Вотът от Турция е опасен, трябва да бъде спрян

Патриотите спират подкрепата за кабинета, ако мине ветото за ИК
Обновена: 17 май 2016 20:14 | 17 май 2016 19:52, Александър Попов
182
Вотът от Турция е опасен, трябва да бъде спрян
Снимка: Булфото

Ако ветото на президента Росен Плевнелиев за Изборния кодекс мине утре в пленарна зала, Патриотичния фронт спира подкрепата си на настоящото управление. Това заяви Валери Симеонов, председател на НФСБ и председател на ПГ на ПФ пред БНТ.

По думите му, трите политически сили имат една обща позиция и са обединени в това, че в текстовете на Изборния кодекс, който беше гласуван миналата седмица има пропуски, които налагат спешно изготвяне на нов закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който тези пропуски да бъдат променени и коригирани.

Още по темата

Симеонов уточни, че много по-рисково според ПФ е да загубиш своята същност, да загубиш доверието на хората, които са гласували за теб и са те пратили в НС да изпълняваш точно тази програма, с която си влязъл в политиката.

"Ние няма да поемем този риск да предадем и изменим на нашите избиратели", уточни Валери Симеонов.

По думите му, става въпрос въобще за отхвърляне на чл. 14 от приетия вече Изборен кодекс със 139 гласа и това вето трябва да бъде отхвърлено, което е въпрос на принципна защита на своята позиция.

"Защото не е въпрос на решение на ПФ или отстояването на интересите на ПФ, защото ПФ няма интереси в това управление. Но това са интересите на нашата родина. Ние не можем да допуснем продължаваща брутална намеса от Турция във вътрешните работи на суверенна България. И по този въпрос компромис не може да направим. Нашите разговори са едно убеждаване на всяка една от групите, която се опитва да убеди другата в състоятелността и принципността на своите разбирания. Ние положихме максимални усилия с Красимир Каракачанов да обясним на нашите колеги, че вотът от Турция е много опасен и той трябва да бъде прекратен или по-скоро да го намалим максимално", добави Симеонов.

"Позициите ни са в интерес на всички български граждани без изключение и разбира се запазване стабилността и целостта на правителството и на парламентарното мнозинство", каза от своя страна Цветан Цветанов след срещата на представителите на ГЕРБ, ПФ и РБ по ветото на президента по тестове от Изборния кодекс.

"Недейте да смятате, че взимането на решенията, когато бъдат оповестявани публично, те са функция на нещо елементарно. Виждате, че вече близо две седмици ние ежедневно сме разговаряли по всички теми, които са свързани със законодателство и респективно с позицията на президента относно ветото, което беше наложено и позицията, която утре ще бъде изразена в пленарна зала от всичките парламентарни групи, които формираме парламентарното мнозинство", допълни Цветанов.

"Утре ПГ на ГЕРБ ще се съобрази с решението, което е взето от тристранния формат, защото ние искаме стабилността да бъде устойчива и това минава чрез парламентарно мнозинство, което формират трите основни партии. Разбира се, се надяваме и на допълнителна подкрепа", посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
nikoi преди 7 години
До Анонименda germania a vav shveicaria albanci
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме плаши с нищо руско-харесва ми!Да ми дойдат руснаците-още по-добре!Относно турците-имат тежък вътрешен психологически проблем-те са мюсюлмани, но арабите не ги приемат за свои, социална държава са, но религията им ги отчуждава от демократичния свят, черноморска сила са, но никой не ги приема на доверие.Да, Турция иска да възроди Османската империя поне като сфера на влияние, но никой друг не го иска и има една държава в ЕС,която приема турците на драго сърце, но само като гастербайтъри.
82
0
 
4
 
! Отговори
amann преди 7 години
До осмan ne se strahuvai ot pravoslavnite nie pomejdy si sega ne se razbirame mnogo no mojem da badem i edinni ako tova se nalaga...shtom satana pochyka na vratata ni
81
8
 
4
 
! Отговори
осман преди 7 години
Най лесния начин да се справим с безработицата е да назначим всички безработни кат руски *** във великата хибридна война.само дето заплатите ще са във рубли и сръбски динари.и в тази война ще гъмжи от предатели не устояли на шума на долара и лирата.съдба.поне няма да скучаят....
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** виждам, но само турски.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В политиката няма принципи-има интереси и всъщност властта не служи на народа и никога не е служила, но е хубаво интересите на управляващите и управляваните да съвпадат.
78
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За турция винаги ще важи формулата:вредна за България и света.
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност в тази игра американците са велики и колкото да ме боли ще призная, че Боко е прав в ориентацията.Е, от време на време трябва да се врътка, ама това е политиката-ку*венска работа.
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За твое сведение турция е в изолация. И в гражданска война.
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е-Турция бележи ренесанс и не случайно интелигентните бюра насъскват ИД срещу Турция- къде ИД, къде кюрдите, къде Америка и Европа, къде Русия, ех и на турците не им е лесно!
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Османчо, намали ракиите. Пил си, пил си, ходи си лягай.
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция си е екстра-патриотично население, социална държава, силна държавна власт, за армия и демография да не говорим, а къде сме ние?
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтайте си. Не аз треперя от ветото.
71
5
 
0
 
! Отговори
wc преди 7 години
До Анонименrazbira se che ima istinski tyrci.no politicite im sa sheitani sirech djavoli...otdavna rabotjat za most do tirana albania...samo che na patja im stojat reshitelni pravoslavni...taka che kakto sa tragnali na pohod da ne zagubjat carigrad zavinagi...
70
3
 
1
 
! Отговори
Seno преди 7 години
Ei, aslani leka nost, pampersite slojihte li si?
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Богатите БГ фамилии и прислуга съвсем не са толкова малко така, че въпросните богаташи винаги ще си купят властта т.е. переспективата е като на бунището-докато има органичен материал ще има ***, почистване-няма.
68
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вотът от Турция е незначителен спрямо негласуващите у нас.Хайде да си направим патриотична интернет партия и да си гласуваме за нея.
67
3
 
1
 
! Отговори
A kasmet преди 7 години
Ot utre 240 parlamentaristi sa osvobodeni ot rabota...da otivat kuh. personal po restorantite, service po hotelite pri bg turistite, spasiteli na plaja, chadardjii.... da vidiat kak izlizat tehnite zaplati...ne padat ot nebeto kato s parashut, jet, banan, ring, lodka ili windsurf...
66
4
 
0
 
! Отговори
stalin преди 7 години
До Анонименe rysnacite sa ni nujni no ne pokazvat sas nishto che sa ni bratja
65
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези на снимката да обяснят как ще забранят, да се гласува от Турция те веднага ще ни съдят .