Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!

АБВ си тръгна заради енергийната независимост, твърди министър Митов
12 май 2016 10:44,
400
Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!
Снимка: архив, Bulphoto

Когато една държава на североизток се разболее, Георги Първанов започва да киха и това се е случвало много пъти. Така външният министър Даниел Митов коментира оттеглянето на АБВ от властта.

Той посочи, че оттеглянето на АБВ идва в момент, в който България започва активно да диверсифицира енергийните си източници, което ще доведе до намаляването на цената им. Това ще доведе до намаляване на зависимостта от Русия по отношение на газовите доставки.

Още по темата

"След като оттеглянето на подкрепата от страна на Георги Първанов идва в такъв момент, няма как да не предположим, че има такава връзка", коментира още той пред Нова тв.

Митов видя и втора причина за оттеглянето на хората на Първанов - радикалната модернизация на армията, която ще е съобразена със стандартите на НАТО.

"Тази армия в продължение на години е държана в разкрачено състояние точно така, както в момента виждам позиционирането вляво. Не може в една държава единият крак да върви на запад, а другият – на изток и да постига някакъв напредък", каза още той.

Външният министър посочи, че има разминаване в доводите на вече бившия социален министър Ивайло Калфин и в тези на Първанов за съвместната работа на ГЕРБ и АБВ и причините за оттеглянето от коалицията.

"Когато говорим за излизане на АБВ от правителството, трябва да си дадем сметка за това, че официалните аргументи на ръководството на партията са очевидно неверни. Аз бих вярвал на оценката на Ивайло Калфин, а не на еквилибристиките на ръководството. Правителството остава стабилно и ще гоним целите си", настоя Даниел Митов.

"Като външен министър не желая да се озовем в ситуация, в която в България да има мощен произточен опозиционен фронт и другите сили да се чудим как да държим страната в евроатлантическата й ориентация", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 1969 г средната заплата не е била по-висока от 100 лв със сигурност. Майка ми е работила в ЦУМ продавачка на ТВ и грамофони за 60 лв. А на баба ми в ТКЗС са плащали по 2 лв на ден по време на жътва със сърпове. Когато техниката не е достигала, са наемали свободните жени от селото. Баба ми беше набор 1913 и умееше да върши всичко - предене, тъчене, плетене и полска работа.
231
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атаките руски ще следват една след друга от тук нататък. Имат си БСП , АТАКА, АБВ.......Скоро и ДПС си купиха. Проблема на руснаците не чек толкова, че ще добиваме газ макар, че 5-6 милиарда наши парички на година не са пренебрегване. Проблема е, че ние няма да сме зависими от транзита през България. Ай сетете се дали няма да "договорим" по-високи транзитни такси:)) А и не само парите. Каквото и да си говорим газа е и политика. Винаги можем да врътнем кранчето на транзита.
230
5
 
3
 
! Отговори
савов преди 7 години
Пъванов - Гоце, Тройния шлем да бъде изправен пред Военен съд за : - спиране и проваляне на всички енергийни проекти за независими доставки за България !!!!! - Умишлено забавяне на модернизацията и развитието на Армията, , в услуга на руската деструктивна намеса в България !!! Прокуратурата следва да го подведе незабавно за Държавна измяна ,кото Президент !!!!
229
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива олита като тоя Митов само при Бибитко и в Атака ги има.
228
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госодин Митов, ами България пак е енергийно зависима. Само че с по - скъпа енергия. Ако бяхме осъществили АЕЦ Белене, Бургас Алекснрдопулис и Южен поток можехме да се договаряме за пшо - ниски цени за всичко за нас с чисто сърце. А ако бяхме осъществили и трансазиатския коридор щяхме да си оправим железопътната и пътната инфраструктура и да печелим от транзит на стоки почти 100% за чужда сметка. Щяхме да сме тея, дето лежат по гръб и държат дистанционното за кранчето. И работа щеше да има...
227
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До анонимния от 333: Забравил си да изключиш Caps Lock на клавиатурата. Не е добре - току виж отказали да ти платят за поста.
226
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Ако сме енергийно зависими, то е защото ние сами си го искаме. Колко пишман демократи и слуги на чужди интереси се изредиха на власт досега, а доставчикът ни на природен газ е само един. И газопроводът, от който ни го доставят - също.
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕЦВЕТАНКА ОРИЗОВА ЧРЕЗ ВЪПРОСИТЕ СИ ВНУШАВА ПОЛИТИЧЕСКО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ,ЛИПСА НА ДИАЛОГ, А ВСЪЩНОСТ ОЩЕ СЪС СТАРТА НЕ Е СПИРАЛО ДА СЕ ВОДЯТ РАЗГОВОРИ И ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СА МНОГО ПАРТИИ- АМА НЕ ОРИЗОВА ВЕЧЕ ИМА ЗАДАДЕНИ ОПОРНИ ТОЧКИ И СТАВА СМЕШНА И ЖАЛКА- ТАКА СЕ НЕ ПРАВИ МОМЕ- НЕКОЙ СТАР ДЕДО ВИ ПРАВИ СТРАТЕГИЯТА И ПРИЛИЧА НА ТИЯ ДЕ ГИ УЧЕХТЕ В АОНСУ- СЪС СТАРИ АОНСАДЖИ НИЩО НЕМА ДА НАПРАВИТЕ НИЩО ЧЕ СТЕ МИЛИОНЕРИ.
224
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИТЕ САЛТА КОИТО СЕ СЛУЧВАТ СА ЗАРАДИ ТОВА ДА ОСТАНЕМ ЕНЕРГИЙНО ЗАВИСИМИ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КАКВИ ПОХОДИ БЯХА НА ЕДНИ РОКЕРИ, ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ ПРОТИВ ТЪРСЕНЕТО НА ПРИРОДЕН ГАЗ 2012 Г И СЛЕПИТЕ РАЗБРАХА ГОЛЕМИТЕ ДАНДАНИ И ЗИМНИ ПРОТЕСТИ ЗА ЩО СА, ПАТАРОК ИЗЛЕТЕЛ НЕБАНКА ПОЛЕГНАЛА ЕДНО УБИТО ДЕТО ОБЯВИ ЧЕ Е ПОРЪЧАНО ЕДНИ 4.5 МИЛИАРДА ЩЕ ПЛАЩАТ И ДЕЦАТА НИ ВЪВ ФИСКА ОТ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД- И ВСИЧКО ТОВА ЗАРАДИ ЕДИНИЯ ГАЗ ИДВАТ СОЦИТАТА СПИРАТ ТЪРСЕНЕТО НА ГАЗ И СМЕ ОТНОВО НА ДЪНОТО.
223
4
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Не. *** на Макдоналдс да се натъпчеш със сандвичи и си пусни СиЕнЕн!Да не те шутирам аз по врата!
222
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените потури полудяха , че вече никой не ги бръсне за слива. Единственото им поприще е в някой сайт да се облекчат , като псуват ГЕРБ . Да ама не . Загинахте другари от БКП-БСП .
221
9
 
14
 
! Отговори
Опорни точки преди 7 години
Щом американското посолство заповядва,Митов трябва да го каже,няма начин!
220
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радвайте се имате си соропроститутка за външен министървсичко в името на на камиларо краварската коалицияи винаги в ущърб на българия- мотото на соропроститутската партия
219
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34И нашата цел включване на България в евразийският съюз, излизане от НАТО и изгонване на западните окупатори заедно с базите им!а два шамара зад врата не щеш ли? Пусни си тв "звезда" и не се излагай из нета.
218
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много скоро народа руски ще разбере, че оръжия не се ядат.
217
6
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Даниелчо, мака че е младо момче, вече е и изпечен л_жец и слуг_ на чужди интереси. Такива спекулации, което бат'му Бойко не иска да каже, за да не му се смеят, се възлагат на него.
216
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социализмът се бил провалил, а капитализмът цъфнал и вързал? Пийте си редовно хапчетата, РБ не е пред , а в национална катастрофа. Досега е имало 3 държавни съда и един Народен срещу върхушката. Наред е петия Народен съд.
215
5
 
5
 
! Отговори
тодор преди 7 години
Еи , и Гоце не е цвете , но като това мало....но пре.....лче няма , време е да му изстине стола , ЕДИНСТВЕНАТА му задача в кабинета е да слухти с кого се среща премиера и какво си говорят !
214
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А оздравее ли Русия, Му.хльото Митов почва да пръцка...
213
1
 
9
 
! Отговори
Дими преди 7 години
Русофобчета , времето лети и няма и да усетите как ще изминат година - две ! Ако обаче думите на Митов за цената на газа , модернизацията ( но истинска , с нова бойна техника ) и общо постигне напредък в България не се получи готови ли сте за "гилотината" ???