Божидар Димитров: Бююк обижда моята страна!

Георги Димов: Нарушено е върховенството на закона
Обновена: 14 авг 2016 12:50 | 14 авг 2016 12:44, Елка Василева
109
Божидар Димитров: Бююк обижда моята страна!
Абдуллах Бююк. Снимка: "Сега"

Няма нарушение на закона – това каза Божидар Димитров по повод предаването на Абдуллах Бююк от българските власти на Турция тази седмица.

За Бююк Анкара твърди, че е близък съратник на Гюлен и финансист на неговата организация, която Ердоган и неговото управление нарича терористична и която вини за опита за преврат през юли. Предаването на Бююк на турските власти предизвика дискусии у нас доколко законно е станало това.

Божидар Димитров обясни, че тъй като не е юрист, се е консултирал с висококвалифицирани юристи дали има нарушение на закона. Не няма нарушение, включително и на Конституцията, заяви Димитров пред Нова телевизия.
 
"Въпросният Бююк обижда моята страна, когато не се регистрира тук. Той няма никаква регистрация, пребивава нелегално в България, кой знае с какво се занимава", коментира Димитров.

Още по темата

"Бююк е ислямист, защото Гюлен, неговият тартор, е ислямист, също като Ердоган. Мечтае за вселенска ислямска държава, първоначално в Турция, после в целия свят. Това е същността на ислямската доктрина. Това не е религия, това е политическа доктрина", смята Димитров.
 
Според него Бююк е нарушил българския закон.
 
"Бююк е много богат. Познавам такива хора, те нарушават българските закони. Той го е нарушил жестоко. Казват с презрение за България: „Български чиновник, с моите пари мога да купя който си искам български чиновник”. Е, не винаги може. Както видяхте, хванахме го за ушите и го изхвърлихме. Това трябва да бъде съдбата на всички такива", коментира Димитров.
 
Той критикува и протестиращите срещу предаването на Абдуллах Бююк на турските власти.
 
"Обърнахте ли внимание кой протестира – адвокати, които се занимават с дела в Страсбург. И трима юнаци от „Протестна мрежа”, некъпани от една седмица, с мазни коси, със саморъчно написани лозунги. Знам как стават тези протести – срещу 40 лева", каза Димитров.
 
Според бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов обаче нещата не стоят така. Първо, не ставало ясно дали Бююк е екстрадиран, експулсиран или депортиран.
 
"Когато говорим за депортация, това е един от мотивите, които властите посочиха – че няма валидни документи, няма основание да пребивава у нас. Експулсиране обаче значи, че става въпрос за лице, което е заплаха за нашата национална сигурност. Тази оценка за тази заплаха може да се вземе само от един компетентен орган, това е ДАНС. И то не целия ДАНС, а там е контраразузнаването", обясни Георги Димов. Сега по думите му има нещо като депортиране и експулсиране.
 
„Нарушено е върховенството на закона. Има решения на две съдебни инстанции. По Конституция над съда няма никой. Иначе не сме правова държава”, коментира Димов.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
6
 
! Отговори
КОРИТАРОВ ЕФЕНДИ преди 7 години
ТОЗИ НИГГАР Е ВРЕМЕ ДА БЪДЕ ЕВТАНИЗИРАН..БОЖО, ТОЛУП, СТИГА СИ СЕ ПРАВИЛ НА УМЕН, ЧЕНГЕ СРЕДНЯК. ХВАНАТ В ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ ЗА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ ПРЕЗ 1970-ТЕ ГОДИНИ.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Доколкото знам в момента Вие от РБ /протестна мрежа/ сте в едно и също правителство с Боко. Даже сте в една и съща партия и с Ердоган /Европейската Народна Партия /. Даже ваш човек ба на митинга на Ердоган в Турция. Е тези които сте от хранениците на "Америка за България" най после заеме позиция.Ако сте с ЕНП и НАТО значи сте с Ердоган с Турция.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си ЗАКОНОВ РЕД за връщане на експулсация,все още сме правова държава а не Ердоганова диктатура,започвате опасно да минавате тънката граница на държавността и тероризма.Бююк ги бил обидил щот можел да си ги купи ,ама това не е тайна ,че сте продажни,нали Бойко ви раздаде по 5200 лева на човек за да гласувате 16 милиарда дъл.Та вие си ходите с табелки ПРОДАВА СЕ.Вие сте заплаха за националната сигурност и е време да си подавате оставките.Тк не е Евразия,ние сме член на ЕС все още
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте драскали глупости. В Конституцията пише: Границите на Република България са свещени и неприкосновени. Ло ясно не може. Всеки нарушил границата е за затвора. Ние ги дундуркаме храним поим че и пари им даваме и те недоволни. Като е бежанец да мине през КПП и ако го пуснат да влезе в страната е добре дошъл. За останалите в затвора. Стига сте лобирали за тоя и оня.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте драскали глупости. В Конституцията пише: Границите на Република България са свещени и неприкосновени. Ло ясно не може. Всеки нарушил границата е за затвора. Ние ги дундуркаме храним поим че и пари им даваме и те недоволни. Като е бежанец да мине през КПП и ако го пуснат да влезе в страната е добре дошъл. За останалите в затвора. Стига сте лобирали за тоя и оня.
31
2
 
3
 
! Отговори
турция е бита карта преди 7 години
От сега нататък животът на нормалните турци ще се превърне в ад !Всички трябва да обичат и аплодират Ердоган "защитникът на турската нация" както ние "обичахме" Тодор Живков !
30
1
 
5
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
До интересно ?!България не е мястото турците да се разправят помежду си. Какви доказателства за виновност те патили, ний да не сме им кадии на турските граждани за дела, извършени в Турция. Да не сме някакъв международен съд? Че то тъй от всяка държава ще дойдат тук политическите противници, ний да ги разправяме кой прав, кой крив.Някаква международна институция да е обявила сегашното турско правителство за незаконно? - Не. Добро, лошо, то е законното правителство и си иска гражданина.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Интересно 34Не е нелегално в България бе руска балалайке. Чети преди да пишеш простотии. Аман от умни русофили.
28
1
 
1
 
! Отговори
До Интересно 34 преди 7 години
Този човек е в България нелегално, в какво го обвиняват в Турция не е наша работа. Утре всеки може да дойде тук нелегално и да се жалва, че е преследван. По тази логика и Галевите са мъченици.
27
1
 
2
 
! Отговори
9837 преди 7 години
До направоТочно. Понятието за права на човека на Гюлен е човек да спазва повелите на Аллаха. Заявил е известна търпимост към друговерците и това е всичко. Има си хас да не я заяви, като живее в САЩ. Сега се очаква от нас да дадем закрила на деец на неговото движение, като се противопоставим на законното турско правителство. Защо да го правим? Той е турски гражданин, а не български. Като такъв да отговаря пред турските закони.
26
4
 
4
 
! Отговори
интересно ?! преди 7 години
Какви доказателства представят турците ,че Бююк е съпричастен към така нареченият опит за преврат ?! Или за тях може би не е важно дали си съпричастен към така нареченият опит за преврат ,а е по-важно да ликвидират всеки който не е съгласен с Ердоган ?! Жалко за българската демокрация ,с едно телефонно обаждане на Ердоган ,Бойко Тиквата предаде един човек на сигурна и мъчителна смърт !
25
3
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Бююк,Мююк,Мюмюновци,щом нелегално е в България,редно е да го изгоним.Той е един от Ердогановци и Гюленовци,които чрез кеш и религия искат да превземат балканите .Последните са били съмишленици,но в последствие врагове поради надмощие във властта и кеша.К когато атовете в Турция се ритат,не заставмежду копитата,проблема си е техен.България не може и не бива да е арбитър на мафиоти.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Божо и Тиквара са пътници. Колкото и да *** пyтлepacтите в тяхн а защита, до една година и двамата ще освободят постовете си.
23
2
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 7 години
На професора по всичкология не му ли е известно че в България всеки ден влизат нелегално десетки от държави в които няма война без никакви документи и някои от тях със сигурност терористи. Защо тях никой не ги нито депортира, нито експулсира, нито екстрадира?
22
3
 
5
 
! Отговори
Моля, моля преди 7 години
До ????????????????Писали сме едновременно. И аз съм на същото мнение. Не може България да приютява турската опозиция. Това не са мирни хора. Нямат и нищо общо с нашите обичаи, език, вяра, светоглед. За сметка на това бленуват величието на исляма, водачът им Гюлен е ислямски проповедник.
21
1
 
6
 
! Отговори
Язък преди 7 години
Нямал документи, не се бил регистрирал, не се знаело с каква цел е в БГ,..И го върнаха в Турция! Е, ако беше минал през през границата като "бежанец", само срещу 100 -200 евро дадени на униформените БГ-чиновници щеше да си е рахат, с новоиздадени БГ-документи, нахранен, изкъпан, обезпаразитен, с безплатен транспорт и безплатно жилище. И разни платени мрежи и адвокатчетата им да бдят косъм да не падне от главата му. Ама сега нещо се обърка и този го изтървахаааа... отидоха тлъстичките хонорарчета
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шорошоидната измeт повръща кръв.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Моля, моляИ събира по 6 милиона на митинг в негова подкрепа - повече хора отколко българи има в България.
18
7
 
1
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Целокупната русофилска****** скача като един в защита на тaпиpа Божо. Дерзайте русофилчета.
17
4
 
4
 
! Отговори
пешо преди 7 години
кой го пита божидар димитров, та чак и статии пишат за изказванията му? с какво влиза въпроса в компетенциите му?? българия прати човек на смърт като подарък за гнусен диктатор...