още по темата

Премиерът честити на всички здравни работници днешния им празник - Световния ден на здравето и Професионален празник на здравния работник.

Борисов бе категоричен, че трябва повече да се говори с медиците и да им се разяснява реформата, тъй като медицинските работници искат и по-добро възнаграждение, а това можело да се случи като се спестява от източването на пари.

"При предишния мандат бяхме оставили Военно-медицинска академия без задължения, а само за година и половина станаха 120 млн. лв. задължения. В настоящия момент нещата вървят добре и задълженията там са под 20 млн. лева", пресметна той.

Според Борисов с реформите се цели едно - при отиването на пациента болежката му да се идентифицира и да се лекува.

По думите му, всеки орган трябва да има съответната отчетност, както той го прави в Министерския съвет, защото крайно време е обществото да задава въпроси дали се източва здравеопазването.

"Миналата година Здравната каса я финансирахме с над 450 млн. и усетиха ли хората с половин милиард по-добро здравеопазване? Аз мисля, че не. Ако проблемът на лекарите е идентификаторът, това не е проблем на здравеопазването. От тук нататък всичко е в ръцете на министър Москов и аз се надявам той да обясни всяко свое действие и всяка своя наредба, защото това е специфична лекарска дейност", катгоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 8 години
"медицинските работници искат и по-добро възнаграждение" - а за по-добра работа и отчетност защо не става дума?
48
1
 
1
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
ББ сменяй този насмъркания, защото ще те повлече надолу!
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съвършено правилен съвет...яснота ,това е ключовата дума.И е време реформата да стартира в правилна посока.Подкрепям Премиера и Министър Москов и дано успеят ,защото първо трябва да се тръгне от осъзнаване от страна на населението, което е и най- трудното.........
46
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Поне един от тези на снимката е клоун. Другият е много голям клоун ...
45
0
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 8 години
Я попитайте Министър Москов, какво прави по въпроса с Генчо начев?
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досега реформа след 1989-та година не съм видял, нито една. Всички непрекъснато казват, че правят реформи, а всъщност правят някакви дребни промени, които по правило влошават нещата. Тези, които правят по-големи промени, влошават нещата в пъти. Сега трябвало да ми обясняват реформите ... какви реформи бе!? Няма такива.
43
2
 
11
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
Май ти ставаш за министър на Боко, намерен на някое кръстовище.Първо намаляваш заплатите, защото си щял да им плащаш тяхната част от осигуровките.После надаваш вой - да си плащат сами осигуровките, което пак им смъква заплатите. След време се връщаш на точка първа - намаляваш им пак заплатите, защото си щял да им плащаш на 100% осигуровките.После пак надаваш вой и пак им смъкваш заплатите и така до безкрая.После се чудиш защо не искат да работят на минимална заплата и ако могат се корумпира
42
0
 
13
 
! Отговори
аник преди 8 години
Ама като го гледам на снимката до ББ вече сериозно се замислян дали няма здравен проблем.Много често чета за такъв но мислех си че е майтап.Виж какво изражение на лицето боже..............
41
3
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 8 години
С малко мозък и елементарна аритметика, можеш и сам да стигнеш до извода, че от плащането на 100% на осигуровките им от страна на работодателя(държавата), губят само държавните служители. При останалите работодателя плаща 60% от осигуровките.Съмнявам се, че ще успееш, щом досега не си разбрал. Ключовите моменти са: - намаляване на заплатите на държавните служители, когато държавата пое на 100% осигуряването им през 2004- намалената заплата е база за изплащане на обезщетения и за пенсиониране
40
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Гаден, мръсен лицемер.И оня като го е зяпнал в чатала, че и ръкопляска даже.Защо ли?Какво е правил там г-н министъра?Дали е бил наведен или на колене?
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 36Значи не плащаш нищо и затова губиш. Браво. Направо си за министър при ББ.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаосът се подрежда с взрив!
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е Боко много лъже.Кога правителството е дало пари на Здравната каса? То единствено взема от касата. 1,5 милиарда + 400 милиона по времето на Дянков А сега държавата отново не плаща пълният размер здравно осигурителни вноски за тези които трябва да плаща по закон. Парите в касата са наши пари на здравно осигурените, а не на правителството и на Борисов.Той давал, ДА АМА НЕ.Никой не против контрола.Нали в болниците се влиза със лична карта,с нея маже да шетам из Европа но не мога да взела в болница
36
1
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
БОКИЧ ТОЙ ДОРИ И ДА Я ОБЕСНЯВА ТИ ТИКОГА НЕ МОЖЕШ ДА Я ПРОУМЕЕШ.
35
1
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 8 години
Как все има такива като теб, които все още не са разбрали, че от плащането на 100% осигуровките от страна на държавата, губят само осигурените по този начин държавни служители?! Останалите работещи плащат само 40% от осигуровките, а 60% ги плаща работодателя.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писна ми да ми говорят за реформи?Реформата по определение е СЪЩЕСТВЕНО изменение към ПО-ДОБРО, а всичките "реформи" в България са или дребни промени, или водят до по-лошо или и двете. В случая има дребни промени към по-лошо, а не реформи.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БГ-народ трябва да осъзнае,че след 1989г основен враг ни са фашисткия и "псевдокомунистическия априлски" партийно - политически елити на страната!Не може няколкостотин или хиляди номенклатурни търтеи,представители на международни престъпни организации ,овладели управлението на страната по неконституционен и престъпен начин вече над четвърт век да унищожават икономиката и народа ни!Докога милиони българи ще бягат от страната вместо да ги изпратим те да живеят сред "европейските" си ценности?
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо в Бългаските затвори няма нито един осъден министър, кмет, държавен чиновник ? В Израелския затвор има президент осъден за сексуален тормоз, двама министри за скрити данъци, един бивш кмет на Еросалим и министър председател облагоденствал чрез карупция приятелите си. Народана Израел е не дреме. Затова здравната им система е на високо ниво, пенсионерите им са задоволени и по два пъти в годината са на екскурзии в чужбина. Между другото здравно им и социално министерство са едно а не две :
31
0
 
22
 
! Отговори
Стар преди 8 години
Какви пари давате щото нещо не разбрах, ама вземате наши пари колкото си искате , говоря за наши пари от здравната каса - през миналия мандат откраднахте от здравната каса наши пари и нещо забравихте да ги върнете, а сумата не беше малка, но то си е в стила на ГЕРБ.
30
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гьон сурати са и двамата. Забелязвате ли, че който и да дойде на власт все лъже и краде. Невъзможно е всички да са еднакви. По вероятно е системата да ги прави еднакви.