Според Лукарски: Колкото по-малко, толкова по-силни...

Лидерът на СДС критикува Радан Кънев за необмислени думи
17 май 2016 18:47,
12
Според Лукарски: Колкото по-малко, толкова по-силни...
Снимка: архив Булфото

Лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че с всяко излизане на партия от управляващото мнозинство, то става по-силно.

"С всяко тръгване на коалиционен партньор от властта, тя става по-стабилна. АБВ беше една партия от друго политическо семейство, с други възгледи по определени програми. Те не винаги са гласували с правителството", каза той, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Лукарски обясни и че личното му усещане като председетел на СДС и министър е, че в момента правителството е дори по-консолидирано. Според Лукарски кабинетът ще продължи да има парламентарна подкрепа.

Синият лидер обясни, че мнозинството и досега не е разчитало на АБВ. Причината е, че на много от гласуванията хората на Първанов не гласували за кабинета.

Лукарски коментира и номинацията на Росен Плевнелиев за втори мандат, направена от ДСБ. Той обясни, че за да получи сегашният президент подкрепата на РБ, трябва да има обсъждане и решение в рамките на Блока. "И преди всичко някой да е разговарял със сегашния държавен глава", каза министърът.

Според него подкрепата на Радан Кънев за Плевнелиев, без той да е говорил с него и с партията, която го е издигнала за първия му мандат, било меко казано политически некоректно.

"Ако има разцепление в РБ, то го предизвика Радан Кънев с необмислени изказвания. Най-малко това е удар по името на действащия президент, защото не е говорено с него, преди да му се издига кандидатурата", посочи Лукарски.

Той атакува и генерал Атанас Атанасов, който обвини министри от Реформаторския блок в предателство. "Генерал Атанасов винаги е бил не особено премерен в изказванията си. Ние, в СДС, имаме политическа позиция, че всички министри сме слуги на обществото, а не предатели, както ни нарича той", каза Лукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен КАКТО И ДРУГИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА---МЬТИХА ЦЯЛА ГОДИНА ГЛАСУВАНЕТИ И НАКРАЯ ..НАЙ--УМНИЯ.. ТРЯБВАШЕ ДА ИМ ПОКАЖЕ 4Е ВСЕ ПАК В ТАЗИ ДЬРЖАВА ИМА КОНСТИТУЦИЯ И НЕМА КЬДЕ ДА РИТАТ
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я па тоя! Да не го е хванал грип, та е вдигнал такава висока температура.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С оредяването на редиците няма как да станеш по-силен, не знам кого се опитва да убеди Лукарски- мене или себе си.
5
3
 
18
 
! Отговори
Лукарски преди 7 години
Колкото по-малко ставаме, толкова по-силно захапваме кокала. Един път ни се е паднало да сме на власт, ще блажим докрай.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че с всяко излизане на партия от управляващото мнозинство, то става по-силно."Значи като махнем всички мускули от човека, той ще придобие свръхчовешка сила.
3
2
 
15
 
! Отговори
Арнолд преди 7 години
Гледах икономическия министър - почти нищо не каза на тема икономика. Как да каже, като не я разбира? За него инвестиция означава благосъстояние. Нищо не каза за условията и проблемите на българския предприемач. Само мантрите за великите чуждестранни инвестиции. По техните думи БВП расте, влоговете растат и сме богати. А истината е, че БВП и влоговете растат, просто защото богатството на богатите се увеличава!
2
6
 
25
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЛУКАРСКИ ТИ СИ ЖАЛЪК ПОДМАЗВАЧ НА ОЩЕ ПО-ЖАЛКИЯ НИ ПРЕМИЕР. ЩОМ И ТИ СИ МИНИСТЪР ТО ГОШО ***, КАТО ПО-УМЕН ОТ ТЕБ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ПРЕЗИДЕНТ.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-ИЗЛИШНИЯТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА.