Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!

Опасен подход е да се крие истината за режимите от децата
144
Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!
Снимка: Прессекретариат на президента

Безразличието към истината за комунистическия и за другите тоталитарни режими може да доведе до повторение на историята. Трябва да подпомогнем разбирането на същността на тоталитарните режими и да работим истината за тях да бъде показана по един обективен начин в музеите и в учебниците по история. За това апелира държавният глава Росен Плевнелиев, който прие на "Дондуков" 2 представители на Световната лига за свобода и демокрация, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
Делегати на организацията от цял свят се събраха в София по повод официалното учредяване на Българския офис на световната организация, създадена през 1954 г. с каузата да се противопостави на тоталитарните режими по света.
 
"Днес свободата и демокрацията все още не могат да надделеят в много страни и региони, затова се нуждаят от ежедневната подкрепа на всеки един от нас. Няма по-опасен подход от това да крием истината за тоталитарните режими от децата си", предупреди държавният глава и посочи, че днешните многобройни кризи в Европа, в Близкия изток, в Северна Африка и в други региони на света са резултат от погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи.
 
"Да сме загрижени не е достатъчно, необходимо е да действаме в защита на демокрацията, на върховенството на закона и на човешките права", призова президентът Плевнелиев. 
 
Българският опит в прехода от тоталитарен режим към демократично развитие, със своите успехи и предизвикателства, заслужава да бъде изучаван и да бъде сочен за пример в региона на Югоизточна Европа, посочи от своя страна президентът на Световната лига за свобода и демокрация Енг-чи Яо.
 
Делегатите на Лигата обмениха с българския президент мнения по ситуацията в Близкия изток и по причините за нарастващата популярност на популистките и националистическите сили в Европа.
 
Сред членовете на делегацията, водена от президента на Световната лига за свобода и демокрация, бяха представители от Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Латвия, Суверенния орден на Малта, Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
28
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Ти от кои беше Плевнелиев? От кои бяха *** и баща ти? Колко лицемерие може да произведе нежната ти душа? Колко пъти можеш да бъдеш двойствен? Колко пъти можеш да пребоядисаш душата си? Нищо човешко ли няма във вас, *** политически?Така и не разбирам американските ***, как пък един път не сгрешиха и не се довериха на някой човечен индивид!? Как ви разпознаха прокажените души!
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да видя дали сте ме баннали вече
51
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ви гледам управлението,до гуша ми дойде от реформи и демокрация!!Искам си тоталитаризма с всичките му кусури!!
50
17
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Не може да се крие истината от децата!! Който няма история, няма бъдеще!! Не може геноцида комунистически да се замита под килима!! Няма как един режим да избие цвета на нацията и да има "носталгия" по него!! Няма как да бъде забравено , че една цяла държава беше концлагер!! Не можем да забравим, че ни режеха косите, удряха печати по бедрата на девойките, заглушаваха чуждите радиостанции и разстрелваха като кучета на браздата всеки който искаше да избяга от "РАЯ". НЕ!! Помним, ***
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опасно е и да се крие истината за отношенията ни с османската империя защото може да се върнат .... за бъдещето можем да съдим само по миналото
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ся пък щото демокрацията е супер.Престъпниците са на вънка проститутките изкарват повечето пари от лекари и военни, полицайте са вързани с мафията деректори на Университети спът с повечето ученички кметове педофили Гей паради цензура по всички медии и безброй лъжи от управляващите 26г.А и да не забравяме че всяка кофа за смет се проверява от бездомни Свободни хора който се надяват да намерят парченце хляб
47
20
 
0
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Мачкай Плевня комунистите!
46
0
 
7
 
! Отговори
Чехлиии преди 7 години
Особено милионерите ще закъсат доста здраво при смяна на този режим но този път просто няма да има къде да се скрият!Честито крадливи милионери!
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ ХУБОСТНИК Ли каза че Българите от чужбина започнали да се завръщат в България защото сме стабилни.Защото на 11страница пише че 80 000 души напускат на година нашата родина.Ако президента лъже какво очаквате от тая държава,и от управниците
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам един въпрос:Не е ли редно преди да се кандидатират за каквато и да е отговорна длъжност,особено за премиер и президент,кандидатите да преминат през психолог и психиатър?Това е ужасно!Този мъж не осъзнава ли каква вреда нанася с тези си изказвания на България и българите?Никой от великите сили не си позволява толкова недипломатични изказвания наш Росен китка се репчи и приказва без да има връзка с малкия мозък!Няма ли кой да му подскаже че е повече от глупаво,да не кажа жалко поведението му?
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от тая оттегляща се президентка. Да се съсредоточи върху бъдещата си активност в транс-*** организациите. Срамът остава за нас.
42
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
плевньо да покаже как са живяли хората преди промените и как живеят сега. Говоря за обща представителна извадка сред българите, а не тези във властта. В момента се разчита единствено на пропаганда сред младите за това колко е било лошо. Но старите помнят и могат да сравнят преди и сега.
41
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дотегна само на руските ***!!! Почитания, г-н Президент!!
40
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БалтонаЕх Плввненчо, Плевненчо, ан 80 % от хората в бг-то им се иска да се върне стария тоталитарен строй, ама не им стиска да предприемат нещо по върпоса.=================И пак да хранят прасетата с трупове ли???
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Imenno.. ! Za tova shte im razkazvame kak ste zabogatiali vie...za vas I vashe predshestvenici, za Buda..Goce. ..I dolkadite ot 4uzhdi sluzhbi. .I za malka sprertnata kashturka v Greece
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какъв УМ говори тоя?!
37
3
 
24
 
! Отговори
. преди 7 години
предател, моли се точно тоя тоталитаризъм да не се върне, че ти ще си първия, осъден за държавна измяна
36
1
 
2
 
! Отговори
boiko преди 7 години
abe vi e se edni i sa6ti komunisti4eski leketa
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 37' TO I MERKEL E OT DDR KOMSOMOLA I PRIYATELKA NA PLEVNELIEV AMA SEGA SA RENEGATI I SA OSASNATI
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дедоЗначи той добре е живял при тоталитаризма, нали