ВМРО ще връща казармата – 6 месеца, година...

Воеводите искат да се раздели службата на "наборна" и "професионална"
186
ВМРО ще връща казармата – 6 месеца, година...
ВМРО поиска връщане на казармата. Снимка: Булфото

ВМРО иска да се върне задължителната казарма, която отиде в историята в началото на 2008 година.

Депутатите на Красимир Каракачанов вече са готови с поправките в Закона за отбраната и Закона за резерва на въоръжените сили и ще ги предложат за съгласуване на партньорите си от НФСБ, съобщиха от пресцентъра на ВМРО. След това ще ги внесат за обсъждане в парламента.

В мотивите си воеводите посочват, че рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия на законодателната власт у нас.

Нормативното преминаване от принципа на наборна военна служба към механизма на професионална служба е било прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военно стратегическа обстановка в Югоизточна Европа,смятат от ВМРО.

Така че със законови поправки сега те искат да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
3
 
! Отговори
Стар войник преди 7 години
До 101Света върви на зле.Това им разправям аз тук,ама не вдяват. Ти поне ме разбираш.Как може някакво ***,което не може да държи лопата да взима такава заплата.Със слушалката,химикалката и компа и аз мога,ама тия като им дадеш лопата,им гледай сеира.
78
1
 
6
 
! Отговори
общественополезен преди 7 години
До Анонимен 93Само ако ти си на първа линия и се жертваш.Ще ти направят хубав паметник
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към всички тук!!!Думата *** я прокараха джурналята на които не им харесва позицията на обществото.Много е удобно когато някой не е съгласен с НАСАЖДАНАТА от теб теза да го определиш като ***...........(каквото и да значи това).
76
2
 
8
 
! Отговори
до 93 преди 7 години
Наполеон и Хитлер ще ти завидят на оптимизма !
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах леле как ми се иска да ги видя тези трудови войски !Сигурно ако ги снимат ще е комедията на 21 век. мамини синчета и копонджии наркоманчета хващат лопата за пръв път
74
25
 
3
 
! Отговори
Стар войник преди 7 години
Аз разглобявам и сглобявам автомата за 2 мин.Това е най-великото постижение в човешката еволюция.Ама бачкам за 500 лв. Съседа доктор с една слушалка,слуша отпред,слуша отзад и 2000 лв заплата.Другия комп. специалист,чукa по клавишите-5000 лв.И аз мога да слушам със слушалка и да удрям по клавишите ,ама те не могат да сглобят автомат. Справедливо ли е това?Да я връщат по-бързо казармата,и тия да ми паднат в ръчичките,ще ги направя мъже,ще ги науча на ред и дисциплина.
73
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казармата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!За тези лигaви дупета само гърч в армията.И не да ми ги пращате по мисии в Камбоджа, Афганистан и т.н. да ми лигавят ами ТУК в поделенията с командващи такива които са служили 70-те години.Държавата ще се оправи за 5-10 години.
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик е нашия войник ВЕЛИК ...
71
2
 
8
 
! Отговори
до 92 93 преди 7 години
Имате талант да пишете фантастика !
70
5
 
9
 
! Отговори
beks1 преди 7 години
ВЕЧЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ В БГ-ИМА 30%*** И 69%ЛУДИ ОТКАЧАЛНИЦИ КОЙТО Г.Ъ.З. ЩЕ ДАДАТ САМА-САМО ДА СА НА ВЛАСТ,А ОСТАНАЛИЯТ ПРОЦЕНТ СА МАФИОТИТЕ-ТОЕСТ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИТЕ.
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свърши тая късно е либе за китка Младите не стават за войници Работих в една фирма с едни млади където не са ходили в казарма и въобще нямаха чувство за колектив правеха си каквото искат а теб те правеха на *** понеже нищо не може да им направиш.
68
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България и САЩ заедно могат да разгромят Русия на война за няколко седмици!
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно време мъжете чакаха повиквателна за казармата, а сега поръчка от орифлейм
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казармата я махнаха заради демографския срив ние изчезваме и младите повечето не са Българи няма как да ги вземеш в казармата и да разчиташ на тях още повече българите ще са малцинство и старите пушки ще се гаврят като едно време обаче българите няма да търпят това защото няма да са от един етнос.
65
6
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
И да си довърша мисълта... Та тия младежи ги гледам 20-24г. Тотални щети.. Ни знаят да носят ни да копаят абе нищо.. моя син 21г. Още не може сам да се изхрани ако не съм аз е умрел от глад... Аз бях на неговите години когато той се роди... и го гледах през най трудния период... Взех го с мен на работа нищо не става син ми е ама това е истината.. Учих го говорих му да учи да стане човек хванал се с к...ви цигари по цял ден скитане вдигнал съм ръце не знам що да го правя...
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нещо много мамини синчета се навъдиха, мишки
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армия ли? Колко момчета има за наборна служба? А и тези момчета мислите ли че ще ходят да стават пушечно месо заради умни селенжъри?? Едва ли! За Краварите ли ще се бият да им пълнат гушките? Е много умни селенжъри са тези воеводи особено онзи Русенеца мокрият влах най големият воевода който незнае как се държи автомата!!
62
4
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Абе нема да стане... Те знаят що че стане ако смесят българи роми и турци заедно да служат? През ден смъртни случаи....Те го мислиха ама накрая разбраха че бая народ в бг са потенциални убийци и самоубийци тъй че спукана работа? А можете ли да ги обуете облечете нахраните(сутр. Обед вечеря) Къде ще спят? На палатки ли... Горчивата истина е Че Бг е септична яма пълна с продукти на хран.система... с ликвидирана армия нац.сигурност..зравеопазване и т.н... Вече и надежда Няма да се почне от начало.
61
2
 
13
 
! Отговори
bzzzz преди 7 години
Първо да минат воеводите от там. Физзарядка, строева, въшкарници, пък после да му мислят.
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До свинаряПо тъпите ти внушения, че НАТО ще се разпадне и Турция е наш евентуален враг. А случайно ли пропусна Русия??