Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!

"Ще се опитаме да спрем разрухата на Бузлуджа", обеща още премиерът
5 юни 2016 20:23,
311
Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!
Снимка: БТА

Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Това каза пред журналисти в Казанлък премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос относно становището на Пламен Орешарски, че България влиза в дългова криза.

Още по темата

"Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 96 г. фалират държавата, пенсиите станаха 3 долара на месец, да не си разваляме празника с тези лица. Когато лъжеш безобразно и манипулираш, не е хубаво", коментира премиерът, цитиран от "Фокус".

Борисов поясни, че фискалният резерв е 11 млрд. и 500 млн. лв. По думите му тези средства стоят, за да гарантират финансовата ни система.

"Получих го на 3 млрд. и нещо. Аз не се връщам към това време, а те искат да се върнем и да си говорим пак. При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте", категоричен бе Борисов.

По отношение на предстоящия стрес тест на банките премиерът посочи, че се надява да го издържат месец август. "Подготвени сме да можем да преодолеем и такъв стрес", каза още той.

По време на откриването на новия Музей на розата в Казанлък премиерът заяви, че е видял интересен проект за реставрация на паметника на Бузлуджа. "Ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там", каза Борисов.

Той поясни, че е разговарял с архитект Дора Иванова, автор на проекта, която е заявила, че 2 млн. 500 хил. лв. са нужни само, за да бъде спряна разрухата и да бъде консервиран паметникът.

Във връзка с това, че Европа би дала пари, за да се превърне Бузлуджа в музей на тоталитарното изкуство, Борисов заяви, че е противник на това, да се отричат непрекъснато неща с квалификации, че те са тоталитарни.

"Готов съм да говорим и за този паметник на културата или символ и да дадем на архитектите и професорите да ни подготвят нещо, което да е добро за всички. Не искам да дразня никого. Това ще е добре за държавата и ще съм готов да го направя, без да слагам епитети преди това", заяви премиерът Борисов.

"Дадоха ми проект за Бузлуджа, ще дам и на БСП да го видят, ако искат да направим нещо заедно, за да предотвратим разрухата там, и да не се приема, че правим нещо срещу някого", заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
34
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Банка не е фалирала, но фалира цялата държава!Глупав и зомбиран народ = пропаднала държава!
186
1
 
15
 
! Отговори
Будала преди 7 години
Боко скочи в капана. Пожарникара да говори за икономика е леко трагикомично.
185
1
 
16
 
! Отговори
popa преди 7 години
расте - дългът, броя на бжанците и беднотията на ората расте !!! каквито дела сте сторили, да ви се върнат ви желая г-да депутати !
184
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-ВЕЧЕ РАСТАТ ВАШИТЕ ДОХОДИ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ -ТЪРТЕИ ЗА СМЕТКА НА УВЕЛИЧАВАЩИЯТ БРОЙ БЕДНЯЦИ !
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е, че много "офце" в тая наша държава.Наскоро бога-слънце, дойде да резне лентичка на една санирана панелка. Той всъщност дойде за да си вземе % за партийната касичка де, но нали и раята требва да го види.Та, целия квартал се напълни, задръствания, всички да се видят с него и да се снимат.Останалите които не го харесват, на изборите просто им подменя протоколите и айдее, преизбран с мнозинството.Нямаме глас! просто трябва всички да имигрираме, та да си плащат сами субсидиите и заемите
182
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Raste SAMO tvoyata banka smetka..
181
1
 
20
 
! Отговори
Маги преди 7 години
Така е - всичко расте... Особено кредитите - с невиждани темпове. Нали няма да ги връщаш ти - да ни е яка гърбина...
180
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какви избори говорите бе ? Българина няма право на избор !!! Ако българина имаше право на избор, то този никога нямаше да е на власт !
179
0
 
24
 
! Отговори
Дядо Спас преди 7 години
Лелее , тоя Г.Л.У.П.Е.Н.Д.Е.Р , пак се опива от лъжите и уйдурмите си !Дали си вярва?
178
0
 
19
 
! Отговори
Борка Втори преди 7 години
Я, Бахур Бахар в ролята на Озирис - Господ на вегетацията, изобилието и плодородието;))) Нищо учудващо нема това, неслучайно е с прякор "Тиквата"!
177
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е министър председател на всички българи, все пак. И отлично се справяс всички проблеми.
176
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Главен виновник за всичко е маймуняка секскобург готски,който го доведе и се наслаждава на цирка.Цветлинка каза,че са му поникнали криле,когато го поставил за главен секретен ар на мвр.И от тогава майка плаче,кавал свири.
175
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви комунисти бе хора ? Има ли по-голям комунист от другаря Борисов ? Че той ако не беше комунист щеше да гледа властта през крив макарон !
174
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То Корнелия има оная работа и го кани да се разберат като мъже.За оня не съм сигурен.
173
0
 
18
 
! Отговори
мда преди 7 години
Да, всичко расте...и цените, и сметките, и престъпността, и безработицата, Корпоративна банка си пусна служителите в безсрочен отпуск, но държавата просперира.
172
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КТБ кога я фалирахте бе? Видя на къде отиват работите и дезертира като мишка, а после си платихте на изборите за да се върнеш като рицар на Тиквена каляска... ***!
171
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17-18 милиарда заеми, изтеглени в рамките на 2 години, и Тиквуня пак твърди колко сме стабилни? Кой ще ги връща тези пари бе? Или ще си давате безвъзмездно партийната субсидия, за да погасявате заеми? И има промити мозъци, които ти вярват...
170
0
 
21
 
! Отговори
така е преди 7 години
НАЙ-МНОГО РАСТЕ ДЪЛГЪТ НА БЪЛГАРИЯ.
169
0
 
16
 
! Отговори
наглост преди 7 години
Ами кой затри КТБ ? Борисов заедно с Цацаров, Искров и т.н. Да не ги изброявам всичките. Каква наглост.
168
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При него банка не фалирала,ха...само беше замазано всичко по въпроса. Явно това беше целта на занятието.