Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!

Според него премиерът много се тревожи дали Русия я боли
18 юни 2016 13:44,
199
Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!
Снимка: Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини премиера Бойко Борисов, който заяви, че България няма да подкрепи инициатива на НАТО за сформиране на флотилия в Черно море. Според Кънев той е заел недържавническа позиция и е действал популистки.

"Държавническата позиция е да кажеш какви са проблемите пред сигурността на страната и какви са решенията, а не да дрънкаш популистки глупости за чайки и лодки", подчерта Кънев по повод думите на премиера, че иска в Черно море да вижда платноходки, яхти, туристи, мир и любов и не иска в курортите да се разхождат военни фрегати. 

Още по темата

"Всеки иска чайки и лодки. Има ли проблем в Черно море? Отговорът е: Има. Решението, което предлага президентът на Румъния добро ли е? Отговорът е: Може би за България не е добро. Може би трябва да се модифицира, защото нашият интерес е да няма тежко турско влияние върху общата концепция за отбрана в Черно море", подчерта Радан Кънев.

По думите му премиерът много се тревожи дали Русия я боли. "Мен първо ме тревожи дали България я боли и дали България е сигурна", допълни той.

Според него в цялата ситуация е станала ясна пълната липса на координация между президента, премиера и военния министър.

По думите му е било проблем също, че по време на посещението на румънската делегация у нас външният ни министър не е бил в България.

"С кой акъл премиерът си е пратил външния министър в Баня Лука или не знам къде в момент, в който тук е изключително подготвена румънска делегация", попита лидерът на ДСБ.

"Румънците ни направиха сами да си говорим по време на това посещение, научиха ни на дипломация, изнесоха ни открит урок", продължи той.

"Има голямо желание за единна кандидатура на Реформаторския блок, но няма желание от отсрещната страна – потенциалния кандидат, не виждам кой ще се съгласи", каза още Радан Кънев.

По думите му профилът е съставен, но много малко хора у нас отговарят на него. "И кой точно ще застане начело на разпасана команда", попита той.

Кънев е убеден, че РБ трябва да се събере на обединителен конгрес, който да стегне разпасаната команда.

Нито за момент не сме искали друго, освен РБ да се обедини, да взима колективно решения и да вдъхва увереността, че зад него стои единна политическа воля – нещо, което не съществува към момента, подчерта още той.

Радан Кънев заяви още, че не съжалява, че са настоявали Патриотите да са част от управлението при съставянето на кабинета, тъй като това е реалното мнозинство в парламента.

"Но това, че е реалното мнозинство в парламента, изобщо не означава, че в този случай голяма част от колегите от РБ, тези, които са на власт, и цялата партия ГЕРБ може да се огънат по най-важната точка от предизборната си програма", отбеляза той.

"Нов десен проект е най-старото нещо в българската политика. Само Стефан Софиянски е правил около пет", посочи още лидерът на ДСБ.

По думите му звучи като това някакъв лидер да си сковава поредната спасителна лодка или да се хване за греда, за да не се удави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
15
 
! Отговори
ТУК преди 7 години
Под тази новина може да се преброят Нормално Ориентираните Хора към другия пол , и съответно обичащите връзки с пола си .Ама *** е че от връзките с гей , се ражда НИЩО .
84
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета глупостите ви за гей парада и обидите към радан, разбирам, че си заслужаваме ***, в който живеем, начело с типове като управниците ни.
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раданчо "кендеме гял" в превод ЯЛА НА СЕБЕ СИ....Жалка картинка която всеки ще плюе от отвръщение..Колкото до Борисов всеки ще каже -0заслужава си заплатата.Дано да продължи и се отклони от санкциите срещу Р У С И Я..пРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ КАКВИТО И ИЗБОРИ ДА ДОЙДАТ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИ НАЙ МАЛКО С 90%...
82
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някои политици съвсем се забравят щом имат гръб от едно от посолствата у нас ! и да не забравят 4е бившият президент на египет го осъдиха до живот за шпионаж!!!
81
2
 
21
 
! Отговори
Под присъствието преди 7 години
Радини вълнения...
80
3
 
15
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Тия са *** бре. С Турция дето иска на ни затрие да влизаме в съюз срещу Русия. Няма към нас претенции за територия, а само за некакви си милиарди. Щото нали си спомняте. Днеска ще строим, утре, няма да строим. А няма кураж да каже, спрете да произвеждате този реактор, няма да ни трябва. Скрил се е сега, като мишок от тоя домоклев проблем. Ама прави впечатление, че и опозицията Му кротува. Най-горещия картоф е това в момента за цялата политическа клика. И "демократичната" преса услужливо мълчи
79
3
 
34
 
! Отговори
MNENIE преди 7 години
Моето мнение е - Радан Кънев е Политически Труп .Сега само разнася воня .
78
1
 
14
 
! Отговори
аре сериозно преди 7 години
Довечера къде ще говориш Рдан
77
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
войнaтa с Русия е неизбежнa, aко Хилъри влезе в Белия дом, вероятносттa светa дa се нормaлизирa сa свързaни единствено с името нa Тръмп, но съмнениятa ми че ще го допуснaт дa стaне президент нa СAЩ сa големи.
76
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички слуги на САЩ се нахвърлиха като питбули върху балансираната позиция на Б.Б., който впрочем се опита да защити нац. интерес. Толкова много продажници има, че нямам думи. Специално този клоун Кънев надали повече ще е в управлението. Изключително неадекватен човек.
75
3
 
26
 
! Отговори
Личи си преди 7 години
Такива като Кънев с хомосексуални наклонности не трябва да бъдат допускани до политиката.Те мислят и говорят с Г.Ъ.З.Ъ си.Кой знае какво са му обещали турците за да пр?даде България!
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
реaлносттa е че товa " дърпaне" нa борисов е сaмо нaчaлото, нaтовскa флотa постоянно дислоцирaнa в ч. море ще имa, решението е нa вaшингтон и немa мърдaне, бaзи зa флотa вече сa избрaли дaже. конфронтaциятa с Русия се зaдълбочaвa, сaмия Путин го отбелязa в изкaзвaнето си нa форумa в Ленингрaд ( Петербург), щaтите сa хегемон в светa товa е фaкт и Влaдимир В. го кaзa нa всеослушaние
73
2
 
11
 
! Отговори
nina преди 7 години
Като стана добруджански зет прихвана и от тяхната простотия-къде виждаш заплаха в Черноморе,моля?
72
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия лайнянаа робска държава русия мизерна долна страна Могущая воля великая слава да ближе на Монгола гъзаа Славете колхоза оковите вечни ЗАНДАН за народите Викинг ги гази Монгол ги опъваа дедитеим вечно роби били жените им леки народа дебилл Китай ще ги глътне и точка АМИН
71
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този колко процента събра на изборите, та се изказва?
70
0
 
12
 
! Отговори
до 88 преди 7 години
Много се извинявам но вие нещо ми се струвате с обратни наклонности. Ще вземете ли дейно участие в предстоящия евроатлантически гей парад ?.
69
1
 
6
 
! Отговори
до 84 излагация преди 7 години
Печелеше изборите от симпатий и чрез манипулаций. С тази позиция сега ще спечели изборите с над 80% гласове. До сега са гласували около 40% от населението но сега много повече ще се включат даже и аз.
68
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Раданчо...Кънефф,ще слово...блудства до следващите...избори.След това ще е Господин...никой.
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан Кънев се изложи много ако досега печелише изборите то това е благодарение на проевропейската и пронатовската насоченост сега ще падне главоломно надолу защото народът не обича ***
66
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубладжии и комунисти пълно в този сайт , рублата се срива спрямо еврото и на лилипутин ще му е все по трудно да им плаща и ще оредеят. Това че българите били 80% русофили са пълни глупости и това е доказано на всички избори. Проруските партии БСП, Атака, Абв имат общо 60 депутати от 240, така че приказките излишни. Нека Мутрата се обяви явно за путинист и ще бъде свален от власт още на следващия избор. А това че приказва глупости толкова му е акъла на Мутрон.