Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори

Из сбирката на властта: За изборите, социологията, Слави...
Обновена: 26 апр 2016 21:43 | 26 апр 2016 19:48, Анисия Иванова
339
Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори
Снимка: архив Булфото

Нямам страх от Слави Трифонов, добре дошъл на избори, когато иска. Това заявява премиерът по време на срещата му с представителите на парламентарните групи, подкрепящи управлението, сочи стенограмата от срещата.

”Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика. Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма възможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вечер и час и малко на обяд - всеки ден - да биеш срещу правителството и това да се приема за нормално?! Но, както виждате, години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави. Ние, ГЕРБ, нямаме притеснения от Слави Трифонов - когато искате, тогава правете референдума”, заявява премиерът, цитиран от пресцентъра на МС.

„Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд! С Татяна Дончева съм се явявал на избори, резултатът беше 70:30%. Нека да дойде и другият, добре да е дошъл”, казва още Борисов.

Според стенограмата премиерът настоява в деня на изборите да се пускат социологически резултати. Няма да се забранява създаването на местни коалиции и няма да се скъсява периодът за агитация. По искане на премиера той остава 30 дни.

По темата за машинното гласуване вицепремиерът Миглена Кунева обяснява, че това е крачка напред и ако то не се направи промените в ИК ще са козметични. То ще бъде въведено за не повече от 500 секции.

За гласуващите в чужбина Борисов предлага те да пращат гласа си и по пощата с нотариално заверено пълнощощно, на което Красимир Каракачанов от ВМРО обяснява, че по този начин само от Турция ще се получат 400 000 гласа в писма. РБ поиска секциите в чужбина в една държава да са до 50.

Чух най-гадните неща, които могат да се чуят за партиите, коментира премиерът Борисов. От секциите в чужбина 50% са за ГЕРБ - над 26 000 гласа, посочва той. Реално вариантът до 50 секции засяга единствено Турция - само там местата за гласуване са 139, признаха от мнозинството.

Премиерът смята, че около задължителното гласуване засега се вдига само шум, а на практика от това, което е направено до момента, то не е задължително.

Другият ключов проблем е дерегистрацията от избирателните списъци като санкция за негласувалите. “Като ги дерегистририш, вместо 5 млн. стават 2,5 млн. Върху тях изчисляваш процентите на партията, изборната бариера. И залагаш политическа нестабилност - това е най-опасното”, казва Румяна Бъчварова. Тогава с 1% ще влизат партиите, добавя Цветан Цветанов. Всичко друго е поправимо, но това може да ни вкара в криза, настоява Бъчварова. Предупреждава, че ще настане хаос с броенето кой е гласувал, след като ГРАО не може сега да изчисли кои са действителни и кои не.

По време на срещата се повдига въпроса и за гласуването в Турция, за политиката на южната ни съседка, за секциите в чужбина, за младите хора и за обществения им дълг да гласуват.

Според представителя на РБ Найден Зеленогорски "трябва да се замислим защо младите нямат нужда от възпитание, образование и не осъзнават, че трябва да отидат да гласуват".

Насрочването на референдум ще бъде от правомощията на президентската институция, се реши още на срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 8 години
Като падна от власт Герб събираха подписи за референдума на Близнашки за 50% мажоритарни избори за депутати. Сега Герб са против референдума. Думичката мажоритарни избори плаши партиите както тамяна плаши дяволите. Искат "мажоритарниелементи", "преференции" "граждански квоти" само не и истински избори - мажоритарни. Сега ще впрегнат послушните им телевизии и хранените от тях социолози да клеймят мажоритарната избирателна система. Не вярвайте им. Щом ги е страх значи е добра.
161
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де,при мажоритарни избори 51процента гласуват за еди кой си,другите 49процента,какво ги правим,няма да имат председател,значи пак болшевизъм,аман?!
160
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави имал 3 часа на ден да си води политиките. Аз се сещам поне за три канала от които денонощно блика пропагандата на гражданите за европейско развитие на българия.
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като съм на тема здравеопазване в Турция да завърша, че там няма нито електронни здравни карти нито пръстови отпечатъци.Отиват в кабинет или аптека и се ослужват като подадат ...личната си карта.Имат си сървър, който е свързан с всички здравни заведения и аптеки.Оказва се, че мюсюлманска Турция е една добре работеща социална държава.Като нашите айдуци втори няма.
158
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 8 години
При мажоритарни избори в два тура е избран кандидата които събере повече от 50% от гласовете на всички гласували. При такива избори Лъчо мозъка е аут, акне аут. Аут е Баракова, аут е Цачева, аут е Цветанов, Пеевски аут са стотиците анонимници които сега послушно гласуват каквото им наредят шефовете на партиите. МАЖОРИТАРНИ избори ще има само ако Народа ги наложи на политиците със сила.
157
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрата Борисов загуби своята легитимност след като погреба подписите на 600000 българи. Всички разбраха каква е целта на управляващата хунта - да спрат каквато и да е възможност на българския народ да решава нещо. Българино, ти вече официално си роб! След промените за референдума, мислиш ли, че има начин каквато и да е промяна да се случи с помощта на референдум? В референдума за АЕЦ-а се загубиха 2 милиона подписа. Сега просто ще го направят в средата на лятото, в сезона на почивките.
156
0
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
- НАРОДА Е БОГАТ , НО ПОЛИТИЦИТЕ СА НИ БЕДНИ !
155
1
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Ако България е имала политици до днес поне един нормален - нямаше да емигрират Българи в Гърция , Италия , Испания, Португалия, Германия - а народите щяха да емигрират в България !България никога до днес не е имала нормален премиер !
154
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Андро, човече, прав си.Вчера слушам за здравеопазването в Турция:безплатно здравеопазване от игла до конец за всеки здравноосугурен;държавата плаща за здравето на бедняците;преглед в частна клиника-15ЛЕВА,до 20 дни вторичен преглед БЕЗПЛАТНО;като ти назначи частен лекар изследване и си здравно осигурен отиваш в държавна болница и ти го правят БЕЗПЛАТНО.Само в Тикволандия се плаща НАД 50% от здравеопазването от джобовете на здравноосигурения.
153
1
 
4
 
! Отговори
Познах те! преди 8 години
До xaxa xa - познайте кой е той.това си ти! Само твой е автопортретът.
152
2
 
28
 
! Отговори
Край преди 8 години
Борисов иска той срещу Слави. ААА не Борисов. Борбата е статуквото срещу РЕФЕРЕНДУМА. МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ - срещу пропорционално гласуване на листи с анонимници. 120 Народни ПРЕДСТАВИТЕЛИ срещу 240 послушни Лъчомозъковци. Слави е без значение в случая ВАЖЕН Е РЕФЕРЕНДУМА и ПРОМЯНАТА
151
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Референдумът на Слави ако мине, сите комунисти от Герп ще бъдат изритани.
150
3
 
8
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Мутрата към Дългия :- аре ела да си ги мериме, бе телак ...
149
3
 
37
 
! Отговори
made in Bulgaria преди 8 години
Комунистите се оядоха , окрадоха 45 години !За двата мандата ГЕРБ окрадоха парата на хората в България за 200 години напред !ПАК СИ ГО ИЗБЕРЕТЕ БОЙКО - НЯМА ПРОБЛЕМИ !
148
21
 
13
 
! Отговори
иван преди 8 години
Слави отдавна е покорна слуга на комунистическата олигархия. Борисов когато беше кмет го отряза безкомпромисно за апетитно общинско имотче и дългия вече 10 години не може да се съвземе от злоба.
147
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какъв е този поглед???
146
3
 
17
 
! Отговори
Doko преди 8 години
Боко, по три пъти на година избори да печелиш, никога няма сам да управляваш. Каквото ти каже Доган, най-умният политик, това ще е и ще е в бъдеще-елементарна аритметика е.
145
2
 
23
 
! Отговори
xaxa xa преди 8 години
Генерал-лейтенанта с подарена генералска титла и пагони ,Доктора на философските науки с подарена докторска титла ,Каратиста и Футболиста с два леви крака и тлъсто туловище ,Шахматиста , Китариста и Тенисиста с гола и много куха тиква ,Полиглота знаещ само един език и то развален граматически неправилен допълнен с просташки речник .познайте кой е той.
144
16
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
То какво да се страхува от Слави Трифонов - Слави е един морален *** и нравствено изпаднал човек, който храни с душевна помия всичките глупави българи който гледат по глупост медийната му помия. Слави ще си умре с *** и ще отиде да гори в ада вечно. Той на нищо не може да научи някого и не може да направи нищо добро защото е духовно мъртъв и психично болен човек.
143
1
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
*** той Бойко е милярдер - ще живее добре докато умре !въпроса е след това вашите внуци как ще живеят след като ГЕРБ и Бойко няма да са им оставили и стотинка за хляб ??????????????????