Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!

АБВ си тръгна заради енергийната независимост, твърди министър Митов
12 май 2016 10:44,
400
Разболее ли се Русия, Първанов започва да киха!
Снимка: архив, Bulphoto

Когато една държава на североизток се разболее, Георги Първанов започва да киха и това се е случвало много пъти. Така външният министър Даниел Митов коментира оттеглянето на АБВ от властта.

Той посочи, че оттеглянето на АБВ идва в момент, в който България започва активно да диверсифицира енергийните си източници, което ще доведе до намаляването на цената им. Това ще доведе до намаляване на зависимостта от Русия по отношение на газовите доставки.

Още по темата

"След като оттеглянето на подкрепата от страна на Георги Първанов идва в такъв момент, няма как да не предположим, че има такава връзка", коментира още той пред Нова тв.

Митов видя и втора причина за оттеглянето на хората на Първанов - радикалната модернизация на армията, която ще е съобразена със стандартите на НАТО.

"Тази армия в продължение на години е държана в разкрачено състояние точно така, както в момента виждам позиционирането вляво. Не може в една държава единият крак да върви на запад, а другият – на изток и да постига някакъв напредък", каза още той.

Външният министър посочи, че има разминаване в доводите на вече бившия социален министър Ивайло Калфин и в тези на Първанов за съвместната работа на ГЕРБ и АБВ и причините за оттеглянето от коалицията.

"Когато говорим за излизане на АБВ от правителството, трябва да си дадем сметка за това, че официалните аргументи на ръководството на партията са очевидно неверни. Аз бих вярвал на оценката на Ивайло Калфин, а не на еквилибристиките на ръководството. Правителството остава стабилно и ще гоним целите си", настоя Даниел Митов.

"Като външен министър не желая да се озовем в ситуация, в която в България да има мощен произточен опозиционен фронт и другите сили да се чудим как да държим страната в евроатлантическата й ориентация", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
0
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен: Нормалното е че ти си ненормален.
191
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако през 1989г БВП на НРБ беше $20 млрд всички щяха да се надпреварват да ни дават заеми. Вместо това при дълг $11млрд западните банки отказват кредитиране на НРБ. Нещата са пределно ясни. Вижте примера на Гърция, има дълг 120% БВП, банкерите преговарят за разсрочване и за допълнителни кредити. Замислете защо правителството на Луканов не получи никакви отстъпки за външния дълг. Ако сме били нормална икономика с висок БВП, това никога нямаше да се случи.
190
0
 
2
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До Анонимен И като беше толкова малък дълга и толкова голям БВП, защо др. ти Луканов обяви мораториум и спря да го плаща? И ако не знаеш все още плащаме този дълг и го отпращаме все по-назад във времето, към внуци и правнуци. И всичките ни беди са от Луканавого.
189
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, външен министър в България може ли да стане някой, който не е гей??? Вигенин, сега и тоя - все едно сме на парад на педaлите!
188
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Които и да се разболее нашия външен министър говори глупости
187
7
 
3
 
! Отговори
УУУУУУУУУУ.. преди 7 години
ТОЗИ СИ МИСЛИ ЧЕ Е МНОГО УМЕН-КАТО МНОГО ТИ ХАРЕСВА САЩ ЗАМИНАВАЙ ТАМ В БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА ПАЛЯЧОВЦИ КАТО ТЕБ - НАТЕГАЧ ТАКЪВ - ИЗХАРЧИ КОЛКО ЛЕВА НА ГЪРБА НА БЪЛГАРИНА ДА ХОДИШ ДА ЛИЖЕШ АМЕРИКАНСКИ ............
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е нормалон че няма здравеопазванене е норамлно че няма образованиене е нормално че полицията ни бие, а не ние пазине е нормално МВР да е три пъти колкото армиятаНе е нормално МВР да получава 20 заплати при уволнениене е нормално да нямаме интилигенция и нормален бизнес....не е нормално мислещите хора да се потискат....кажи ми какво е нормално в държавата ни?
185
7
 
1
 
! Отговори
ЗАЩООООО преди 7 години
АКО ИМА МОЩНА ПРОИЗТОЧНА ОПОЗИЦИЯ ТРЯБВА ДА ДЪРЖИТЕ ДЪРЖАВАТА В ЕВРОГЕЙСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ?
184
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринБъркаш, в стенограмата на политбюро ясно може да се прочете, че СССР продава нефта на България за 1.2 - 1.6 долара докато цената на международния пазар тогава беще между 8 и 12 долара.
183
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 266 не НИЕ НЕ СМЕ нормална държава.не е нормално днес да се гласува един закон и на другия ден да го променят.не е норамлно да има закони които не се изпълняват .Не е нормално депутатите да не работят за гражданитене е нормално "леви" партии да въвеждат плоски данъци и да се обявават "за" НАТО.не е нормално да сме единствената държава, в която не бе проведен рефеерндум искаем ли да сме в ЕС и НАТО, а референдумите да се считат за нещо лошо.Не е нормално, че не протестираме.
182
2
 
2
 
! Отговори
до 264 преди 7 години
НАТО ни пази??? Ти мaлоумен ли си? Ще ни опази ли от *** на Ердоган? Щото и той май е от "нашите"?
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопО-о Жопин! Ти пак си на линия и пак дрищиш тыпизми! "Това, което е позволено на Юпитер, не епозволено на вола!". Кой си ти, че да говориш за култура? Цял свят се възхищава на руската култура, сал наш Гульо - не! Е, не цял свят - Държавният департмент не одобри концерта на оркестъра на Мариинския театър под диригентството на великия Гергиев (осетинец, впрочем!) сред руините на разминираната от руските сапьори Палмира! Валерката напрови същото и сред разрушенията в Цхинвал през 08.2008!
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виденов беше параван за банковите обири през 1996. Какво значение има дали е бил честен? По-важното е, че бил неадекватен за заеманата висока държавна длъжност и не си е имал понятие какво става зад гърба му.
179
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопСАЩ попариха всичко в България. Сега е пустиня, която дори и допати не прозвежда ами внася от Турция.
178
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До Анонимен 265Абе ти имаш ли идея за какво говориш : сравнението не е в абслютна стойност, а в средна цена на кошницата. По този критерий се оценява и там е по-добре да залълчиш ... Има го и в стенограми на ЦК на БПК, че руския нефт е 18-20 долара, докато в кошницата на свободния пазар е 6-8 през 1985-1990г.
177
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Навремето слабо ме интересува. Интересува ме, че САЩ попариха мераците на рузката националсоциалистическа ***, да продава нефт по 200 долара. Сега ще си ядат ушите.
176
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И някой ще ти повярва ли на тези глупости??? Дълга през 1989 е точно 11 645 000 000 долара. Има го в нета като официален документ на БНБ.Така е в нета според copocоидната пропагаднда. Официално е около 1 милиард и половина. Но и 10 милиарда да е бил, БВП беше над 20 милиарда, тоест дългтъ беше 50% от БВП - половината. А днес само за 1 година ГЕРБ взеха нови 30 милиарда и дългът вече ще стане 200% - два пъти повече от БВП.
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре де, гърция имаше в ПЪТИ по голям дълг още от 60-та година - как така на тях даваха, а на нас - не, само защото не сме в ЕС ? това не е ли двоен стандарт?
174
1
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Не, бензинът също е по-евтин от преди две години. Тогава беше стигнал 3 лв, сега е под 2.
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
навремето бензина струваше 10 стотинки, а сега *** и виж на бензиностанцията колоко ЛЕВА е!навремето билетчето струваше 20 стотинки, а сега - 1,60