За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.

Лидерът на ДОСТ съди шефа на НИМ Божидар Димитров
112
За "турски шпионин": Местан със съдебен иск за 681 лв.
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

681. Това е годината, в която хан Аспарух основава българската държава, това е и сумата, за която лидерът на ДОСТ Лютви Местан съди историка проф. Божидар Димитров, шеф на НИМ.

Искът е заведен заради думите на проф. Димитров, който обвини Местан, че е "турски шпионин".

"Заведох искова молба вчера в СГС, с което настоявам съдът да осъди Божидар Димитров Стоянов за клевета, с която уронва авторитета ми на български политик", каза Местан.

Той добави, че е убеден, че ще спечели делото, а парите, които ще вземе от историка, щял да внесе в Национален дарителски фонд "13 века България".

"Ще внеса сумата там, защото той не е по-голям патриот от мен, а аз и трудно бих определил Божидар Димитров Стоянов като патриот, защото изключването на хора, които са от различни етноси, не е патриотизъм", отсече Местан.

Иначе той отново се оплака от отказа на СГС да регистрира ДОСТ като партия.

"Въпреки това решение на съда ние продължаваме да вярваме, че България е правова държава и очакваме, че ВКС ще поправи тази несправедливост и ще отмени този не просто закононесъобразен, а и противоконституционен акт на СГС", коментира той.

Местан обяви, че в ДОСТ вече членуват над 15 000 души с огромна енергия и най-естественото е тя да се изразява в легитимни законови рамки чрез регистрацията на политическата партия.

"Всичко друго е въпрос на краен национализъм, тържество на онези сили, които и без това се обърнаха към съда с призива независимо от това дали условията за регистрация са изпълнени или не, да не се регистрира партията", обобщи лидерът на ДОСТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
до Анонимен 79 преди 7 години
А когато му се налага на Местан не е подигравка ли ? Стига с тези двойни стандарти! Комунизмът си отиде отдавна!
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този не спря да се подиграва на всичко българско
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха ясно кой сам си пише коментари и после сам си ги трие
60
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 7 години
До Анонимен при положение че много българи всеки ден ровят в кофите за *** за да се нахранят,ние храним в парламента една небългарска партия-става въпрос за ВМРО,ккоято е много нагла и настъпателна и се меси във вътрешните ни работи,ако се сметне колко пари ни струва подръжката на филиала на ВМРОДПМН ще все види колко пари се хвърлят на вятъра,вместо да се използват за подобряване на положението на мизерстващите българи
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иван Костов е побългарен/християнизиран ром(българеещи се роми) ама ром-християнин , много хубави хора с Тел.измами мамини сладурчета
58
2
 
2
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Що само се дразните, то това му е целта на този политик - ако няма сензация, в случая защо не му е регистрирана партията, то той няма да е по вестниците.Така е с плеймейтките, така е и с политиците. Това не е 1990 година когато хората подкрепаха партиите, сега ако не си в медиите си никой и точно това прави и този политик.Прави сензации. Ако можеше и беше политкоректно щеше и партия С.Е.К.С да направи, само и само да кажат нещо за него в медиите
57
3
 
0
 
! Отговори
нед преди 7 години
Sekim azana kefal korasu
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има ли българи и докога ще търпим един турчин да съди български историк Османската империя вече не е на наша територия или все още е .Местан да каже като какъв се чувства и за чии интереси се бори български или турски
55
1
 
10
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Угасна ти крушката,даскал ефенди !!! Няма далавера ! Йок далавера ,ченге ефенди !
54
2
 
15
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 7 години
До SertelКои точно права са ти нарушени? За какви права са бориш, какво ти е забранено? От какво не си доволен? Не можеш да гласуваш ли? Не можеш да говориш на майчиния си език ли? Нямаш същите права като нас ли? Някой ти забранява нещо, което на другиго е разрешено ли? Какво искаш?
53
1
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Стига сте ни занимавали с тази особа ! Какво бил казал или направил ! Кого освен вас го интересуват тези политически трупове?! Оставете го да се пресели в политическото небитие ,където му е мястото!
52
1
 
21
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Местан няма как да е български патриот, защото не е българин!
51
29
 
8
 
! Отговори
Sertel преди 7 години
Дръжте се братя мюсюлмани, ще продължим нашата борба, докато имаме еднакви права с българите! Фашистите са обречени да загубят!
50
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично турско двулично поведение. Патриот бил, патриотите ефенди обичат България, не й вредят.Но фишека му няма да мине.
49
1
 
20
 
! Отговори
2 преди 7 години
Местан е професионална жертва. Все някой него обидил, все него нагрубили, все той се засегнал. Номерата му вече не минават.
48
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекотата, с която г-н Местан се гаври с една историческа за българите дата, ясно показва характера на националното му чувство.
47
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 7 години
Местан само унищожава. Този човек през целият си живот нищо не е изградил !
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 681A преди 681-а генът, без всякакво съмнение, е бил на 100% чист?Хе, хе - натурален ***.от ;)
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха.Този се опитва да се изгаври с държавата но нашата сържава вече се е изгаврила с него.Този хубавец беше глобен за 681 лв. Но така и не си спомням за какво и сега иска да си го върне ама е вече п.ал.ячо.
44
3
 
22
 
! Отговори
1 преди 7 години
Местан се е объркал с годината. Ефтините му интриги и подигравки с българският народ вече не минават.