След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...

Англия прие тезите на "Атака", заяви щастливият Сидеров
24 юни 2016 15:07,
163
След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...
Снимка: БТА

Решението на британците да напуснат Европейския съюз не спира да провокира различни коментари от страната на партиите и депутатите в парламента. Заедно с прогнозите накъде върви Европа те намесиха и влиянието на великите сили в процеса.  

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров лансира тезата, че зад Brexit-а стоят интересите на САЩ. "Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС. Щом тя се измъква,  това значи, че може би се готви нещо не добро за ЕС от страна на САЩ", каза националистът. Той допълни, че ако екипът на Хилъри Клинтън влезе в Белия дом, нещата ще се усложнят. "Това е екип от ястреби, които искат засилване на санкции срещу Русия, търсят провокации, дрънкане на оръжие и превръщане на нашите страни България, Румъния до Прибалтика в един фронт срещу Русия. Това е опасно за България", каза Сидеров.  

Затова, според него, излизането на Великобритания е свързано с антиевропейски план на САЩ. "Те поощряват всичко, което разбива Европа, те искат слаба Европа", каза още националистът.  

Сидеров обясни, че България повече губи, отколкото печели от ЕС. "Последната година статистиката сочи, че постъпленията от ЕС са 325 млн. евро, нашият членски внос е над 450 млн. евро. Значи със 100 милиона повече даваме,  отколкото взимаме. Да не говорим за останалите двойни стандарти - на Турция се дават  6 милиарда евро, защото Ердоган е рекетьор, а за нас само забележки и критики", каза още лидерът на "Атака".  

Получи се парадокс - Англия прие тезите на "Атака", заяви Сидеров в декларация от парламентарната трибуна.

В декларация от парламентарната трибуна реформаторът Мартин Димитров намеси Русия и СССР. "Къде хората живеят по добре - в Европейския или в Евразийския съюз?", попита той и допълни: " За разлика от Съветския съюз Европейският съюз е място, където можеш да влезеш доброволно и да го напуснеш по желание", каза депутатът.  

Според него посланието на референдума е, че ЕС трябва да се промени, бюрокрацията да се намали и да се постигне истински общ ефективен пазар.  

БСП направи изявление пред медиите заради решението на британците. Соцлидерката Корнелия Нинова нарече вота урок, след който ЕС трябва да започне да се променя. "Предстои дълъг процес по реалното оттегляне на Великобритания, но ние искаме в процеса на тези преговори правителството категорично да защити интересите на онези 250 000 българи, които живеят във Великобритания", каза Нинова.  

Социалистите настоях да започне и анализ за това как излизането на Великобритания ще се отрази на България.  

"Гражданите на Великобритания дадоха оценка на сегашния ЕС", коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Според него вотът на британците е знак за европейските политици и държави да намерят формулата, за да се постигне по-дълбока мотивация за по-голяма интеграция в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
Мартин Д. дрънка простотии - СССР също се разпадна доброволно всички републики го разпаднаха.Той къде е бил .Аз помня как Елцин и останалите дръпнаха шалтера.
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Район Люлин иска също да излезе от ЕС, и да станем офшорна зона!!!Референдум...Люлин
93
0
 
6
 
! Отговори
Дон пириньон преди 7 години
Колко години им е разликата с Деница 36 или 42 че спорите тук с авера и не помня вече???
92
7
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Къщи и вили си правеха предимно другарите полицаи и военни, затуй подозирам, че си шапкар някакъв или другар - с безплатния труд на войничетата, а материалите се изписваха (крадяха) срещу два коняка или нещо чуждестранно. Такова крадене като през соца надали е било преди
91
1
 
6
 
! Отговори
Brexit, Nexit, преди 7 години
"За разлика от Съветския съюз Европейският съюз е място, където можеш да влезеш доброволно и да го напуснеш по желание", каза депутатът."А общото между СССР и ЕС е, че и двата съюза се разпадат на независими държави ахахахаах
90
5
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 113, Значи явно съм сънувал строителния бум в страната и тва дето му викат презастрояване. А иначе всичко, което написах, е чистата истина - и за стола, и за ревизията, и за кестените. А 80-те бях хлапе и много добре си спомням дебелите чичета в станцията БКП и останалите мизерници по бунгалата
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЕШКО ТИ В КОЯ ПРОВИНЦИЯ НА БАНТУНСТАН СИ ЖИВУРКАЛ БЕ БРАТ? КАКВИ СА ТЕЗИ ИЗМИСЛИЦИ? СИГУРНО ЩЕ КАЖЕШ ЧЕ И ХЛЯБ ЕДВА СИ НАМИРАЛ ПО ХЛЕБАРНИЦИТЕ. ДЕЦАТА МОЖЕ ДА ИЗЛЪЖЕШ НО НАС ДЕТО ПО ОНОВА ВРЕМЕ БЯХМЕ НА ПО 30 ГОДИНИ ЕДВА ЛИ ЩЕ УСПЕЕШ ДА ИЗЛЪЖЕШ. ПО ОНОВА ВРМЕ САМО ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ СА ЖИВЯЛИ ДОБРЕ ЗАЩОТО ВСИЧКО СА ЧАКАЛИ ДА ПАДНЕ ОТ НЕБЕТО.НАПРАВИХ ДВУЕТАЖНА КЪЩА ОБЗАВЕДОХ Я ГАРАЖ НАПРАВИХ И ЖИГУЛКА СИ КУПИХ ПО ТАТОВО ВРЕМЕ. СЕГА ЕДИН *** НЯМА ДА МОЖЕШ ДА СКОВЕШ ЩОТО МАТЕРИАЛИТЕ СА СКЪПИ.
88
1
 
1
 
! Отговори
Лека нощ преди 7 години
Алоо, българите !!!! Путин вече може манипулира мозъка не само на Англия, абе и на всички Българи. Рецепта: първо сложете си тиган на глава си (maden in Ukraine) и всичко ще бъде ОК!
87
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Ахахахахаха, "Англия прие тезата на Атака". :)Щото Англия знае кои са Атака или за какво с борят. *** той фикуса и марсианците ще нареч братя ако му попълват реводно банковата сметка. :)
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната срещу Европа продължава. Жегата както винаги идва от едни чичаци в Щатите, които много обичат големите игри.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
местя
84
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не излезнеме от този съюз не ви чака нищо добро! За тези 9 години от както ви приеха в съюза какво подобрение усетихте в живота си? Да някои усетиха. Но те са малко. За болшинството от народа мизерията се задълбочи. Много от хората са на ръба на оцеляването но затова няма да прочетете никъде или да видите по телевизиите. Тези новини са неприемливи за разпространение а й на журналетат разпространили ги ще им *** канчетата от съответното място. Затова си пазят хлебеца и го стискат здраво!
83
0
 
5
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Закривай
82
14
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Събирал ли си да речем кестени и търсил ли си под дърво и камък капачки за буркани? Редил ли си се за консервни домати по 2-3 часа и хлопвали ли са пред теб плод и зеленчука с бележка "Ревизия", та на другия ден пак? Бутал ли си се да си първи в стола, за да можеш да поръчаш храната за утре, щото са общо две манджи и рискуваш да останеш гладен, ако че струва общо 2 лв храноденът? Носил ли си на почивка скаричка-маричка с бохча с храна, щото глад и мизерия?
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Сидеров. Не го уважавам ,но тук е прав.
80
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че от BREXIT-а засега най много гризватдръвцето в Масква, тамън петрола се беше стабилузирал и айде пак ойде)
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито! Евробоклуците плачат, защо бе, ***, това е държавен суверенитет!
78
10
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
до 93кажи ми на цената на какво беше постигнато всичко преди 89-та.Като говорите за социализма не говорете само за 80-те години когато България е теглила поголовно заеми, а и за 50 г. когато разстрелваха поголовно интелегенцията и офицерите в България че да няма кой да им прави преврат. Взеха от хората които работеха и го дадоха на пияниците. Поинтересувай се 3 млр.$ 1987 г. колко са сега, поинтересувай се за държавния резерв от 50-те къде отиде и никой не каза гък.
77
6
 
12
 
! Отговори
Референдум преди 7 години
България със Русия + или със ЕC !!!!!!!!
76
5
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 93,Ти ще си първият, който ще каже, че тия просяци печелят по 100 лв на ден, че някой ги праща, че лъжат и т.н. По кофите ровят предимно ***, които вече дотолкова се модернизираха, че има специални кошове и т.н. А едно време и да ровиш по кофите в тях нямаше нищо, щото нищо се не изхвърляше, дори вестниците и шишетата се кътаха, за да се върнат на вторични, а често имаше и "акции" за различни видове ***, като накрая се обявяваше нов рекорд в тонажа.