Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!

АБВ си тръгна заради енергийната независимост, твърди министър Митов
12 май 2016 10:44,
400
Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!
Снимка: архив, Bulphoto

Когато една държава на североизток се разболее, Георги Първанов започва да киха и това се е случвало много пъти. Така външният министър Даниел Митов коментира оттеглянето на АБВ от властта.

Той посочи, че оттеглянето на АБВ идва в момент, в който България започва активно да диверсифицира енергийните си източници, което ще доведе до намаляването на цената им. Това ще доведе до намаляване на зависимостта от Русия по отношение на газовите доставки.

Още по темата

"След като оттеглянето на подкрепата от страна на Георги Първанов идва в такъв момент, няма как да не предположим, че има такава връзка", коментира още той пред Нова тв.

Митов видя и втора причина за оттеглянето на хората на Първанов - радикалната модернизация на армията, която ще е съобразена със стандартите на НАТО.

"Тази армия в продължение на години е държана в разкрачено състояние точно така, както в момента виждам позиционирането вляво. Не може в една държава единият крак да върви на запад, а другият – на изток и да постига някакъв напредък", каза още той.

Външният министър посочи, че има разминаване в доводите на вече бившия социален министър Ивайло Калфин и в тези на Първанов за съвместната работа на ГЕРБ и АБВ и причините за оттеглянето от коалицията.

"Когато говорим за излизане на АБВ от правителството, трябва да си дадем сметка за това, че официалните аргументи на ръководството на партията са очевидно неверни. Аз бих вярвал на оценката на Ивайло Калфин, а не на еквилибристиките на ръководството. Правителството остава стабилно и ще гоним целите си", настоя Даниел Митов.

"Като външен министър не желая да се озовем в ситуация, в която в България да има мощен произточен опозиционен фронт и другите сили да се чудим как да държим страната в евроатлантическата й ориентация", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сега Вашинтон му звънне, след 5 минути Митов ще е на самолета.
31
5
 
1
 
! Отговори
Туза преди 7 години
Сега му е времето Б.Б да подаде оставка, да се яви на предсрочни избори и да вземе власта за още, нови 4 години.Найс а!
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диверсификация с по-скъп американски газ? Това само украинците го могат. Да си спрат евтиния газ, който минава през тяхна територия от Русия, и да плащат по-скъп реверсивен на Европа.
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сондажи в блок Хан Аспарух се правят още от преди 89-та, но всички досега са безрезултатни.Поредните ми се струва, че единствено имат за цел да се оправдаят малко парички за проучване и да се залъжат гладните кокошки още малко да потърпят.А този Митовия, нямам думи.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Одисей 1 Цъфнаха и вързаха хохолите . И като се откажат от руска газ хептен ще вържат .От сега им предлагат да се отопляват особенно по селата със говежди л..*** . Можело и със изсушени през зимата .
27
6
 
6
 
! Отговори
Ген. Александров преди 7 години
Руската ***, безродник и национален предател агент Гоце беше активиран от Москва точно в момент, в който България е на път да стане енергийно независима от Русия. Точно сондажите за нефт и газ в Черно море са причината агент Гоце да се пробва да разклати правителството. Не случайно вчера изпълзя от дупката си и другият безроден *** Болен, двамата с Гоце бяха активирани едновременно. България ще си доставя сама нефт и газ, колкото и да не им се иска на рубладжиите и руските ***!
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!"Хахахха кой точно го казва- когато Белия дом направи официално изявление, след 2 дни Митов излиза със същото изявление. Няма една реч, която да не е била предшествана от оригинала на Вашингтон.
25
1
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
До АнонименДа така е .... за съжаление ми идва нещо на ум: *** народ слаба държава
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44Когато във Вашингтон пpъднaт, васалите в София се нacиpaт.В Москва не е необходимо да *** - васалите им в България са вечно oсрани.
23
1
 
3
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
До АнонименКакво да ти кажа ... имаш право но нещата не стоят точно така. Ние сами си унищожихме икономиката а сега ревем. политичите са си оплели кошничките .. ние да му мислим. Както виждате и за западняците "парите не миришат" така, че парите на компартията са си пари. парите на престъпницит също.
22
4
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
34 Кий те излъга за златото напротив добивите са под средноевропейскк. Стига с тези Воленови глупости. Не се мисли за център на Вселенара
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, защо не ти чувахме гласчето против АБВ, докато ви крепеше мнозинството? Защото си политическа прости.тутка.
20
5
 
1
 
! Отговори
Torro преди 7 години
До АнонименКутевите тролчета в атака...
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къдравата Сю говори със ниските си задни части .Та именно Първанов и 24 депутати от БСПвкара България в НАТО. Даа! България се управлява он *** Като започнеш от Банкянският червено гербер ...А над 85% от народа не им верва...
18
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Не аз дъежа да имаме много алтернативи за диставки килкото повече точкова по добре. Преди 20 години плащах на моношолисра Мтел по 1000 лева несеча сметка днес плащам 50 лева за 5 номера
17
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Така де вече и децата разбраха, че политиката е само бизнес .... никой не се интересува от народа ... това е видно вече 25 години. Не съм русофил но народа на Русия няма нищо общо с диктаторите ... руските хора са много много близо да душевността ни и няма как да не ги уважаваме ... освен това са Славяни не го забравяйте !!! както става видно НАТО е само на книга. Исляма завладява европа но никой не си мърда пръста. Турция заплашва, че ще наводни Европа с мигранти разбирай ислямисти!
16
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Митов, подлого американска, ти дори нямаш правото да споменаваш името на политик като Първанов. Единствения президент, който е бил преизбран и е изкарал два пълни мандата. Такива продажници като теб, днеска идват, утре си отиват.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато АБВ беше заедно с партията му на хранилката нищо против тях не каза, сега Митов тръгнал да лае, ***.
14
9
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
19 Точно така след 2019 Украйна става енергийно независима но ти си дтржуж на енергуйна зависимост
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лае*нце си е това момче