Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!

Според него премиерът много се тревожи дали Русия я боли
18 юни 2016 13:44,
199
Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!
Снимка: Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини премиера Бойко Борисов, който заяви, че България няма да подкрепи инициатива на НАТО за сформиране на флотилия в Черно море. Според Кънев той е заел недържавническа позиция и е действал популистки.

"Държавническата позиция е да кажеш какви са проблемите пред сигурността на страната и какви са решенията, а не да дрънкаш популистки глупости за чайки и лодки", подчерта Кънев по повод думите на премиера, че иска в Черно море да вижда платноходки, яхти, туристи, мир и любов и не иска в курортите да се разхождат военни фрегати. 

Още по темата

"Всеки иска чайки и лодки. Има ли проблем в Черно море? Отговорът е: Има. Решението, което предлага президентът на Румъния добро ли е? Отговорът е: Може би за България не е добро. Може би трябва да се модифицира, защото нашият интерес е да няма тежко турско влияние върху общата концепция за отбрана в Черно море", подчерта Радан Кънев.

По думите му премиерът много се тревожи дали Русия я боли. "Мен първо ме тревожи дали България я боли и дали България е сигурна", допълни той.

Според него в цялата ситуация е станала ясна пълната липса на координация между президента, премиера и военния министър.

По думите му е било проблем също, че по време на посещението на румънската делегация у нас външният ни министър не е бил в България.

"С кой акъл премиерът си е пратил външния министър в Баня Лука или не знам къде в момент, в който тук е изключително подготвена румънска делегация", попита лидерът на ДСБ.

"Румънците ни направиха сами да си говорим по време на това посещение, научиха ни на дипломация, изнесоха ни открит урок", продължи той.

"Има голямо желание за единна кандидатура на Реформаторския блок, но няма желание от отсрещната страна – потенциалния кандидат, не виждам кой ще се съгласи", каза още Радан Кънев.

По думите му профилът е съставен, но много малко хора у нас отговарят на него. "И кой точно ще застане начело на разпасана команда", попита той.

Кънев е убеден, че РБ трябва да се събере на обединителен конгрес, който да стегне разпасаната команда.

Нито за момент не сме искали друго, освен РБ да се обедини, да взима колективно решения и да вдъхва увереността, че зад него стои единна политическа воля – нещо, което не съществува към момента, подчерта още той.

Радан Кънев заяви още, че не съжалява, че са настоявали Патриотите да са част от управлението при съставянето на кабинета, тъй като това е реалното мнозинство в парламента.

"Но това, че е реалното мнозинство в парламента, изобщо не означава, че в този случай голяма част от колегите от РБ, тези, които са на власт, и цялата партия ГЕРБ може да се огънат по най-важната точка от предизборната си програма", отбеляза той.

"Нов десен проект е най-старото нещо в българската политика. Само Стефан Софиянски е правил около пет", посочи още лидерът на ДСБ.

По думите му звучи като това някакъв лидер да си сковава поредната спасителна лодка или да се хване за греда, за да не се удави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кънев обикновен евтин популист.............
104
4
 
5
 
! Отговори
Антикомунистов преди 7 години
До До 127:Не всички сте платени! Но всички сте ***!
103
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей сега освен Любвобвилната съюзническа Турция ни взеха на Мушка Румънци,че и УкрайнциБаце как можа бе как го допусна беДа се подиграеш с 4 годишният труд на Плевналиев за Мир в Районът и в Европа Как не ти дожаля за милионите жертви на Неолибералният преходОтдали живота си в Хибридната война срещу РусияГоспод здраве да ти дава!!!
102
3
 
10
 
! Отговори
Антикомунистов преди 7 години
Добре звучиш, но как да ти вярвам! Веднъж предател-цял живот предател!
101
0
 
8
 
! Отговори
да обобщим преди 7 години
Ръководителят на Румънската Република заяви, че не е разбрал...........
100
2
 
9
 
! Отговори
БРАВО! преди 7 години
Борисов победи Claus!
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Едно Недоразумение, най-вероятно се дължи на концепцията за "флотилия на НАТО". Никой не възнамерява да създаде флот на НАТО. Това е пълна глупост. От алианса няма желание да има, нито желание да съдържа флота в акваторията на Черно море", заяви Клаус Йоханнис.
98
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това, което се случи в София" това е пълен провал. Президентът на Йоханнис отиде в София в пълна увереност, че България ще подкрепи неговата инициатива за създаване на флот на НАТО (България, Румъния, Турция). Как се случи, че президентът Йоханнис отидох в България с изрично обявена цел, а вместо подкрепа получава публичен отказ? Как подготвили министерството на Отбраната, министерството на външните работи, съветниците на президента на съгласие за България? Защо президента не предупреди служба за външно разузнаване?", - възмутен Бэсеку.
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отказ на България да се присъедини към флот на НАТО предизвика скандал в Румъния. Така, румънски президент Траян Бэсеку смята станало "провала" на външнополитическото ведомство на страната, министерството на отбраната и съветник на президента по външна политика.
96
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо трябва някой /кой?/ да отговори откъде дойдоха парите за платените протести през 2013-та године. БЛИЗО 6 МЕСЕЦА. И после да се пита за 10-15 трола., които пишели в полза на Русия. Както е известно 80% от българите са русофили значи има и такива /като мен/, които пишат безплатно. Няма да ходя никъде, защото си обичам страната. Или останалите 20% ще свикнат да живеят с нас или те да се омитат.
95
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно ЕвроатлантициВсичко казано от Баце за Флотилията на Плевнелиев и Ненчев е с Предизборна целНе му се връзвайте много Утре пак ще каже някоя глупостКак щял да сваля Руски самолети в Черно мореПросто се опитва да си вдигне Реномето под строгият поглед на свойте Натовски съюзници и с Благословията от Американското посолствоАко разбира се не е решил пак да му набиват Канчето
94
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рамадан не е сигурно дали е дистанционно управление в западна или югоизточна посока...
93
3
 
20
 
! Отговори
ДЦ§ преди 7 години
Парламента да гласува за командироването на Дълбоката Радка с пушка на рамо да оглави нашия батальон от Военни Телляци в Турската Баня на Турция!!!!!Така реално, а не на думи Дълбоката Радка заедно с Пл-Пл ще имат възможноста да се борят със Сибирския Мечок получавайки екстремално удоволстие - Физическо и духовно!))))))))))))))
92
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като написах, че си заслужаваме ***, имам предвид, че всеки е наясно, че глупостите за сексуалната ориентация на Радан ги насадиха медиите на кой. Така че някои са се вързали, други им харесва да пригласят на господаря си. Затова написах, че си заслужаваме ***. Тук всички харесвате пъпеши като ЦЦ, Доган, Местан, но появи ли се Радан, скачате на бой:). Умници...
91
6
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Личи сиЛичните обиди, които ръсиш говорят само за ниското ти интелектуално ниво. По същество си на нивото на амеба.
90
20
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Радан каза истината за страхливия ни Боко, който уж бил мутра.
89
4
 
22
 
! Отговори
Верен ход Бойко преди 7 години
Свалянето на руският изтребител от Турция бе грешка.Нека не вземаме страната на губещия-в случая Турция.
88
20
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До ивчо В грешка си относно дивата сибирска мечка. Тя въобще не си седи кротко в хралупата, а само чака къде да изпрати зелените си джуджета да защитят правата на горките безправни русначета. Управляващите там диваци разбират само от силата на оръжието. С тях друг диалог не може да се води. Освен това те нас не ни зачитат за нищо друго освен да им се кланяме доземи и да ги обичаме въпреки дивотиите, които творят.
87
0
 
19
 
! Отговори
11 преди 7 години
От тва нещо ми се драйфа.
86
1
 
29
 
! Отговори
go rada go преди 7 години
СОФИЯ ПРАЙД, естественото място за Рада и компания !