Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!

АБВ си тръгна заради енергийната независимост, твърди министър Митов
12 май 2016 10:44,
400
Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!
Снимка: архив, Bulphoto

Когато една държава на североизток се разболее, Георги Първанов започва да киха и това се е случвало много пъти. Така външният министър Даниел Митов коментира оттеглянето на АБВ от властта.

Той посочи, че оттеглянето на АБВ идва в момент, в който България започва активно да диверсифицира енергийните си източници, което ще доведе до намаляването на цената им. Това ще доведе до намаляване на зависимостта от Русия по отношение на газовите доставки.

Още по темата

"След като оттеглянето на подкрепата от страна на Георги Първанов идва в такъв момент, няма как да не предположим, че има такава връзка", коментира още той пред Нова тв.

Митов видя и втора причина за оттеглянето на хората на Първанов - радикалната модернизация на армията, която ще е съобразена със стандартите на НАТО.

"Тази армия в продължение на години е държана в разкрачено състояние точно така, както в момента виждам позиционирането вляво. Не може в една държава единият крак да върви на запад, а другият – на изток и да постига някакъв напредък", каза още той.

Външният министър посочи, че има разминаване в доводите на вече бившия социален министър Ивайло Калфин и в тези на Първанов за съвместната работа на ГЕРБ и АБВ и причините за оттеглянето от коалицията.

"Когато говорим за излизане на АБВ от правителството, трябва да си дадем сметка за това, че официалните аргументи на ръководството на партията са очевидно неверни. Аз бих вярвал на оценката на Ивайло Калфин, а не на еквилибристиките на ръководството. Правителството остава стабилно и ще гоним целите си", настоя Даниел Митов.

"Като външен министър не желая да се озовем в ситуация, в която в България да има мощен произточен опозиционен фронт и другите сили да се чудим как да държим страната в евроатлантическата й ориентация", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
3
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Значи имаме още много просветна работа! И нашата цел включване на България в евразийският съюз, излизане от НАТО и изгонване на западните окупатори заедно с базите им!Между другото "дерзая" е руска дума.
211
3
 
15
 
! Отговори
boko преди 7 години
Га пръдне Бойко,ти се насираш....
210
3
 
15
 
! Отговори
ПОВЕЧЕ ГАЗ, преди 7 години
давай МИТОВ напъвай, напъвай. Само с БОБ не става , трябва и напъване. Внимавай обаче да не изпусне сегмента
209
4
 
7
 
! Отговори
ТОЯ ВИДЯ ЛИ ГО преди 7 години
и ми се разваля апетите за цял ден
208
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно се говори за година 1969, когато бензина е 8ст, а средната работна заплата е 117лв, a регистрираните частните автомобили у нас са 97 000 броя, включително и тези които не са в движение
207
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соц-а се провали и народа плати дълговете на червените феодали
206
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е този бензин с октаново число 76, дето е струвал 8 ст. Явно никога не си помирисвал развития социализъм у нас щом пишеш небивалици.
205
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Провалилият се социа : Съгласен съм с казаното, НО комунистите от самото начало са си били такива и това за което говориш, не се е случило след като били разбрали... Те бяха и си остават руски ***, крадци и мафиоти, голяма част от тях ненаказани убийци, криминални елементи. И основната им цел винаги е била личното им благополучие и ограбване на робите, управлявани от тях. Смешно е да се говори за идеология. Няма идеология, в името на която да убиваш милиони.
204
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Център - дясно. Там е истината.
203
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Do 293Ти, верно ли си мислиш, че господарите на Луканов бяха във Москва?Това, пропагандата copocoидна...край няма.
202
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе знам кога бензина е струвал 10 ст. През 1976 струваше 28 ст.76 беше 8 стотинки, не 28. При заплата 150-200 лева. Билет за градкси транспорт - 4 стотинки. Тоест всеки можеше да си купи около 1500 литра бензин с една заплата, ако това е мерило. Днес със средна заплата 500 лева може да купиш 250 литра бензин - 7 пъти по малко.
201
2
 
6
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Това "навремето" за което говориш беше може би през 60те и заплатата на дедо ти беше 60 лв. Да не говорим, че бензин не му трябваше на никой защото нямаше "частни" коли. Малко преди да се гътне "цоциализъма" бензинът беше около 50 ст, а заплатата ти беше 150 лв, а колите се "даваха " след 10 годишно чакане или с валута..
200
1
 
6
 
! Отговори
Do 293 преди 7 години
До АнонименТи, верно ли си мислиш, че господарите на Луканов бяха във Вашингтон?Това, пропагандата кремълска...край няма.
199
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Монополистта винаги продава на цени над пазарните, така е било по времето на феодализма, комунизма и капитализма. Никой не може да ме убеди, че големият брат като монополист не е злоупотребявал с монополното си положение. Може да се разправят всякакви легенги за цената на нефта, но има и друго. Ако нашата химическа промишленост получаваше фосилни горива на цени по-ниски от международните, то тяхната продукция би трябвало да е конкурентноспособна, а това не беше така.
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гърците имат жесток лоби в лицето Великобритания. тя винаги ги е подкрепяла.Сърбия е подрепяна от русия, румъния - от Франция. ни разчитаем за малко на гГермания, но те са победени във войната. Имаме и някакви връзки със Сащ, не то не почиват на дълготрайно партньорство, а напоследък правим всичко възможно да се затвърдим не като техни партньори а като техни слуги и нямаме авторитет пред Белия дом. новите посланици които идват въобще не са обучени и да досат надменни.
197
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
То понеже бликна нефта, та това им е проблема!
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До oпетковКакво е правил Луканов след 89та питай неговите господари от Вашингтон.
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 280Не знам кога бензина е струвал 10 ст. През 1976 струваше 28 ст. Помня го перфектно. Резервоара на "Балканчето" "събираше 2.30лв:) После го направиха 1 лв. Тогава по Свободна Европа разправяха един виц:"На българските бензиностанции до работника на колонката стоя лекар и милиционер. Когато дойде някой да зарежда първо го преглежда лекаря да види дали е нормален. Ако се окаже, че е наред с главата милиционера го отвежда да дава обяснения от къде има толкова пари":))))))))))))
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко през 1989г БВП на НРБ беше $20 млрд всички щяха да се надпреварват да ни дават заеми. Вместо това при дълг $11млрд западните банки отказват кредитиране на НРБ.БВП 80те е на ниво 23-25 милиарда, може да с епровери. Тогава България нямаше нужда от дългове, произвеждахме всичко необходимо, взимаха се дългове само за стоки които не могат да се произведат в България затова дългът беше около 1,5 милиарда а не както твърди copocoидната пропаганда 11 милиарда.
193
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 264 - дали е ненужна армията се вижда днес - напълнихем се с афганци, сирийци, иракчани, защото нямаме армия. ОСвен това задача на армията е д дейстав в Аварии - например като стане едно наводнение се вижда че армията няма техника... нямаме и хеликоптера за да следят какво става по морето и да правят спасителин операции - само три хеликоптера на общо 20 години....пък вие си говореет, че нямаме нужда от армия.....