Божидар Димитров: Бююк обижда моята страна!

Георги Димов: Нарушено е върховенството на закона
Обновена: 14 авг 2016 12:50 | 14 авг 2016 12:44, Елка Василева
109
Божидар Димитров: Бююк обижда моята страна!
Абдуллах Бююк. Снимка: "Сега"

Няма нарушение на закона – това каза Божидар Димитров по повод предаването на Абдуллах Бююк от българските власти на Турция тази седмица.

За Бююк Анкара твърди, че е близък съратник на Гюлен и финансист на неговата организация, която Ердоган и неговото управление нарича терористична и която вини за опита за преврат през юли. Предаването на Бююк на турските власти предизвика дискусии у нас доколко законно е станало това.

Божидар Димитров обясни, че тъй като не е юрист, се е консултирал с висококвалифицирани юристи дали има нарушение на закона. Не няма нарушение, включително и на Конституцията, заяви Димитров пред Нова телевизия.
 
"Въпросният Бююк обижда моята страна, когато не се регистрира тук. Той няма никаква регистрация, пребивава нелегално в България, кой знае с какво се занимава", коментира Димитров.

Още по темата

"Бююк е ислямист, защото Гюлен, неговият тартор, е ислямист, също като Ердоган. Мечтае за вселенска ислямска държава, първоначално в Турция, после в целия свят. Това е същността на ислямската доктрина. Това не е религия, това е политическа доктрина", смята Димитров.
 
Според него Бююк е нарушил българския закон.
 
"Бююк е много богат. Познавам такива хора, те нарушават българските закони. Той го е нарушил жестоко. Казват с презрение за България: „Български чиновник, с моите пари мога да купя който си искам български чиновник”. Е, не винаги може. Както видяхте, хванахме го за ушите и го изхвърлихме. Това трябва да бъде съдбата на всички такива", коментира Димитров.
 
Той критикува и протестиращите срещу предаването на Абдуллах Бююк на турските власти.
 
"Обърнахте ли внимание кой протестира – адвокати, които се занимават с дела в Страсбург. И трима юнаци от „Протестна мрежа”, некъпани от една седмица, с мазни коси, със саморъчно написани лозунги. Знам как стават тези протести – срещу 40 лева", каза Димитров.
 
Според бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов обаче нещата не стоят така. Първо, не ставало ясно дали Бююк е екстрадиран, експулсиран или депортиран.
 
"Когато говорим за депортация, това е един от мотивите, които властите посочиха – че няма валидни документи, няма основание да пребивава у нас. Експулсиране обаче значи, че става въпрос за лице, което е заплаха за нашата национална сигурност. Тази оценка за тази заплаха може да се вземе само от един компетентен орган, това е ДАНС. И то не целия ДАНС, а там е контраразузнаването", обясни Георги Димов. Сега по думите му има нещо като депортиране и експулсиране.
 
„Нарушено е върховенството на закона. Има решения на две съдебни инстанции. По Конституция над съда няма никой. Иначе не сме правова държава”, коментира Димов.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
3
 
! Отговори
направо преди 7 години
се чудя как има българи...ако са такива...които защитават човешките права на хора като самите тези хора НЕ ЗАЧИТАТ каквито и да са права на друговерци !!! ами те не зачитат дори правата на собствените си съграждани ако мислят различно .няма нарушение на законите защото те се отнасят за хората а случаят е различен
15
2
 
6
 
! Отговори
Моля, моля преди 7 години
Помислете си, ако почнем да даваме убежище на всеки, на когото му пари под краката в Турция. Има не десетки, а стотици хиляди противници на Ердоган. Всеки десети да потърси пристан в България, страната ни ще се превърне на свърталище на турски хъшове. Взаимоотношенията ни с турското правителство ще отидат на кино, а диаспората на гюленисти и всякакви турски -исти, която и сега се подвизава в България, ще стане многобройна и мощна. Направо ще ни командва. Защо ни е таралеж в гащите?
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо е една гнусна ***, която се отплаща на Тиквата за високия пост, който незаслужено заема. Понятия, кати, чест, морал и достойнство са дълбоко чужди на това същество.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
божо ти съвсем се изкукуригал. напиши поне как си чу.. полякини ,чехкини в созопол като млад а науката е остави тя не е никога била за теб.
12
6
 
7
 
! Отговори
Прав е преди 7 години
Божо може да е всякакъв, но в случая е прав. Всъщност с какво се занимава въпросният Голям/Бююк в България? Някой може ли да ни уведоми? Турист, бизнесмен (в каква област?), дошъл на гости? Този въпрос редовно го задават на границата, да бъде така добър да отговори.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо е напълно прав! Има закон и трябва да се спазва! Какво ще го правят в Турция не е наша работа! Тварите от платежна мрежа искат да нарушим нашите закони заради чужди интереси.. Гнус ме е дори да се сещам за тях, а още по гнусно ми става като се сетя за фондациите който ги финансират!
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божидар Димитров е неоленинистки путинист!
9
8
 
2
 
! Отговори
нямаме преди 7 години
до 9нужда от мю.сулмани... без значение дали е ислямист,фундаменталист,шиит или сунит !!! никой не го е канил в България !! европа трябва да НЕ СЕ меси и да се опитва да защитава демокрацията или гражданските права не неевропейци !!! просто такива не приемат нас и разбиранията ни и няма смисъл да си усложняваме живота с такива неща. има 1 млрд мю.сулмани ...ако смятат , че ердо е диктатор да изпратят сили и да го свалят...или турският народ да го махне...но 50 % за него гласуваха , нали ???
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямист ама май не е - бунтът на армията е за светска държава, не за ислямска република.Онзи дето живее в САЩ малко късно прави опити за дестабилизация на Турция, но в никакъв случай не може да се нарече ислямист.Тъй че да не се месим там където раздават шамари. Ние както винаги все на обратно правим.Европа прави среща с Русия - ние Плюем. Европа се разправя с ЕРдоган, ние поклон му правим.Или сме български реотани или наистина шаика неориентирани туристи на този свят.
7
9
 
9
 
! Отговори
R: Wolg преди 7 години
Щом няма документи и не се е регистрирал официално да иска убежище , значи е нелегален във БГ - няма какво толкова да му мислите и коментирате. Я вижте що българи са върнати у нас от Европа от 1990 насам, защото не са имали визи и ред. документи. Така трябва !!!! А тия адвокати и "правозащитници ", които само си чешат езиците , да се скрият в някоя дупка, ама по дълбока
6
5
 
9
 
! Отговори
всеки преди 7 години
разкаран ислямист от България означава спасени невинни българи !!! така , че ако може процеса да не се ограничва само с бююк . има много други желаещи...например из кърджалийско,пазарджик....може да им се отнеме гражданството и да се натирят при техните
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо съвсем изтрещя. Вижте Мутрон какви хора назначи да управляват българската култура, пияниците, Божо и главния мултак Веждю. Те и тримата са на един акъл и заедно унищожават културата , за да бъде българина *** и такива тарикатчета като тях да го манипулират и водят за носа както си искат, но няма да стане, защото българите са природно интелигентни и скоро ще ги изхвърлят и тримата от властта.
4
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално, неделя сутрин, Божо е махмурлия и не мисли кат' говори
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От една страна наистина е кофти ,че уж правова държава каквато се смятаме -предава направо на заколение човек преследван в Турция по политически причини ,от друга страна настина не би трябвало да ни е грижа за един ислямист и по скоро би трябвало да се радваме ,че сме се отървали от неговото присъствие !! Тук съм напълно съгласен с Божо!!Айде да си гледаме повече нашите интереси ,а не тези на Бююк или Мюук !
2
9
 
24
 
! Отговори
sss преди 7 години
Такова явно прислужване на Бойко, мале, мале.
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЗНИ СЕ НА БУДА ЩОТО Е НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА БОЖИДАРЧО И ЛЕСНО ЩЕ ГО СМЕНЯТ! :DТО ВСИЧКИ КОИТО СА В ПОДКРЕПА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БУДАЛИСОВ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ :D