Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!

"Ще се опитаме да спрем разрухата на Бузлуджа", обеща още премиерът
5 юни 2016 20:23,
311
Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!
Снимка: БТА

Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Това каза пред журналисти в Казанлък премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос относно становището на Пламен Орешарски, че България влиза в дългова криза.

Още по темата

"Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 96 г. фалират държавата, пенсиите станаха 3 долара на месец, да не си разваляме празника с тези лица. Когато лъжеш безобразно и манипулираш, не е хубаво", коментира премиерът, цитиран от "Фокус".

Борисов поясни, че фискалният резерв е 11 млрд. и 500 млн. лв. По думите му тези средства стоят, за да гарантират финансовата ни система.

"Получих го на 3 млрд. и нещо. Аз не се връщам към това време, а те искат да се върнем и да си говорим пак. При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте", категоричен бе Борисов.

По отношение на предстоящия стрес тест на банките премиерът посочи, че се надява да го издържат месец август. "Подготвени сме да можем да преодолеем и такъв стрес", каза още той.

По време на откриването на новия Музей на розата в Казанлък премиерът заяви, че е видял интересен проект за реставрация на паметника на Бузлуджа. "Ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там", каза Борисов.

Той поясни, че е разговарял с архитект Дора Иванова, автор на проекта, която е заявила, че 2 млн. 500 хил. лв. са нужни само, за да бъде спряна разрухата и да бъде консервиран паметникът.

Във връзка с това, че Европа би дала пари, за да се превърне Бузлуджа в музей на тоталитарното изкуство, Борисов заяви, че е противник на това, да се отричат непрекъснато неща с квалификации, че те са тоталитарни.

"Готов съм да говорим и за този паметник на културата или символ и да дадем на архитектите и професорите да ни подготвят нещо, което да е добро за всички. Не искам да дразня никого. Това ще е добре за държавата и ще съм готов да го направя, без да слагам епитети преди това", заяви премиерът Борисов.

"Дадоха ми проект за Бузлуджа, ще дам и на БСП да го видят, ако искат да направим нещо заедно, за да предотвратим разрухата там, и да не се приема, че правим нещо срещу някого", заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко много прилича на другаря Тодор Живков - син на своите гербери, син на Б..анкя.
126
1
 
27
 
! Отговори
Пламен Горанов Варна преди 8 години
След управлението на *** от село Банкя в тая територия я има я няма 4 милиона човека от които повече от половината не са българи! И това ако не е геноцид не знам какво е! От щастие се палят хората само при управлението на тиквата! Факт!
125
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така еРасте билетчетоРасте винеткатаРастат заемитеРасте цената на водатаРастат данъцитеРасте корупциятаРасте магнолията
124
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б.Б. не е чел за Винету, Винету е чел за Б.Б. Макар и неграмотен. Всеки може да щрака с пръсти, но само Б.Б може да щрака с един пръст.
123
1
 
32
 
! Отговори
Асен Генов преди 8 години
#Оставка мутро!!!!!!!!!!!
122
1
 
37
 
! Отговори
светец преди 8 години
Орешарски е светец, на фона на тези айдуци!
121
1
 
15
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Господин премиер, лъжат ви, не се радвайте че всичко е прекрасно - НИЩЕТА, ето това вече върлува във всяко кътче на България - Разпутин казва - нищетата, жъне бури - той предупреждава Николай, да не влиза във войната,1914г. и след 2 години следва крах на Русия и на царското семейство от една страшна БУРЯ, историята учи - нищетата е само прелюдия, за съжаление , не за хубави неща, господин Премиер и не се радвайте , че не сме ЦЕЛ - определят ни за друго, подобно за времето на цар Ши.
120
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кралят СЛЪНЦЕ
119
2
 
25
 
! Отговори
До 140 преди 8 години
Господ здраве да дава на Орешарски, за да може да спасяват България след гробаро-мафиотското управление на ГРОБ! Заедно с Христо Иванов, Радан... Ще има много скоро истинско дясно управление и реформи! Скоро!
118
0
 
11
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Е се те ра ...е се те рааа....до края на светааа
117
3
 
9
 
! Отговори
браво! преди 8 години
До Упс - Гласувате пак за Герб!така ще бъде!
116
1
 
29
 
! Отговори
СДС преди 8 години
Доцент Орешарски беше в СДС и никога не е фалирар България с Румен Гечев! Истината е че тиквата завижда на способностите на Пламен! Вижте по кой плюе мутрата и си правете изводите!
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Цецо крадецо - "Абе тая тиква какво образование има,"непочтителното отношение, но да ти се обясни: Борисов се е образовал от генсек на БКП и държавен глава на НРБ, известен както Живков, после при цар, известен като Симеон. Няма български кювлия измежду всички претенденти за политици-вождове, който да се мери с Борисов.
114
1
 
22
 
! Отговори
Упс преди 8 години
Абе Борисов това е папа на България ))) Всичко расте растте при него ))) Гласувате пак за Герб!
113
0
 
27
 
! Отговори
KTB преди 8 години
Иска ми се този образ на Бай *** да се кандидатира за президент за да разбере народната "любов" и завинаги изчезне от политиката. Само се притеснявам да не купи тотално изборите или ги фалшифицира.
112
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП па какво общо имат с паметника на Бузлуджа? Да го оправя, няма какво да ги пита тия!
111
1
 
28
 
! Отговори
ТКЗС преди 8 години
ВСИЧКО РАСТЕ НАЙ- ВЕЧЕ БУРЕНИ.
110
1
 
13
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Господин Борисов това което казвате дано стане вярно защото Вие сте длъжник.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 133истината, браво на Вас!
108
0
 
22
 
! Отговори
чок селям аркадашлар преди 8 години
На всяко действие би трябвало да има равно по сила противодействие.Но българите са извънземни.За тях законите на физиката не важат!