Ненчев не е притеснен от възможните рокади

Черно море - демитализирана зона? Питайте Русия, Турция, рече той
Обновена: 14 юли 2016 19:03 | 14 юли 2016 18:19, Веселина Йорданова
32
Ненчев не е притеснен от възможните рокади
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев не е притеснен от възможни рокади в кабинета, за каквито намекна днес премиерът Бойко Борисов.

"Никога и под никаква форма не съм имал притеснения. Занимавам се с политика вече повече от 25 години, каза Ненчев пред журналисти.

Още по темата
Попитан дали би подкрепил идеята Черно море да стане демилитаризирана зона, министърът на отбраната заяви, че това е твърде подвеждащ въпрос.

"Нали разбирате, че това не зависи само и единствено от решението на българското Народно събрание. Ако ще има такава инициатива, тя трябва да бъде съгласувана с всички страни, които са част от Черноморския регион", посочи Ненчев и добави, че България няма кой знае какво да демилитаризира в региона.

Би било добре първо този въпрос да бъде зададен към Русия, към Турция, към страните, които имат изключително голям потенциал в акваторията на Черно море, и тогава ние да вземем нашето решение, отбеляза министърът.

На въпрос "колко външни политики има България", Ненчев заяви, че външната политика е само една. Всички документи, с които отидох във Варшава и които станаха част от решенията, не забравяйте, че бяха приети от Министерския съвет, отбеляза министърът, цитиран от БТА.

Николай Ненчев информира днес депутатите от Комисията по отбраната за взетите на срещата на върха на НАТО във Варшава решения.

В отговор на въпрос за съотношението на силите в Черноморския регион, министърът предостави "най-обща информация" - около 245 са бойните и спомагателните кораби на Русия, шест са подводниците, седма е в готовност. Турция има около 140 бойни и спомагателни кораби в акваторията на Черно море, посочи Ненчев. Около 30 000 са военнослужещите в района на Крим и приблизително толкова - на западната граница на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ще е следващия "голям експерт" по национална сигурност и отбрана в медиите след като го сменят.
21
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
"Шопе",поне пиши правилно,иначе се губи пикантното излъчване на умотворенията ти.
20
2
 
2
 
! Отговори
шопее.. преди 7 години
Умно момче си, личи ти. Ти шси моряк на първата фрегата, смело да възпираш врага... ***... Сигурен съм, че ще се насереш още когато отплава кораба...
19
2
 
2
 
! Отговори
муряк преди 7 години
мотиката иска да ни цака моряците!ино времи имахме руски въръжения!! ама от Атиа до варана идваха за 40- 100 минути! сегащните 11 от варна тръгва след 8 чяса !?!сега след 10 минутме целете фроте ня няту и базеиту ще бънат унищатене от рескити ракете Калибър!
18
2
 
3
 
! Отговори
Няма светлина в тун. преди 7 години
Ето част от проблема:човекът върши необмислени неща,демонстрира неразбиране наобществените нагласи,не се справя със задачите,своеволно решава неща от републиканскозначение и е бил политик(със съответните привилегии на държавната хранилка)25 години.Четвърт век той е предрешавал нашето бъдеще.Кога най-накрая ще си изметем "къщата" отвсякакви странни навлеци?Или викате,по-важен е въпросът кой ще дойде на негово място.Дали няма да е "от трън,та на глог"?По тази логика,да закриваме държавата.
17
2
 
1
 
! Отговори
до 9 Шоп преди 7 години
Желателно е да не се открехваш с злобни думи защото здраеословното ти състояние може да претъпи отрицателни катаклизми.
16
10
 
3
 
! Отговори
Уточнител преди 7 години
Много точно и интелигентно е отговорил министъра. Първо Русия и Турция да се демилитаризират. За нас е най-лесно. Ние отдавна сме го направили.
15
6
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
И защо никъде тук не видяхме информация, за дошлата у нас висша американска администраторка, която съобщи, че у нас ще дойдат 4000 войници бронетанкова бригада, барабар с танковете, и ни похвали, че искаме да купуваме самолети (познайте от кого)?Даваха го като репортаж в една емисия вечерни новини по телевизията, а тук се мълчи за това?СССР бил лошия?А имал ли е танково съединение и 4000 души войска на турската граница, или имахме ние ?
14
5
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Каквото и да ви говорят, Нато се стяга за война.По-точно-САЩ, и пак на чужда територия.Аз не одобрявам въобще Бойко Борисов, като политик, като държание, като манталитет.НО!!!Сега Борисов е единствения здравомислещ в правителството по тая тема.Всички други шикалкавят като швед пред полицейско управление.Интересно, с касво ли са купили позицията им, какво им е обещано персонално на тях.....
13
2
 
1
 
! Отговори
знам преди 7 години
До Анонимен 7Разбира се чети документи,по линия на Варшавския договор и СИВ.
12
3
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
До Шоп 9И колко кораба ще трябва да има тази флотилия, за да се противопостави на 245 руски? 20 дали ще стигнат? Знаеш ли колко пари са това и кой да ги даде. Преди имахме 2 подводници и ги махнахме защото нямаше пари само за поддръжка, ти питаш за нови... по евтино и сигурно (20 и без това няма да свършат работа...) е да използваме тези пари в икономиката при една разумна политика. Да не се превръщаме зорлем в цел...
11
2
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Човекът си има по-големи проблеми, я с царевицата, я с прибирането на сламата от къра... Да не говорим какви ядове му създава и присъдената коса...
10
3
 
17
 
! Отговори
едно птиче преди 7 години
Неньо и Митьо ги уволняват,в момента единствено се надяват на УСА посраника!
9
5
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен 7.Не знам дали са ни ги давали без пари, или сме ги плащали с чушки и домати, но при всички положения са били чисто нови, а не 5-та употреба или бракувани и снети от въоръжение, като джипките на Камерън....
8
17
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
При такъв крещящ дисбаланс в полза на Фашиска *** само психично болен или продажник няма да иска създаване на натовска флотилия.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ба де ги намира такива тоа б.б.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нееееее Да не искаш да кажеш, че навремето руснаците са ни давали МиГ-29 и С-300 без пари?
5
4
 
6
 
! Отговори
браво преди 7 години
Днес за втори път стратегическата авиация ВКС Ту-22МЗ на Русия бомбандира лагери на терористите в Сирия с вакумни бомби.
4
5
 
12
 
! Отговори
нееееее преди 7 години
До Анонимен 3 Най лошото а?а МИГ-29 и С-300?не виждам сегашните ни "съюзници"да са ни дали нещо по добро без пари!?
3
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на СССР много ни нямаше доверие Москва и ни даваше най лошото оръжие. Сега пък нямаме. Затова спасението е НАТО