Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива

"Всяка година над 90 млн. отиват само за градския транспорт от държавата"
Обновена: 4 юни 2016 17:24 | 4 юни 2016 14:16, Анисия Иванова
179
Борисов: Новата цена на билетчето е справедлива
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София.

"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

"Рекорд за “Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой", коментира той.

В социалната мрежа Facebook той написа: "Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани.Това написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил  след като подкрепи почитателите на марка коли в България, които правят опитат да поставят световен рекорд на „Гинес" за най-дълъг парад от автомобили.

Опитът за поставяне на рекорд се извърши на новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София.

"Затова днес посетих наскоро откритата Северна скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона. Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората”, пише още премиерът.

Колоната с коли потегли около 11.30 часа. Целта на организаторите е да се съберат минимум 1000 автомобила "Форд", които да изминат 3.2 км в колона.

Настоящото най-добро постижение е събрало 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 година. Според организаторите още в началото на седмицата в София са се записали 1500 почитатели на форд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова е изключение. Повечето пенсии в България са между 200 и 300 лева, но никак не са малко и онези, които взимат под 200 лв.Не че 650 лв са справедлива пенсия за толкова десетилетия труд, като се вземат предвид цените на всичко у нас днес. Но с такъв доход ще може поне да си плати сметките и храната. Моли Бога да е здрав, защото и при такава пенсия, ако трябва да купува лекарства за хронични болести, няма да му е лесно. Ти ще помагаш.
98
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като сме на темата за справедливост, къде отидоха 30те милиарда?
97
0
 
21
 
! Отговори
Nikolay преди 7 години
На бизнеса данъците не иска да вдигне с процент даже няма да вдигне минималната заплата(след 2017 я замразява),а в Румъния която сме ,,задминали по негови думи,,от 2017 минималната заплата става 1400 румънски леи равни на 316 евро,нищо че билетчето в Букурещ е 0,57 лева.ДА билетчето в Букурещ е 0,57 лева.Състият бойко борисов(нарочно пиша имената му с малки букви),моли по медиите бизнеса да не катурва правителството.И киро гела услужлива го успокоява,че няма да свалят правителството.
96
2
 
13
 
! Отговори
Ами ,да... преди 7 години
Даа вдигат всичко .Стига ...."ЖИВОТ НА ЕФТИНДЖОС"!!С ТАЯ "ЕФТИНИЯ"------ИЗЯЯДОХМЕ ОТПАДЪЦИТЕ НА ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИИЗОВАН СВЯТ!С ТАЯ "ЕФТИНИЯ"------СТОЛИЦАТА СЕ НАПЪЛНИ С БЕЗРАБОТНИ БАСТУНИ ....И ХАЙЛАЗИ!С ТАЯ "ЕФТИНИЯ"------НАРОДА ЗАБРАВИ , ОТ КЪДЕ ИЗЛИЗА ХЛЯБА И МЕСОТО....И ДЕЧОРА МИСЛИ , ЧЕ РАСТАТ ПО ДЪРВЕТАТА , КРАЙ ПЪТЯ ЗА ......МОРЕТО ,И НА ПЛАЖА!
95
26
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
КВО Й Е НА ЦЕНАТА ,БЕ.......??!!КОЙТО ИСКА ЗА "без пари"......ДА СИ ХОДИ НА СЕЛО .С коня и каруцата ---е НАЙ-ЕВТИНО!!АЗ, СЪМ---СЪС КАРТА ЗА ЦЕЛАТА ГРАДСКА МРЕЖА!
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е по новите магистрали и пътища е така - надценка с 60%. Скоро тиквата ще вдигне и цената на храната и водата и тока с 60%. Щот е "справедливо".Като няма друго обяснение за тази абсурдна надценка на вдигането на билета с толкова и просто казва: "Защото така е справедливо". Скоро ще ви вдигне и храната и водата и тока и като го питате: "Защо Бат Бойко вдигна така цените?" - тогава Бат Бойко ще ви каже философски: "ЗАЩОТО ТАКА Е СПРАВЕДЛИВО.".
93
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тик.вун, щом смяташ, че цената за справедлива, значи е време да си ходиш.
92
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Справедливо е според ББ по-бедните нямащи пари за карти, да дотират пътуващите с карти!!!
91
7
 
1
 
! Отговори
мерси преди 7 години
Страхът от контрола е голям,допингът е от баба Ана
90
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 7 години
И какво му е справедливото? Цената на едно путуване е около 50 ст. Сраведливо било, как пък не.
89
1
 
13
 
! Отговори
модерен ценовик преди 7 години
Новата е справедлива,защото е нова ,старата явно е несправедлива защото е стара.
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов: Новата цена на билетчето е справедливаТикво като си толкова смел и справедлив вдигни данъците на така наречения "бизнес" с 60%.
87
0
 
17
 
! Отговори
gtf преди 7 години
"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт" може и повече да отиват, предимно за кражби. Аз не виждам причина да се увеличава цената на нещо, което само се поддържа, кво давате на пример запада, някой там да се е возил на счупено возило, без климатик ?
86
1
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
за капитан Борисов всичко е наред разбира се! никой нищо не казва за цените на горивата които пак се качиха с 30ст.! !!!! защо? а за билетчето няма какво да говорим - това е вандалщина! чисти пари които някой да ги краде ли краде! изгодно!
85
1
 
18
 
! Отговори
амин преди 7 години
Най-справедливо е да се покриеш в дън гори тилилейски и да не се виждаме до края на жизнения ни път.Гледката ми идва в повече.
84
1
 
29
 
! Отговори
ДаНеСеПравиНаУдарен преди 7 години
А заплатите справедливи ли са?А пенсиите на хората с по 35-40 години трудов стаж справедливи ли са?!Премиерът не знае ли, че прословутите евтини пенсионерски карти за градския транспорт могат да се ползват само от хора над 68-годишна възраст, а българинът днес се пенсионира на 61, 62, 63, 65 г - зависи от професията и ранга му. И как с 200 лв пенсия, да отделя по 3.20 лв дневно, 2-3 пъти в седмицата, за да иде да си налее минерална вода, да си напазарува и т.н.?
83
24
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Най-добрия и справедлив премиер !Аз го подкрепям напълно
82
2
 
25
 
! Отговори
Св. Петър преди 7 години
Справедливо е отдавна да вриш в казана...
81
2
 
45
 
! Отговори
ББ преди 7 години
Цената е справедлива, защото не бърка в моя джоб, градски транспорт не ползвам, заплатата ми не е африканска, а е 5000 лева, транспорта ми е за сметка на държавата, така че съм над нещата.
80
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаем, че чувството за справедливост на Рапона е неадекватно, като него самия и селските му изказвания, така че дреме ми на шапката какво мисли той. Важно е НАРОДА какво мисли, а НАРОДА казва ОСТАВКА! МАФИЯ! ПИСНА НИ!