Борисов заплаши да прати министри да воюват

Премиерът потвърди, че Турция не приема върнати от нас бежанци
Обновена: 16 юни 2016 15:19 | 16 юни 2016 12:16, Елка Василева
262
Борисов заплаши да прати министри да воюват
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще ги пратя на корабите да воюват те. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с информацията, че Турция е прекратила едностранно споразумението за реадмисия на бежанци заради отказ на страната ни да участва в общ флот в Черно море срещу Русия.

"Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати", каза още Борисов.

Още по темата

„Да изпратим корабите - военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна. Чакам министър Ненчев и министър Митов да си дойдат, защото много ще ми е неприятно, ако те са поемали ангажимент“, каза премиерът, цитиран от "Фокус".

Според него „президентската институция е друго – те могат да са поемали ангажимент, може да са говорили, не се бъркаме в тяхната работа. Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще имат проблеми с мен – ще ги пратя на корабите да воюват те”, посочи премиерът Борисов.

Борисов съобщи, че няма нищо писмено от страна на Турция, но факт е, че от 200 бежанци, които България е върнали, имаме 200 отказа.

Премиерът каза, че ще бъдат използвани всички дипломатически възможности за изясняване на ситуацията.

„България е един от най-лоялните и най-точните членове на ЕС. Знаете, че имаме българо-американска база. Има и американски войници, и наши. Непрекъснато провеждаме учения”, допълни той.

По думите му България няма как да бъде нападната от страна на Русия. „Те имат друг тип действия на територията на България и те са преди всичко икономически, но с ракети и танкове съм убеден, че нямат такива идеи”, каза още Борисов.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
31
 
! Отговори
до 154 преди 7 години
Мерси за такива "приятели", които са "присъствали" 5 века в земите ни и благодарение на които сме щели да изчезнем, като нация! Знаеш ли, че за няма 100 г. от падането ни под турско робство, България се е стопила от 2,5 млн. на под 800 хил. население, бе?
120
1
 
21
 
! Отговори
до армеец преди 7 години
Ей това като войната с тероризма. Нямаше никакъв тероризъм, почнаха да воюват с него и се появи навсякъде. Терор, войни, убийства. Сега почват да демонизират отново Русия. Въоръжават се, враждебни са - да видим докога ще ги изтраят руснаците. Путин заяви в прав текст - ние реагираме на заплахата на НАТО. Не сме ние които предприемат провокациите, но ние сме длъжни да им отговарим. Погледни колко се приближи НАТО до Русия и после мисли кой е агресорът!
119
0
 
47
 
! Отговори
1 преди 7 години
С какво Русия заплашва териториалната цялост на България ?За тях ние не съществуваме като военна сила. За руснаците ние сме: 1. Евтина туристическа дестинация. 2. Страна от която внасят каквото могат.3. Място през което искат да си прекарат тръбата с газа. Това как ни заплашва и с какво ?Тази безумна румънска инициатива не ни засяга !
118
0
 
9
 
! Отговори
абе брато , преди 7 години
До срам и позорщо някой ще ни напада ли ???
117
1
 
25
 
! Отговори
Ахааа преди 7 години
А така, бочко! Генерал /редник/ прецедента с двамата капитани - Митов и Ненчев на първата бойна фрегата да "воюват" с Русия!?! Дори не съм сигурен дали тези са били в казарма и дали са държали пушка, но такава гледка няма да е за изпускане - ще надминат Луи дьо Финес и Мистър Бийн взети заедно!? На Турция не и дреме военните маневри за Ч. море, защото курортите и са на Средиземно!
116
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сега последно какво сме - васал на САЩ или на Турция, че се обърках...
115
0
 
24
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Ердоган да ни поставя условия и да не изпълнява споразуменията с Европейския съюз за бежанците - това е началото на неговия край като президент на Турция - и дано по-скоро да си отиде.
114
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ДЪРЖАВНИК...
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така Бойко, посвърни ги. То може да обещаваш, ама чак знаменосец да се глвиш. Вие бойко го имате за тъпчо, ама той си е дърта хитруга. Получава ли дивиденти да го играе срещу Русия, получава, значи така ще играем. като спрат фондовете и гледайте кой пръв ще се обърне като фурнаджийска лопата....
112
4
 
14
 
! Отговори
Антон преди 7 години
Бля, бля, бля ! Бойкооо, България в НАТО ли е или не ? Ако си човек, който мисли за своите хора ще заминеш за Русия, както направи твоя израелски приятел Бениамин Натаниаху. Израеле в НАТО много преди България но те ясно и точно показаха на Америка и Европа , че държат на добрите си политически отношения с Русия. Почти всички израелски военокомандващи са руснаци. Министъра на отбраната на Израел Либерман е руснак. От кого се страхува Бойко, от турците ?! Турция играе мр.ъсна роля дори и в НАТО
111
1
 
16
 
! Отговори
дипломатичност преди 7 години
Политиката ни за сигурност да води до разбирателство с Русия.
110
16
 
4
 
! Отговори
срам и позор преди 7 години
Бойко вече падна ниско в очите на съюзниците никоя съюзническа държава няма да ни взима на сериозно и да се жертва за нас когато сме в беда
109
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че са поели ангажимент, поели са. Те и двамата са на отчет на Американското посолство. Ами направо да си вземат раничките с долните *** и да поемат към Донецк на помощ на хохолите.Начело с Плевнелиев.Там да защитават България на място, кво ще чакаме Русия да дойде тук.
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фердинанд е правил всичко възможно да не праща войници на фронта във Втората световна война.-------------Къф Фердинанд те гони уа. Борис III. Фердинанд ни е докарал три национални катастрофи. Надявам се че си чужденец, иначе срам.
107
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква флотилия бе? като искат да се бият с Русия да си се бият с ракети и сателити.Май целта е да ни направят война на Баканите а те да си гледат саира.Фердинанд е правил всичко възможно да не праща войници на фронта във Втората световна война. В 21ви век, яхвайте корабите.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Геополитическите игри са опасни. И да се носиш по течението е опасно. Малка държава сме.
105
5
 
4
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Боцку кви бузки е направил !
104
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно ли че не приемат нашественици главорези обратно? Ми сега какво ще ги правим? Главорезите?
103
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може така човек да говори за министрите си. Щом не са от неговия отбор, значи се подава оставка.
102
2
 
29
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Бойко, може да имаш много недостатъци, но това е патриотизъм и отговорна позиция.