Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!

Опасен подход е да се крие истината за режимите от децата
144
Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!
Снимка: Прессекретариат на президента

Безразличието към истината за комунистическия и за другите тоталитарни режими може да доведе до повторение на историята. Трябва да подпомогнем разбирането на същността на тоталитарните режими и да работим истината за тях да бъде показана по един обективен начин в музеите и в учебниците по история. За това апелира държавният глава Росен Плевнелиев, който прие на "Дондуков" 2 представители на Световната лига за свобода и демокрация, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
Делегати на организацията от цял свят се събраха в София по повод официалното учредяване на Българския офис на световната организация, създадена през 1954 г. с каузата да се противопостави на тоталитарните режими по света.
 
"Днес свободата и демокрацията все още не могат да надделеят в много страни и региони, затова се нуждаят от ежедневната подкрепа на всеки един от нас. Няма по-опасен подход от това да крием истината за тоталитарните режими от децата си", предупреди държавният глава и посочи, че днешните многобройни кризи в Европа, в Близкия изток, в Северна Африка и в други региони на света са резултат от погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи.
 
"Да сме загрижени не е достатъчно, необходимо е да действаме в защита на демокрацията, на върховенството на закона и на човешките права", призова президентът Плевнелиев. 
 
Българският опит в прехода от тоталитарен режим към демократично развитие, със своите успехи и предизвикателства, заслужава да бъде изучаван и да бъде сочен за пример в региона на Югоизточна Европа, посочи от своя страна президентът на Световната лига за свобода и демокрация Енг-чи Яо.
 
Делегатите на Лигата обмениха с българския президент мнения по ситуацията в Близкия изток и по причините за нарастващата популярност на популистките и националистическите сили в Европа.
 
Сред членовете на делегацията, водена от президента на Световната лига за свобода и демокрация, бяха представители от Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Латвия, Суверенния орден на Малта, Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американски агент
32
0
 
12
 
! Отговори
въпрос без отговор преди 7 години
Какво ще се случи по-нататък, кой ще бъде президент?
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво ще бъде да се върне --- защото всичките "демократи", управляващи в момента България са на абонамент или при Митьо Очите, или при "най-големите" в Брюксел, Вашингтон и Истанбул.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХРИСТО АНГЕЛОВИце, оти пишеш само с главни букви - не са ли те учили, че има и малки?А дано т'фа да не са ти го писали и да са те учили как се копира... Но и така да е - имаш попадения... И аз се гнуся от нашите политици, като и искам да гласуваме само тези, които плащаме данъци, както и да получават помощи (на минимума)само грамотните...
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой го избра тоя да ни прави за резил пред цял свят! Егати ужаса!
28
2
 
13
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 7 години
КОГАТО БЕЗХАБЕРНИЦИ И БИВШИ МУТРИ СА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА Е НОРМАЛНО ДА ИМА НОСТАЛГИЯ ПО ОТМИНАЛИТЕ ВРЕМЕНА . ИЗВОД- БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ДОПУСКАТ НАМЕСА В ИЗБОРНИЯТ ПРОЦЕС НА ХОРА ЗАД ГРАНИЦА . КОЙТО МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ТУК . ДА СИ ОТВАРЯМЕ ОЧИТЕ И УШИТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАМЕ . НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА НЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ГОСПОДАРИ . МАКСИМУМ ДВА МАНДАТА . ЯНАКИ СТОИЛОВ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРА КАТО ДЕПУТАТ
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя яко са го стиснали за топките
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотализма ще се върне, ама дано не е с някой от гей-парада, че там са едни ***... да не дава Господ. Големо чукане ... на камъни ще падне.Да не говорим за сегашните - ще има дирене на бивши...
25
2
 
31
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Раcиме, ако се зомбираните чалгосани мозъчета на населението на тази пpocташка "държава" разбере цялата истина за Социалистическото управление, ТИ ще бъдеш oбeceн на собствените си чepва!
24
0
 
21
 
! Отговори
хахахахаааа..... преди 7 години
А нормална държава, президентът на ***, всичко е наред.....................
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бай Тошо ако знееще какви *** като Плевнелиев е хрантутил и им е подсигорявал безплатно образование
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой руснак е злоупотребил някога с прецедента, няма начин
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комсомолския секретар Плевньо се е объркал нещо ама няма лошо по времето на тоталитаризма Роско си живееше като ЦАР заедно с майка му баща му и цялата рода
20
1
 
23
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Няма край този негов мандат....
19
1
 
22
 
! Отговори
PD преди 7 години
Не е тоталитаризмът заплахата, а малко умието и продажността на Българския елит. Слугинаж номенклатурен на удобното владеене на менталните сили на народа, насочени към поддържане на разделението на база страхове. И докато преследваме нереални идеали за развитие на обществото ни се затриваме като народ, способен да сътвори бъдещето си. И вас всички ментори на тези процеси, ще получите по заслуги от гнева на народа Божии. Да така погледнато, на всяко действие, ще има противодействие. Ще Бъде!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Божо "Достоен Президент на Свободна България"Като ПЕдро Порошенко, нали
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
85% от българите си спомнят с умиление онова време с което Плевнелиев ни плаши
16
3
 
27
 
! Отговори
предложение преди 7 години
Роско направо да почне да пише. Да започне със семейната история - фамилията му нали е била на власт тогава...
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лъже плевнелиев
14
1
 
20
 
! Отговори
българи преди 7 години
чакаме с нетърпение