Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"

Той не коментира дали ще подаде оставка след скандалното му писмо
Обновена: 5 май 2016 09:48 | 5 май 2016 09:44,
205
Симеонов се запъна, писмото му било до "Протестна мрежа"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не съм писал писмо на всички българи зад граница, а на една протестърка, на Елена Хамбарджиева, която е от "Протестна мрежа" и живее в Лондон. Нека не се генерализира въпросът с писмото, то е лично, макар че подчертавам дебело - не се отказвам от нито една дума. Защото тези, които разлайват кучетата и искат налагането на вето, са от "Протестна мрежа". Ако трябва, отново ще напиша такова писмо по правилото на българската поговорка: "На зло куче, зъл прът".

Това заяви в първо в ефира на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, относно острите си изказвания, свързани с промените в Изборния кодекс. Той разказа и защо е решил да напише въпросното послание на Хамбарджиева.

"Провокира ме тяхното писмо (На "Протестна мрежа" - бел. ред.), което бяха изпратили до парламентарната група на Патриотичния фронт, както и до всички медии, в което бяха приложили няколко снимки от Лондон, на които се виджа как българи са протестирали. Те се оказаха 5-6 човека на снимката, с децата си", каза Симеонов.

Той подчерта, че именно българите в Лондон "имат неограничено право да гласуват в българското посолство там.

По думите на Симеонов гражданското недоволство е било организирано с цел да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс.

На въпрос дали ще подаде оставка, Симеонов отговори: "Оставката ми е я искат от "Протестна мрежа", и продължи - "Нищо няма да прогнозирам, ще изчакам да видя какво ще е поведението на президента, но искам да го предупредя, че той ще трябва да поеме после отговорността за своето вето, така както ние сме поели отговорността от нашите промени в Ибзорния кодекс".

Запитан дали очаква, че на днешната среща между премиера Борисов и сънародниците ни в чужбина ще се стигне до споразумение, съпредседателят на Патриотичния фронт отговори, че не може да има споразумение след приет от НС закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излезте тогава евросъюза ве кавали ама нема лапачка а как звучи
71
5
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Валерко и компания ме излъгаха и гласувах за тях на изборите. Сега не бих го направил в никой случай, чувствам се измамен от тях.Въпреки това смятам, че в случая той има право. Прочетох писмото му, не виждам да е чак толкова арогантно и грубо. И смятам, че това което е казал е правилно:Защо по дяв0лите трябва да се притесняваме дали изборните права на някой си, който е отишъл да живее в чужбина не са нарушени? Той живее там, плаща данъци там, а иска да определя как ние тук да живеем? Е що?
70
2
 
3
 
! Отговори
до99 преди 7 години
То и точно толкова са гласували за тиквата стойте си в *** и яще ла...на
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кой ви е забранил да гласувате ? Малко ще ви е по трудно !
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не плащам данъци в България и се гордея със това.България е мафиотска страна със мизерна минимална заплата,със мизерни социални помощи,със мизерно здравеопазване.Препоръчвам на нладите ,емигрирайте,не си губете времето във България,не губете и част от секундата защото живота е един и можете да го живеете достойно
67
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
300 000 "българи " които дори не могат да говорят български от турция ли ще ми определят живота ? Не става като искате да гласувате си стойте в България . Като искате пари в чужбина просто нямате думата !
66
2
 
0
 
! Отговори
най преди 7 години
Добре е сами да си разпределят власта и както си е и никой са не се оплаква.
65
1
 
2
 
! Отговори
toni преди 7 години
vie ste nekadirni stom ste izbrali tva zna4i ili da gi tirpite ili gi zastreleyte az ne glasuvam to4ka,,,,,moga da samo ako ako se rodi asparuh asparuh
64
7
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Искам РЕФЕРЕНДУМ за премахване на правото на глас на българите с двойно гражданство. Имат право да определят управлението на страната само хора които работят и се осигуряват тук. Защо някой от Америка ще казва нашите данъци повече за пътища ли да се харчат или повече за образование или повече за отбрана. Не напразно Германия например не допуска двойно гражданство.
63
3
 
3
 
! Отговори
koko преди 7 години
До Стаменама и и живеещите в България, които не плащат данъци и нямат основно обаразование също така.
62
1
 
1
 
! Отговори
TONI преди 7 години
NEKOY OT ANONIMNITE STE MI KAJE LI KIDE VASIAT PREMIER IMA SRESTI S BG V 4UJBINA;;;;PRIMERNO BERLIN ;;;;;;;;za turzia ne pitam,za koa 4ujbina stava vipros,,,anonimnite vie ste hod dayte info
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единни са само управляващите и за това винаги печелят.народа срещу власта.честито
60
2
 
6
 
! Отговори
Мая преди 7 години
До АнонименЕ, там е работата, че знае, че не е за последно. Знае много добре, че ние тука си пишем, по ФБ си пишат, тоя оня ... възмущават се ... обаче той му дреме - ще си го премести в другия крачол и ще продължи.Цялата система е толкова прогнила и гнусна, че ... И най-*** е,че на хоризонта като алтернатива се задават - Слави Трифонов, Слави Бинев, Марешки ... все светли умове, ентелегенти, патреоте .... Дупе да ни е яко!
59
4
 
5
 
! Отговори
tt преди 7 години
това е то *** политик.първо се изцепва,за да го видят колко е велик,а после започва да се оправдава.жалко е но повечето са такива-прости
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли как разедеиха народа на българи в чужбина на турци и пр.това е целта и я постигнаха.размътиха водата и сега време за риболов
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простия бълг.народ лесно се манипулира
56
3
 
9
 
! Отговори
доган преди 7 години
Който и както и да гласува така си разпределят власта че смисъл няма.ако някой Плямпа повече му се дава по голям кокъл и въпроса е решен.народа в всички случаи е потърпевщ.няма повече какво да се коментира
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя няма кой да му работи по хотелите срещу нищожна заплата и затова са му виновни имигрантите
54
14
 
8
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Писмото му е много точно написано и изразява мнението на всеки българин, на който му е писнало някой друг да избира вместо него и съдбата му да се определя от едни неудачници дезертирали от България.
53
2
 
3
 
! Отговори
кой преди 7 години
Да глсуват или не тя фанелата е оплетена промяна няма да има.нов театър с старите актьори